Cat conteaza editorul filmarii de nunta?

Citit de: 285 ori

Sunt multe persoane ce afirma ca editorul nuntii conteaza mult mai mult decat cameramanul ce a filmat nunta. Toti acestia sustin cu tarie ca orice material video de nunta poate ajunge o capodopera printr-o editare profesionista. Chiar daca toti acestia nu stiu procesul unui rezultat decent, mentionez ca totul este o simpla iluzie. Citeste un articol in care am scris despre editorul filmarii de nunta.

Inainte sa citesti acest articol, hai sa facem cunostinta.

Noi suntem cea mai mare echipa de videografi de nunta din Romania, adica Madvideo.ro. Suntem sustinuti de cea mai inteligenta platforma, pentru ca tu sa beneficiezi de o experienta cat mai placuta in colaborarea cu videografii nostri. Atat portofoliile, ofertele cat si preturile serviciilor pentru filmari nunti, le gasesti intr-un singur loc, accesand pagina preturi filmari nunti. Mai jos va prezentam si un scurt video de nunta pentru a va face o idee despre ce stim sa facem.

Vezi Echipa  Vezi Preturi

Pentru a exemplifica putin informatia si pentru a intelege mai bine am sa dau urmatorul exemplu de intrebare: Cat conteaza rotile unei masini? Dar motorul acesteia cat conteaza? Cu siguranta nimeni nu poate afirma prin argumente logice ca rotile unei masini conteaza mult mai mult decat motorul acesteia, sau invers. De aici porneste si intrebarea mea: De ce editorul de nunta este mai important decat cameramanul si nu invers?

Echipa de productie inseamna atat cameraman cat si editor.

Eu sunt de parere ca atat editorul cat si cameramanul de nunta sunt in egala masura la fel de importanti pentru ca rezultatul filmarii de nunta sa fie asa cum iti doresti. Multi cred ca prin editare se poate realiza orice. Din pacate nu este asa chiar deloc. Ce poate face editorul si nu poate face cameramanul? Editorul poate taia secvente nedorite si greseli de camera.

Ce face editorul?

Editorul poate corecta coloristica unei imagini filmate de cameramanul de nunta. Poate crea un fond muzical ce poate sustine cadrele filmate de cameraman. Dar mult prea putin pentru a convinge ca este mai util decat cameramanul de nunta. Cameramanul poate surprinde momente, poate crea incadraturi si unghiuri de filmare, actiuni ce editorul nu are cum sa le indeplineasca.

Procesul unui rezultat

Degeaba esti un cantaret bun daca instrumentele lasa de dorit. Tot procesul unei realizari mizeaza in egala masura pe toti participantii ce contribuie la realizarea productiei video. Am scris anul trecut despre montajul filmarii de nunta in care spuneam ca pentru a obtine rezultate decente trebuie sa te asiguri ca filmarea a fost realizata de un cameraman profesionist pentru ca viziunea are la baza in primul rand corectitudinea cadrelor filmate.

Concluzia

Limbajul video gramatical este folosit in permanenta atat de un cameraman cat si de un editor. Daca acestia nu vorbesc aceeasi “limba” este imposibil sa se inteleaga. Poti sa citesti articolul complet aici in care am scris despre mitul montajului de nunta.

 

1 Comment
  • valentina vlmedia

    Feb 13, 2016 at 22:45 Răspunde

    Eu cred ca editorul este foarte important avand in vedere ca la nunta mea cameramanul nu a filmat foarte ok iar dupa am apelat la un editor profesionist si tot materialul arata mult mai bine. Asa a fost si in cazul filmuletului scurt de nunta. Dar trebuie sa ai si filmare buna. Aveti grija pe cine contractati pentru filmare si editare. Bine ar fi sa fie o echipa care sa se inteleaga. Util articol, multumesc si spor in tot ce faci. Am vazut portofoliul tau si pot spune ca esti foarte talentat dar nu multa lume isi permite o asemenea calitate. Multi vor si putin isi permit. Respect pentru munca ta.

Post a Comment