Ars poetica cameramanului de nuntă

Citit de: 1001 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

Da! Si cameramanul de nunta ca orice artist are ars poetica lui. Acel fir, calauzitor, care ii defineste arta, un crez in puterea imaginilor filmate cu gust, si puse cap la cap artistic.  Nici un artist, asadar nici cameramanii de nunti nu se nasc cu acest crez. Este ceva care se va forma cu timpul, care va arata drumul.  A  nu se confunda ars poetica nici cu talentul, nici cu pregatirea. Crezul este o forta ascunsa care impinge artistul inainte, il motiveaza sa-si folosesca talentul pregatindu-se, instruindu-se cat mai mult. Crezul este puterea de a face din lucrurile fara valoare, slabe, ceva iesit din comun, este pornirea de a gasi valoare de aratat in lucrurile minore. Citeste un articol despre ars poetica cameramanului de nunta.

Ars poetica cameramanului de nunta este a doua inima a acestuia, o inima mai mare, in care ii poarta pe toti pe care ii filmeaza. Si cu fiecare filmare de nunta terminata ii creste inima, din care se revarsa zambetul bucuriei din spatele camerei cu care prezinta o lume minunata din… fata camerei.

Ars poetica cameramanului de nunta

V-ati dat seama desigur,ca acest crez este ceva adanc, un sentiment care prinde forma in tinerii care se casatoresc, si care vor fi personajele centrale din lucrarea de arta. Fara un crez puternic nici nu poate fi numit cineva un cameraman de succes, unul profesionist, nu poate picta, intr-un muzical, statuile grecesti inviate in tineri. Crezul nu este ceva palpabil, dar cu fiecare lucrare de arta se schimba, se modeleaza ca lutul. Crezul este bunul artistului, care va creste continuu, si nu poate sa i-o fure nimeni.

La cameramanul de nunta ars poetica atinge un alt apogeu al artei. El nu lucreaza din marmura, sau cu penelul, nici macar nu compune muzica.

Nu!

Cameramanul de nunta lucreaza cu oameni unici, pe care ii transforma in statui vii, care danseaza in toate culorile unei picturi, la acordurile unui sonor bine ales, creat. Cameramanul profesionist si-a construit o ars poetica focusata pe om, si exclusiv pe el. Totul se subordoneza scopului de a prezenta tinerii casatoriti, in clipele lor unice, cu o singura filmare. Iti inchipui cititorule, aceasta raspundere. Nu exista repetari, totul din prima incercare.

Poate cineva sa duca la bun sfarsit acest lucru fara un crez puternic?

Nu!

Ars poetica cameramanului de nunta

Numai un cameraman complex, cu simt dezvoltat, care simte o chemare puternica pentru ceea ce face. Iata o alta fata , o alta definitie, pentru ars poetica cameramanului de nunta.(A nu se confunda cu videograful in sensul cotidian al cuvantului.)

Ars poetica cameramanului de nunta – Crezul cameramanului de nunta este mai puternic, mai aparte. La el materia prima este omul. Iar omul nu este un material inert ca la sculptor. Omul este cel mai greu de redat intr-o miscare artistica, in trairile lui in clipele de referinta pentru soarta lui, si omul ca material artistic nu se muleaza la ideile creatoare ale sculptorului sau pictorului. In acest caz artistul insusi, cameramanul, care va fi si operator, si sculptor, si pictor, si compozitor, care va mula arta pe oameni,va gasi artisticul in ei aratand esenta din ei intr-un film conceput altfel.

De multe ori conceput  orginal.

Iata deci: ars poetica cameramanului de nunta se va plia perfect pe… ars poetica tinerilor, in a modela un viitor comun.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

Anunta-ma
avatar