Nimeni, niciodata nu ne va cere sa intoducem si surprize in filmarea de nunta. Nici nu suntem obligati. Este destul daca respectam contractul, si predam filmul de nunta conform intelegerii. Daca vom reusi sa mai adaugam cate o „arie”, cum ar fi la opereta, ceva neasteptat, care da filmului explozie, cand spectatorii vor zice: „woow”, iata de ce trebuie sa avem si surprize. Citeste un articol in care vorbesc despre filmare la nunta, cu mici surprize.

Filmare la nunta, cu mici surprize

Pentru acest lucru nu trebuie decat sa oferim o filmare la nunta cat mai calitativa in care vom fi discreti, surprinzand tot ce are legatura cu evenimentul. Cateodata chiar cele  mai neinsemnate imagini asezate unde trebuie, combinate la montaj cu alte inregistrari ne pot surprinde. Trebuie numai un pic de fantezie. Trebuie sa vedem visul din somnul…. protagonistilor.

Ati observat ce am scris mai sus? Visul lor, transpus in vocile invitatilor.

Voi inregistra de pilda urarile unor invitati pentru tinerii casatoriti. Camera noastra asezata la fix din fata miriilor ii surprinde intr-un moment tandru, o figura de dans mai speciala executata  de un invitat (aici folosesc slow-motion), privirea pierduta in (eu stiu, pahar, tavan, ochii nasei…) al unui invitat visator care se imbratiseaza deja cu Bachus. Toate aceste cadre gestionate cu tact si bun simt vor aduce culoare filmului, aduc simt artistic, constituindu-se in puncte de delimitare, daca vom stii cum sa le utilizam.

Dar avem aceste imagini?

Ca doar in scenariu nu s-a specificat ca vom filma invitatii separat, ca le vom pune interbari, precum: ce le doresc mirilor, ca nu-i vom intreba de perioada copilariei petrecuta cu mireasa… Nu! Scenariul nu contine aceste filmari. Aici se va despartii in noi operatorul riguros, uscat, de artistul care scoate un film si din alunecarea picaturii de roua.

Aceste secvente pot fi introduse in film ca si …film in film. Si te cangesti ca pentru unii e o simpla filmare la nunta.

De pilda am filmat mirele in timp ce usor, ganditor tine un pahar in mana, dar in coltul imaginii apare un prieten pe varf de munte rostindu-i urarea de casa de piatra, si imediat vedem ca vine prietenul cu  un pahar sa-l cinsteasca. Nu este nimic regizat. Trebuie doar sa realizam filmariile unde, cand si cum trebuie, si sa aducem la numitor comun in camera de montaj. Ei se vor minuna, si se vor bucura. Pentru a realiza aceste surprize nu putem fi pregatiti niciodata. Vorba aceea: nu se stie de unde sare iepurele. Deci un bun operator va sti sa pazeasca toti… boschetii, si va preda la montaj inregistrari interesante, care vor constitui surprize pentru protagonisti.

Filmare la nunta, cu mici surprize

Daca vreau sa fiu mare si sa realizez o filmare la nunta “woaw”, voi cauta prietenul din copilarie al mirelui, undeva in alt oras, care n-a fost invitat, nu poate veni, dar surpriza: pe film este, si isi rosteste urarile de bine. Sigur, ca aceste surprize vor solicita in plus talentul si puterea de lucru, dar…

Doamne si cand vezi asa un film gata montat, parca iti pare rau ca nu povesteste de nunta ta.

Parca simti inca sarutul Muzei, care a fost cu tine cand ai surprins tote imaginile, te-a indrumat la montaj, si acum vei spune: gata, mai sus de atat nu se pote.

Fii linistit! Se poate. Totul depinde de fantezia ta, si de scanteia, care palpaie in orice cameraman profesionist de nunta, regizor, editor.

Lasa-i sa iasa la suprafata, sa-si elibereze parfumul artistic al nuntii.

Pentru tinerii casatoriti.

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Filmare la nuntă, cu mici surprize"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Janin
Cititor

Asta tine foarte mult si de viziunea celui care filmeaza si daca este pregatit sa surprinda momentele de care tu scri in acest articol.