Ce risti daca alegi un cameraman din afara segmentului?

Citit de: 1088 ori

Am auzit pe multe forumuri de nunti urmatoarea fraza: Nunta mea va fi filmata de un cameraman de televiziune sau cameramanul care imi va filma nunta realizeaza videoclipuri tv. Ramura videografiei este foarte complexa de aceea trebuie sa afli ce risti daca alegei un cameraman care nu face parte din segmentul filmarilor de nunti. Experienta cameramanilor de nunta este esentiala in rezultatele pe care acestia le obtin.

Chiar daca multi au la baza gramatica de film, numarul acestora scade cand vine vorba de realizarea calitativa a unei filmari de video nunta. Poate ca cel mai bun exemplu vine din lumea sportului si mai precis a fotbalului. Fotbalisti sunt foarte multi, doar ca un atacant de succes nu poate face performanta si pe alt post. Asa se intampla si in videografie.

Daca esti un bun realizator de clipuri tv asta nu inseamna ca poti excela in segmentul de filmari nunti. Cu siguranta ca exista si exceptii cand un brand poate sa ofere servicii calitative pe mai multe nise ale videografiei.

Risc

 

Totul se bazeaza pe infomatia pe care un profesionist o aculumeaza in timp. Tu ajungi sa platesti un serviciu pentru ca acel om este abilitat sa realizeze acel tip de filmare. In videografia de nunta sunt elemente necunoscute si totodata diferite fata de alte segmente video. In video-ul de nunta trebuie sa filmezi intr-un ritm live toate momentele evenimentului. Importanta momentelor si a persoanelor trebuie abordata intr-un stil specific filmului de nunta.

Stilul de filmare al unei nunti nu poate fi comparat cu nici un alt stil de filmare existent. In cazul in care vrei sa colaborezi cu un cameraman care nu este familiar cu video-ul de nunta, risti ca filmarea nuntii tale sa nu transmita potentialul actiunilor. Ce am vrut sa spun? Am vrut sa spun ca atat pozitionarea, stilul de filmare, unghiuri, concept cat si coloristica filmului de nunta sunt un cumul de factori ce determina calitatea intregii filmari de nunta.

Nou din YouTube #Vlog

Similare

Tags:

Leave a Reply

1 Comentariu in "Ce risti daca alegi un cameraman din afara segmentului?"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Ioana Rădulescu
Cititor
Ioana Rădulescu

Riști în primul rând să nu filmeze toate momentele importante și în al doilea rând te poți trezii cu efectele digitale care se foloseau acum o mie de ani