Negocierea preturilor pentru filmarea de nunta

Citit de: 165 ori

Zilele trecute am fost la o intalnire pentru prezentarea serviciilor de filmari nunti. Toate bune si frumoase pana cand viitorul mire imi spune: Am fost la cameramanul x (cameraman de nunta popular in Romania) care imi ofera tot ce imi oferi tu la un pret mult mai mic decat al tau. Noua ne plac mai mult filmarile de nunta realizate de tine. Crezi ca putem colabora pe un pret mult mai mic pentru filmarea nuntii noastre? Atat raspunsul meu cat si alte informatii despre preturile filmarilor de nunta, le gasiti in acest articol.

Nu mare imi este mirarea cand sunt pus in fata unor situatii jenante. De ce? Nu stiu. Eu sunt genul de om care apreciez enorm sinceritatea oamenilor. Raportandu-ne la situatia prezentata mai sus, ceea ce a facut potentialul client se numeste lipsa de respect pentru profesionistul cameraman. Deranjat vizibil de modul in care se pune problema colaborarii cu mine, am decis sa nu mai fiu aceeasi sursa benefica de informare pentru cei care adopta strategii deranjante de cumparare.

Nu incerca preturile filmarilor de nunta intr-un astfel de mod

Aseara, intamplator m-am vazut cu videograful x (cameraman de nunta popular in Romania), i-am spus despre ce a fost vorba. Acesta mi-a confirmat faptul ca viitorii miri au semnat cu el dar nu pe bugetul mentionat de mine. Hm.. curios. Cineva minte. Nu sunt interesat sa descopar cine spune adevarul si cine nu, insa increderea in cameramanul x ma face sa cred ca potentialii clienti au adoptat o strategie confuza mie.

Poate sunteti curiosi sa aflati care au fost cuvintele mele in momentul in care acestia mi-au spus ca serviciile cameramanului de nunta x sunt mult mai avantajoase ca pret. Le-am spus stimabililor ca ar face o alegere extraordinara daca ar lucra cu acel cameraman pentru ca este foarte bun iar pretul clar este un mare avantaj. Acestia insa nu erau multumiti de raspunsul meu. De ce oare? Isi doreau o reducere? Pentru ca nu are rost sa dezvolt in amanunt trecutul, vreau sa va sfatuiesc ca sinceritatea in fata cameramanului de nunta reprezinta cheia unei colaborari de succes. De ce trebuie sa negociezi preturile filmarilor de nunti atata timp cat sunt afisate aici ?

9 Comments
 • Oana

  Apr 9, 2014 at 12:47 Răspunde

  Urat. Ce pot sa mai zic eu cand tu ai dezvoltat atat de bine. Important este cum te vei mentine in ritmul acesta. Eu te felicit pentru tot ce faci. Nu te lasa influentat de restul, conteaza ce faci tu.

  • Madalin Dumitru

   Apr 9, 2014 at 12:56 Răspunde

   Nu ma las influentat de absolut nimic. Imi cunosc bine scopul. 🙂 Legat de partea cu mentinutul, DA si eu sunt de parere ca cel mai important lucru in dezvoltarea profesionala este cum te vei mentine si nu cum vei ajunge acolo. De ajuns, ajung multi… dar putin se mentin.

 • Cosmin Videographer

  Apr 9, 2014 at 12:49 Răspunde

  Tipic oamenilor. De multe ori auzim aceasta versiune precum ca acel cameraman mi-a dat un pret mai bun. Si ma intreb daca acel cameraman i-a dat un pret mai bun ce mai cauta la o intalnire cu un alt cameraman. Asta nu o pot intelege. Cred ca sunt oameni care vor sa traga la pret cat mai mult. Poate ca aceeasi versiune a fost spusa si cameramanului x si tot asa.

  • Madalin Dumitru

   Apr 9, 2014 at 12:58 Răspunde

   Clar exista si aceasta categorie de oameni care au scopul de a negocia pretul cat mai mult. La faptul ca acestia pot prezenta aceeasi strategie de colaborare nu m-am gandit, dar ai perfecta dreptate. Acestia pot spune ca videograful x sau y au facut reducere de atat. Tu ce reducere faci? E…. eu nu fac…

 • HD Video Production

  Apr 9, 2014 at 14:06 Răspunde

  Bisericutele formate deja pe grupurile de facebook incurajeaza reducerile despre care vorbesti. Daca toti cameramanii am avea aceasta atitudine in fata clientilor, videografia de nunta va avea mult de castigat.

  • Madalin Dumitru

   Apr 9, 2014 at 14:16 Răspunde

   Asa cum a zis si Nicoleta, sunt multi oameni care vorbesc ceva si fac altceva. Nu sunt in masura sa judec pe nimeni. Fiecare incearca sa se dezvolte cum poate. De asemenea fiecare videograf adopta o strategie dupa cum il taie capul.

 • Nicoleta

  Apr 9, 2014 at 14:07 Răspunde

  Multi sunt de acord cu ce ai scris tu dar putini pun in practica. Ne e mult mai usor sa vorbim decat sa punem in aplicare.

 • Mr. expert

  Apr 10, 2014 at 16:15 Răspunde

  La cate exista pe lumea asta nu mai ma mira nimic. Toti incercam sa luam cat mai ieftin daca s-ar putea si asta pentru ca nu traim in occident unde salariile sunt decente fata de salariile romanilor. Tu cand vrei sa iti cumperi un produs nu cauti oferta cea mai buna?

 • Radu

  Apr 15, 2014 at 13:36 Răspunde

  Si asta nu e nimic din ceea ce se intampla cu adevarat. Ca e urat sau frumos trebuie sa te obisnuiesti cu gandul ca asta e piata in care activam.

Post a Comment