O modalitate mai rar folosita la filmare nunta este genul documentar. Deja din constructia filmului de nunta difera mult de filmele de naratiune, sau genul hollywoodian. Necesita si o alta abordare, este mai sobru, deci clientii nu prea prefera acest gen. Mai rar cei de varsta mijlocie. Ei au trecut de varsta sclipirilor, sunt oameni mai asezati, care vor un film mai sobru, serios, de multe ori nici garderoba lor nu este asa de stralucitoare. Dar, hai sa citim mai multe despre filmare nunta in stil documentar.

Filmare nunta in stil documentar

Pur si simplu vor sa-si aminteasca aceste clipe asa cum sunt in realitate. Si nu cer un astfel de film neaparat din considerente financiare. Adesea mirii de varsta mijlocie, dispun de mijloace materiale mai solide, cu o cariera care le-ar permite si un film cu alaj straluciror. Dar ei deja vad altfel viata, sunt mai seriosi, si atunci vin si comanda un film gen documentar, care sa contina toate datele importante, sa se vada cei dragi, si ei, mirii, principalii clienti, putin, atat cat trebuie. Astfel ca ma pun in fata unor noi provocari. Din zece cazuri abia odata daca se comanda o astefel de filmare nunta. Deci as putea spune, ca si din cameraman lipseste rutina. Si in lume peste tot, fiecare gen isi are marii artisti. Un bun documentarist nu trebuie sa fie la fel de bun si la filmele artistice. Fiecare gen is are propriile reguli, bagajul stilistic aparte, bine definit. Rare sunt deci cazurile cand in acelasi cameraman de nunta salasluieste un operator cvasi-pregatit.

Filmare nunta in stil documentar – Documentarul este bine incadrat, nu permite atata curaj de creatie, totusi, trebuie sa aiba si o tenta bine dozata de artistic, trebuie sa fie viu, placut la vizionare.

De regula are si o coloana sonora simpla, cu narator, care poate fi si unul dintre miri, si totul este povestit din punctul lui de vedere. Si muzica de fond este mai serioasa, bine aleasa. Dar si in acest caz trebuie stabilite exact detaliile cu clientii, deoarce se poate intampla ca ei sa isi doreasca ceva serios, dar nici chiar documentar.

In aceste cazuri as putea incerca sa fac un „hibrid” intre filmul de naratiune si documentar. Inca odata specific voi discuta toate detaliile cu clientii, unde si cum vad filmul, sa fie si destul de sobru, dar nu documentar, sa fie serios, dar fara sa vedem oameni necajiti in jurul personelor care traiesc clipele fericirii. Sigur ca voi fi atent cat intra din fiecare gen, cum le asez, cum le asamblez la montaj, sa nu domine vre-un gen, sau daca alunec spre vre-unul sa fie discret, cat trebuie, cat se permite.

Filmare nunta in stil documentar de regula este si mai scurta. Nu pot pune mireasa, sau mirele sa povesteasca doua ore, alunecand pe ecran imagini, care permit o prezentare la obiect, fara surplusuri lingvistice, fara glume, care in alt gen cinematografic isi au rostul, de multe ori chiar indicat. Pana si lungimea filmului de nunta se stabileste la discutiile cu clientii, si de obicei si costurile, sunt mai reduse, ca si bugetul filmului. Este genul aproape perfect pentru inregistrari cu o singura camera.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Concluzionand, acest gen este putin folosit, este rar preferat, dar isi are rostul, si daca clientii solicita asa ceva, cameramanul trebuie sa fac fata.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma