Am aratat de multe ori ca si filmele de nunta pot fi, chiar trebuie sa fie facute respectand niste reguli care se refera la aspectele artistice. Dar pe aceste aspecte numai un cameraman profesionist de nunta este in stare sa le scoata la suprafata, deoarece fiecare caz necesita alte abordari. Limbajul se refera la modalitatea de prezentare a evenimentului in sine, abordare din punct de vedere artistica, lucru pe care il vom stabili impreuna cu clientii. De regula ei, inainte sa apeleze la un cameraman profesionist de nunta vizioneaza mai multe filmari de nunta. Astfel, deja au o viziune asupra ce vor, dar nu totdeauna se potriveste un anumit stil artistic. Si ei poate, cred numai ca li se potriveste, dar totusi… citeste un articol in care am scris despre limbajul artistic folosit de cameramanul de nunta.

Limbajul artistic folosit de cameramanul de nunta

Daca vad asa ceva consider de datoria mea sa discut cu ei, sa le aduc la cunostinta parerea mea, si daca vor fi de acord vom cauta impreuna caracteristicile artistice, care se pot folosi in cazul lor.

Greu vor lasa din dorintele lor, dar trebuie sa gasesc argumente suficiente.

Ce inteleg prin limbaj atistic?

Limbajul artistic folosit de cameramanul de nunta – In primul rand facand cadre corect gandite, lucrate cu meticulozitate, prin respectarea mijloacelor artistice. Putem vorbi chiar de stiluri, genul artistic. Pot face filmul folosind genul documentar, sau hollywoodian, ca stil: cel avantgard, clasic, romantic, si asa mai departe. Dar cum am spus in randurile de mai sus nu orice gen si toate stilurile merg in cazul oricui. Atat genul ca si stilul este influentat, nu numai de felul de a fi a clientilor, ci si de locatii, unde se desfasoara evenimentele, filmarile in spatii deosebite. Deobicei chiar felul spatiului va defini stilul artistic. Si genul este important, in alegerea imaginii artistice. Un stil merge la documentare, si altul la filme de naratiune sa zicem.

Limbajul artistic folosit de cameramanul de nunta este definitoriu la orice film, ca atare si la cel de nunta. Caracteristicile artistice se vad abia dupa montaj, si adaugarea coloanei sonore, cu toate efectele. Dar bineinteles ca la filmarile imaginilor, deja trebuie sa stiu, ce motive stilistice voi folosi la lucrarile de studio, ce curent artistic vreau sa emane stilul potrivit, cu particularitatile respective, fiecarei epoci. Daca de pilda mirii vor niste filmari intr-un castel medieval ii indemnam sa poarte haine specifice, vom folosi dotarile arhitecturale  istorice  spatiului, chiar ca umplutura, poate ca arma artistica.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Limbajul artistic folosit de cameramanul de nunta – Arta, cuvantul in sine inseamna stiinta, sau mai exact aptitudinea noastra de a prezenta tot ce se intampla intr-un spatiu si timp dat in mod singular, unicat, lipsit de scheme uzate, cum zic unii, cu o expresie mai pretentioasa, evitam folosirea cliseelor. Nu folosim un limbaj cotidian de exprimare, nici in imagini, nici in coloana sonora.  Dar nici nu trebuie sa facem ceva zorzonat, riscand sa alunecam spre chici.

Stralucirea excesiva, ne la locul ei, galagia necontrolata nu inseamna limbaj artistic.

Limbajul artistic folosit de cameramanul de nunta iese in evidenta vazand intregul in totalitatea lui, imaginile filmate, folosirea spatiului, al specificului locului. Tot asa da sentiment de nota artistica daca reusim sa folosim cu succes sonorul natural, orginal. Conteaza foarte mult alegerea, sau compunerea muzicii de fond. Iata deci luand intregul putem stabili limbajul artistic general. Acest limbaj sigur ca reiese deja din scenariu, si bineinteles ca a fost stabilit impreuna cu clientii.

Acest lucru nu inseamna ca nu sunt si filme care n-au niciun limbaj artistic. Dar acest lucru deja depinde de clienti.

Cameramanul profesionist de nunta va face totdeauna orice sa creeze artistic, dar de multe ori clientii doresc altfel, altceva. Nu-i interesaza arta.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma