Ce stim sau mai bine zis ce nu stim despre filmarea nuntii? Informatia prezentata in acest articol are la baza cele mai importante aspecte ale unei colaborari pe care refuzam sa le vedem. Este timpul sa spunem “stop” manipularii. Este timpul in care si tu trebuie sa inveti sa ai pretentii de la videograful nuntii tale. Partea financiara a servicilor nu asigura in nici un caz sau situatie, un rezultat profesionist. Nu inchide ochii… citeste un articol in care vei face cunostinta cu “puterea” videografului de nunta.

Pentru ca in acest blog de filmari nunti nu am deschis o rubrica “stiati ca” am sa postez acest continut in categoria “importante”. Multi dintre cei care sunt nevoiti sa apeleze la un videograf de nunta nu stiu ca:

Prezentarea clipurilor

Un videograf manipuleaza cu usurinta partea lipsita de informatie. Stabilesti o intalnire cu videograful, iar acesta iti prezinta doua video-uri de nunta. Nu este ok! Recent, un cameraman din bransa nuntilor isi eticheteaza intreaga activitate prin promovarea unui clip de nunta. Daca rasfoim portofoliul acestuia vedem ca restul filmarilor sunt la un nivel cu mult mai scazut.

Ideea este in felul urmator: Nu inchide ochii! Vizualizeaza toate filmarile prezentate intr-un portofoliu! Este singurul mod prin care vei intelege adevarata viziune si pregatire a videografului. Ai nevoie de putina atentie si de un gram de argumentare. In cazul in care activitatea videografului se rezuma la doua, trei filmari pe an, atunci nu te indrepti spre alegerea cea mai buna. Incearca sa scapi de principiile timpului.

Costul serviciilor

Costurile serviciilor influenteaza implicarea videografilor in eveniment. Da, este posibil! Trebuie sa retii faptul ca 80% din segmentul ofertantilor de nunta nu au la baza talentul si nici hobby-ul transmiterii. Daca piata nu poate evolua corect, trebuie sa stii ca acest lucru se datoreaza in primul rand celor pentru care partea materiala este mai presus de orice.

Intr-o proportie de 90% cameramanii copiaza! De ce? Pentru ca un om lipsit de talent nu are curajul si viziunea de a crea concepte! Este mult mai usor sa tinda spre niste rezultate existente decat sa riste in concepte originale. Este recompensat cu emotie un rezultat in care este implicat un concept argumentat din prisma celor care il construiesc.

Rezultatele existente nu reprezinta un criteriu sau un nivel la care trebuie sa ajungi. Luciditatea viziunii reprezinta amalgamul de cunostinte pe care un videograf profesionist le detine. Usor, usor acesta se va transforma in cineast de nunta. Dar, pentru ca ne este mult mai usor sa copiem…. si aceasta denumire va fi defaimata de multi incepatori care alearga dupa rezultate de o zi.

Nu te lasa inselat

Multi clienti considera ca daca vad cateva clipuri au o pregatire vizuala in fata ofertantului. Este total gresit! Niciodata nu poti realiza cu franturi de creatie un concept. Ce s-ar intampla daca din poeziile deja scrise am forma o alta… fara rima… fara sens… fara mesaj… fara traire. Cele mai bune rezultate se obtin in urma a celor mai banale idei. Ce simte videograful si ce transmite mai departe… asta inseamna talent.

Nu este talentat cel care stie sa regleze o camera video… nu este talentat cel care copiaza intr-un mod josnic articole si idei de promovare de pe alte site-uri… nu este talentat cel care vinde serviciile cele mai costisitoare… nu este talentat cel care are la activ zeci de workshop-uri. Este talentat cel care intelege ca personalitatea oamenilor si caracterul acestora sunt parte din prezent si din trecut, iar acestea sunt singurele identificari pentru mai tarziu.

Similare

Leave a Reply

5 Comentarii in "Resuscitarea principiilor in filmarea de nunta"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Ella
Cititor

La punctul 3 ai perfecta dreptate, restul mi se par putin subiective dar in mare ai foarte mare dreptate. Oameni cred ca au nevoie de o resuscitare agresiva.

Madalin Dumitru
Cititor

Cu siguranta oamenii au nevoie de o resuscitare. O resuscitare care sa-i faca sa aiba rabdare.. care sa-i faca sa intelega ca filmarea de nunta a depasit pragul amatoricesc.

Ella
Cititor

Nici sistemul care ne conduce nu cred ca va reusii o resuscitare a principiilor. Poate copiii nepotilor nostrii se vor bucura de o alta maniera de a percepe educatia.

Madalin Dumitru
Cititor

Bine ai zis poate. Paradoxal, iluzionarea… face parte din motivatia pe care o avem in a schimba principii, lucruri si uneori chiar oameni.

Radu
Cititor

Daca ai sa reusesti sa faci asta, jos palaria in fata ta.