De ce oamenilor le este teama de camera video?

Citit de: 667 ori

In multele mele studii de bransa am realizat ca oamenilor le este teama de camera video. De ce? Am incercat sa inteleg acest fenomen. Am reusit in cele din urma sa imi dau seama de cel mai important aspect pe care oamenii il inteleg gresit. Alaturi de mine, ne educam… Citeste acest articol in care iti dezvalui un mare secret care te va ajuta sa nu ai teama de camera video.

De fiecare data se intampla ca oamenii sa isi schimbe atitudinea, mimica si comportamentul in fata unei camere video. Am stat de vorba cu mai multi oameni care mi-au spus: Madalin, dar ne spui tu cum sa stam si ce sa facem. Teama de camera video vine odata cu teama necunoasterii rolului. Fie ca vorbim de filmarea nuntii sau realizarea unei productii de nunta, nu trebuie sa ne gandim la un rol. Rolurile sunt jucate de catre actori… nu de oameni normali.

Trac

 

De aici porneste si urmatoarea mea explicatie. Oamenii au “trac” de camera video pentru ca videografii nu le comunica corect coordonatele unei colaborari sau actiuni. Ce vreau sa spun prin asta? Daca videograful este capabil sa iti transmita urmatorul mesaj: Nu am nevoie sa imi joci un rol! Am nevoie de naturaletea ta in actiunea aceasta….  atunci cu siguranta uiti de capacitatea camerei video de a filma.

Pregatire

 

Oamenii nu sunt pregatiti pentru cele mai bune alegeri cu privire la filmarea nuntii. Oamenii nu sunt pregatiti sa ridice standardul de highlights la nivelul scurt metrajului. De ce? Pentru ca videografii nu sunt pregatiti pentru o evolutie originala. Atata timp cat vei avea un exemplu pe care il urmezi cu strictete, este imposibil sa evoluezi. De multe ori, oamenii aleg sub indrumarea vagilor cunostinte precum: Gigel a lucrat cu Video profesional de nunta… lucram si noi cu ei. Atunci ai toate sansele sa ai teama de camera video.

Normalitate

 

Mergand pe ideea “Cine se aseamana se aduna” pot spune ca sunt un videograf de nunta norocos. Bunul mers al vietii a facut ca eu sa lucrez cu oamenii ce au inclinatii spre arta… care pun originalitatea pe primul loc. Te poti convinge singur vizualizand portofoliul meu. Pentru a nu profita prea mult de timpul pe care mi l-ai acordat.. vreau sa concluzionez fenomenul “teama de camera video”. Nu trebuie sa te gandesti ca nu esti capabil sa joci un rol! Trebuie sa te gandesti ca normalitatea ta.. inseamna existenta ta, farmecul, personalitatea si vibratia ta. De asta are nevoie un videograf de nunta profesionist pentru a reda trairile oamenilor.

Tu ce parere ai?