Montajul este mai important decat filmarea?

Citit de: 90 ori

Din categoria miturilor de nunti face parte si informatia precum ca montajul este mai important decat filmarea. Cu siguranta montajul are un rol foarte important in procesul unui concept de nunta insa este total gresit sa credem ca editarea conteaza cel mai mult. Afla in acest articol de ce informatia precum ca montajul este mai important decat filmarea este un mit.

Pentru a obtine rezultate bune prin editarea unei filmari de nunta trebuie sa te asiguri ca:

  1. Filmarea a fost realizata de catre un cameraman profesionist sau chiar de tine pentru ca viziunea are la baza si corectitudine. Limbajul video gramatical este folosit de toti cameramani profesionisti de nunta. Plecand de la o baza corecta informationala vei putea modela foarte usor mesajul nuntii prin editare.
  2. Pentru ca montajul sa poata fi adus la cote cat mai mari trebuie sa ne asiguram ca in filmarea pe care o avem nu sunt greseli tehnice: lumina, compozitie, incadratura etc.
  3. Live-ul evenimentului a fost filmat cursiv fara pierderi si nu exista lipsuri informationale.

Cu alte cuvinte ai nevoie de oameni lafel de abilitati si la filmarea nuntii pentru ca editarea sa poate amplifica creatia acestora. Montajul filmarii de nunta este “slefuirea lemnului tau pe care l-ai crescut cu multa rabdare, dorinta si efort”. In concluzie informatia precum ca montajul este mai important decat filmarea nuntii este un mit.

Tu ce parere ai?