Filmare Nuntă cu DSLR – PRO sau CONTRA?

Citit de: 304 ori

Nu sti ce inseamna filmare nunta cu dslr? Vezi in toate ofertele cameramanilor servicii de filmare nunta cu dslr? Se poate filma la nunta cu dslr-ul? Da! Sunt pe piata aparate de fotografiat dslr cu care putem inregistra imagini de buna calitate in HD. Adica putem filma la nunta cu aparatul dslr chiar daca la baza este un aparat de fotografiat. Totusi, aceste aparate au dezavantajele lor. Afla mai multe despre filmarea nuntii cu aparatul dslr.

Aici totusi nu vorbesc de niste filme de vacanta. Da, intradevar videoclipurile cantaretilor, si alte filme scurte, se realizeaza cu aceste aparate de fotografiat in HD, dar unii raman la camera profesionala, care le permite deja in timpul filmarii procedee, prin care ajuta montajul, procedee care nu pot fi facute cu aparatele dslr. Aceste aparate au avantajul calitatii imaginii, a pixelilor.

Dar acest lucru nu este suficient pentru a realiza un film de nunta reusit. Cel putin ei asa mentioneaza pe site-urile oficiale. Eu realizez filmare nunta cu dslr de aproximativ 4 ani si pot spune ca nu ma voi intoarce niciodata la filmarea nuntii cu video camere. Prefer ca filmarea de nunta sa o filmez cu aparate dslr. Dar sa va prezint si argumentarea celor care inca folosesc camerele clasice in filmarea de nunta.

Opinie

 

Filmare nunta cu DSLR – Acest lucru trebuie sa inteleaga si potentialii clienti, tinerii, care urmeza sa-si dedice viitorul unul celuilalt, ca daca vor sa imortalizeze momentul si scenele cele mai importante, modalitatea ceea mai buna este apelarea la un videograf profesionist, un artist care este singurul in masura sa dea sens imaginilor captate in toiul evenimentului.

M-am tot gandit de multe ori cum as putea realiza un film de nunta cu un aparat de fotografiat. Un prieten de-al meu a incercat odata sa faca un film dupa o serbare de craciun intr-o gradinita. Chiar si dupa saptamani tot era suparat ca n-a reusit sa realizeze ce a vrut. Filmul lui era bine primit, , continea tot ce trebuia sa contina, avea esenta, nimeni n-a gasit cusur in lucrare.

Dar el, doar el stia, ca nu a reusit o realizare cum dorea. Si despre asta este vorba, finalmente. Poate ca satisfactia cineastului este mai importanta decat a clientilor. Daca cel care este multumit de filmul facut nu cred ca mirii vor gasi nereguli.

Comunicare

 

Bineinteles ca urmaresc multumirea lor, caut sa le ghicesc visurile, ca sa pot reda in film, caut sa colorez totul cu o muzica placuta care sa le mearga la suflet. Pentru ca tema de aceasta data este aparatul de fotografiat, folosit la filmari se cade sa recapitulam un pic concluziile.

Eu deja din considerente etice nu as putea folosi un asa mijloc de inregistrare. As da impresia ca nu sunt pregatit pentu sarcina la care m-am inhamat, poate as fi chiar ridicol, venind cu o camera foto sa realizez ditamai film de nunta.

Dincolo de faptul ca intre cele doua aparate sunt diferente de format, care dau batai de cap si la montaj, consider ca fiecara camera trebuie folosita la lucrari, pentu care a fost proiectati. La camerele foto, modul de filmare este doar in plus.

Daca nu ar fi asa, si ar fi mai bune la filmari nu s-ar mai fabrica camere de filmat. Prin fotografiere putem realiza poze, pe care le „photoshopam” la nevoie, dar imaginile filmate cer cu totul alte prelucrari ulterioare.

Dragii mei clienti. Sa ne intoarcem deci la camera profesionala, aveti incredere in operatorul care a realizat multe filme de nunta intru redarea unui eveniment unic in viata oamenilor. Nu merita sa va bateti joc de acest eveniment, prin incropirea unui film ieftin, de doi bani, dar care n-are nici cap, nici coada, care este un amalgam de imagini, poate de mare calitate technica, dar nereusind sa se adune intr-un film de nunta.

Ce cred eu?

 

Filmare nunta cu DSLR –  Sincer sa fiu, cred ca va pot convinge mult mai bine prin rezultatele pe care eu le obtin cu acest dslr. Dar la sfarsitul textului am sa va prezint cateva clipuri prin care sa concluzionati singuri daca intradevar se merita sau nu sa filmezi nunta cu dslr-ul. In viziunea mea lucrurile stau in felul urmator. Poti filma cu red la 4k. (o camera video foarte scumpa), dar asta nu inseamna ca vei avea siguranta rezultatelor “woaw”. Atat camera video cat si dslr-ul sunt concepute de oameni!

In viziunea mea omul cameraman de nunta este singurul pion ce detine controlul viziunii sale. Restul, ca e dslr sau camera clasica… mai putin conteaza. Conteaza insa cand vrei sa faci lucruri de finete. Iar si atunci mai conteaza cat costa jucaria si cat mai costa noptile de lucru pentru rezultatul livrat. Mai jos am postat o filmare nunta cu dslr.

Filmare Nunta cu DSLR de Madalin Dumitru pentru: Catalina si Andrei

Tu ce parere ai?