Nu despartiti cameramanii in timpul filmarii

Citit de: 227 ori

De multe ori am intalnit miri care voiau sa desparta echipa de filmare. In ce sens? Pai, majoritatea considera ca daca nunta va fi filmata de doi camerani, atunci acestia pot lucra si individual. Cat de reala este aceasta impresie si cat de importanta este echipa in filmarea de nunta, va spun in acest articol. Videografii lideri de echipa nu sunt si nu vor fi niciodata pusi in situatia de a lucra impreuna.

Indiferent de numele videografului care iti va filma nunta, trebuie sa stii ca acesta nu va fi prezent la nunta ta alaturi de un alt videograf celebru. De ce? Pentru ca o echipa solida este formata din oameni care isi impart responsabilitatile.

La baza, cel mai important om este videograful lider care va coordona intreaga filmare de nunta. In cazul in care un cameraman de nunta nu este indrumat de lider sa filmeze… totul poate fi compromis.

De multe ori aud: Un cameraman la mire si unul la mireasa. NU! Niciodata nu despartiti echipa de filmare. Rezultatele pe care le au videografii sunt obtinute in urma implicarii intregii echipe. Indiferent de echipa, acestia dispun de o aparatura.

Totodata acestia dispun de locatii, oameni dar si de indicatiile videografului lider. Videograful lider este cel care isi asuma respectarea conceptului. De ce? Pentru ca el este singurul abilitat sa transmita mesajul conceptului sau.

8 Comments
 • Alecu

  Apr 8, 2014 at 16:37 Răspunde

  Aici sunt de acord cu tine pentru că marea majoritate nu înţelege că puterea grupului nu poate fi separată.

  • Madalin Dumitru

   Apr 8, 2014 at 16:50 Răspunde

   Cred ca totul se datoreaza conceptiei gresite pe care oamenii o au despre filmarea de nunta. Dar poate ma insel. Pana la proba contrarie, cred cu tarie ca oamenilor le lipseste buna informare si totodata serviciul de consiliere.

 • Carmen

  Apr 8, 2014 at 23:04 Răspunde

  Acum rad in hohote. Stai sa iti spun si de ce. Eu asa credeam, ca daca apelez la filmare cu 2 camere asta presupunea un cameraman la mire si un cameraman la mine. Ce pot sa spun este decat ca informatiile date de tine sunt foarte utile. Multumesc

  • Madalin Dumitru

   Apr 8, 2014 at 23:22 Răspunde

   Ma bucur ca aloci timp sa te documentezi cu privire la filmarea nuntii tale. Imi pare rau daca informatia prezentata in acest articol nu reflecta in totalitate viziunea ta despre modul in care filmeaza o echipa de cameramani.

 • Cosmin Videographer

  Apr 9, 2014 at 07:18 Răspunde

  De aceeasi problema ma lovesc si eu mereu.

 • Radu

  Apr 15, 2014 at 13:39 Răspunde

  Daca esti profesionist lucrezi si in conditiile impuse de client.

  • Madalin Dumitru

   Apr 15, 2014 at 14:04 Răspunde

   Sa fi profesionist inseamna sa iti asumi responsabilitatea lucrarilor tale nu sa lucrezi in conditii impuse.

Post a Comment