Cat castiga un cameraman de nunta?

Citit de: 1647 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

S-ar putea ca informatia despre cat castiga un cameraman de nunta? sa te descurajeze in cazul in care aveai intentia sa intri in aceasta bransa. Pentru a ajunge la castiguri trebuie sa stii ca ai nevoie de investitie. Asa este in orice afacere. Fara investitie, indiferent de ce natura este aceasta, nu ai cum sa cunosti cheia succesului. Daca nevoia te impinge in acest segment… las-o balta… Iti pierzi banii. Daca viziunea ta despre aceasta afacere se limiteaza doar la castiguri financiare.. Indreapta-te catre alt segment.

Se aude pe la colturi ca din videografie se castiga foarte bine. Asa sa fie oare? Care sunt cameramanii care castiga cel mai bine? Pai, raspunsul ar fi: Cine este cel mai bun cameraman de nunta? ala castiga cel mai mult. Da, asa ar trebui. Dar hai sa analizam impreuna, cat castiga un cameraman de nunta? Pentru a sustine mai bine acest articol, am inserat si cateva mici grafice , ce sper sa ne ofere o informatie mai clara.

Pentru ca exista 3 categorii de cameramani am sa exemplific castiguriile cameramanilor din fiecare categorie.

Pro

 

  • Cameramanii profesionisti care sunt intr-un numar de maxim 30. Onorarile acestor cameramani pornesc de la 700 de euro. Pentru ca piata din ro nu are puterea sa vanda servicii “High”, am sa iau costul de referinta al unei filmari profesionale de nunta: 700 € Investitia minima este de 15000 €. Am calculat amortizarea investitiei in 60 de evenimente. Apoximativ 2 ani. Dupa cum stiti pachetele unui cameraman profesionist de nunta pornesc de la filmarea cu 2 camere.

In cazul in care exista o buna promovare, poti sa prestezi pentru apoximativ 30 de evenimente pe an. De mentinut este faptul ca nu am inclus platile catre diversele metode de promovare pe care un ofertant pro trebuie sa le faca.

Mediu

 

  • Cameramanii medii care sunt intr-un numar de maxim 70. Onorarile acestor cameramani pornesc de la 400 de euro. Dupa cum stiti pachetele cameramanilor medii pornesc de la filmarea cu 1 camera. In cazul in care va intrebati care este dinferenta dintre pachete, puteti urmarii acest articol. Investitia acestor videographeri este de aproximativ 5000 €. Am calcultat amortizarea investitiei in 60 de evenimente.

Asa cum arata graficele, putem spune ca este mult mai rentabil sa fi cameraman mediu si nu profesionist. Daca ne ghidam dupa aceste grafice, asa este! Dar, un cameraman mediu nu poate onora mai mult de 15 evenimente pe an, iar serviciile cameramanilor medii, alaturi de cele ale amatorilor, au o moarte sigura si lenta.

Amator

 

  • Cameramanii amatori care sunt intr-un numar de peste 500. Aceasta categorie de amatori din pacate, este categoria ce eticheteaza segmentul video de nunta. Este o adevarata industrie de care trebuie sa te feresti. Onorarile acestor cameramani pornesc de la 250 euro. Acestia ofera in servciile lor doar filmarea cu 1 camera video. Daca onorariul este atat de mic, va inchipuiti ca nu au o investitie prea mare. Investitia acestora este de maxim 1500 €. Am calculat amortizarea investitie in 60 de evenimente.

Diferenta de castiguri nu este deloc prea mare intre cele doua extreme. Partea interesanta acum vine… Ofertantii din acest segment pot onora pana la 60 de evenimente pe an. Va intrebati cum? Pai, pretul spune totul. E ieftin, deci se vinde. Si, se vinde foarte bine. Pentru a vinde un serviciu de 250 de euro nu ai nevoie de promovare, nu ai nevoie de site. Adica, in traducere, pretul te promoveaza. Acesta este genul de afacere care nu iti va oferii continuitate.

Castig

 

Acestea sunt castigurile aproximative pe care un videographer le poate incasa in decursul unui an. Nu uita, castigurile videographerilor amatori reprezinta dezamagirea clientilor in cele mai multe cazuri. Nu generalizez, dar stim cu toti acest aspect. Imi doresc servicii de nunta calitative pentru clienti calitativi. Sa nu uitam ca “Potentialul client” inca e la stadiul in care negociaza preturile pentru filmarea nuntii.

Sper ca acum esti informat despre cat castiga un cameraman de nunta? Aceasta analiza reprezinta valoara estimata a castigului unui cameraman de nunta in Bucuresti.

Similare

Leave a Reply

5 Comentarii in "Cat castiga un cameraman de nunta?"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
george
Cititor
george
11 ani de experienta in domeniul wedding si abia daca am 1 client anul asta. De la an la an tot mai putini clienti. Cauza: ori nu am invatat eu nimic in cei 11 ani, ori nu sunt suficient de jmecher si abil. Cand clientul cere filmare full HD, editare video, Blu-Ray, grafica dedicata, 2 randuri, discuri video-foto, sedinta foto, marturii foto pentru meseni, deplasare la tara cu masina mea personala si nu poate plati nici 1700 lei lei pentru toate aceste servicii, deja 13000 Euro este hat-hat foarte departe. Un procent infim din clienti intreaba cu ce filmeaza cameramanul… Citeste mai mult
george
Cititor
george

250 euro foto-video/eveniment, cameraman si fotograf disponibili pe toata durata evenimentului, o sa recuperam never investitia de de mii de euro.
In 11 ani de experienta video-foto nu am atins niciodata 7 evenimente/an ca sa nu mai vorbim de suma minima de mai sus -3900 euro- suma ce in provincie pentru > 50% din ofertanti de asemenea servicii e enorma si la jumatate. Pe de alta parte evenimentele de tip nunta sunt imprevizibile cerinte suplimentare bizare pot aparea din partea clientilor iar refuzul duce la nemultumire. Nu traim in Suedia, nici in Portugalia, nici macar in Polonia.

george
Cititor
george

Mai nou au aparut cameramani ce au tarifu 100 lei/ora filmare full HD. la nunti, botezuri.