Majoritatea videografilor profesionisti de nunta din Romania au acelasi stil de montaj. Fie el mai alert sau mai lent, la baza are aceleasi principii. Personal, montajele realizate in prezent ma duc cu gandul la clipurile video prezentate la televiziune.  Ce inseamna asta? Asta inseamna ca in mai toate filmarile de nunta lipseste argumentarea. Ma uit la o filmare de nunta din care inteleg ca nunta a fost frumoasa, ca lumea s-a distrat… dar mesajul si personalitatea oamenilor nu imi sunt transmise.

Cred ca in urmatorii 5 ani, stilul de montaj dar si conceptele de filmare se vor schimba. Oamenii au nevoie de viziuni cat mai originale ale videografilor. Au nevoie sa inteleaga mesajele momentelor din filmarea de nunta. Nu cred ca o succesiune de cadre trase corect din punct de vedere tehnic pot transmite un mesaj. Ce mesaj? De obicei un scenariu de filmare are la baza un mesaj. Daca acest lucru nu exista, automat ca filmarea nu va transmite.

Concept

 

Chiar daca bransa videografilor se indreapta tot mai mult catre exagerari de gadget-uri , eu cred ca stilul actual de a realiza o filmare de nunta se va schimba. Sunt convins de puterea unora de a implementa conceptul de scurt metraj. Cat de bine sunt pregatiti oamenii pentru a intelege aceasta transformare, ramane de vazut.

Tu ce ai schimba la clipurile de nunta deja existente?

Similare

Leave a Reply

9 Comentarii in "Se va schimba stilul de montaj in filmarea de nunta?"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Ella
Cititor

Nu toti avem abilitatile unui cameraman profesionist incat sa ne putem spune ce vrem sa schimbam la clipurile de nunta. Din ce am citit pot spune ca sunt de acord cu tine. Cred ca avem nevoie de filme de nunta care sa transmita mult mai mult.

Madalin Dumitru
Cititor

Cu siguranta rezultatele vor fi singurele metode prin care oamenii vor intelege nevoia de mesaj.

Rose
Cititor

Bine ar fi sa se schimbe pentru ca mie personal nu imi plac deloc filmarile actuale care nu au nici o noima. Bravo ca spui cuvintelor pe nume

Alecu
Cititor

Şi câti dintre cei care îşi vor face nunta crezi că înţeleg noile stiluri de filmare.

Carmen
Cititor
Carmen

In portofloiul tau am vazut pentru prima oara o filmare de nunta care transmite ceva. Imi place ca filmarile nu se aseamna intre ele si fiecare in parte transmite cate un mesaj.

Cosmin Videographer
Cititor
Cosmin Videographer

Ceea ce ai scris tu despre stilul montajului de nunta poate fi realizat la noi in tara doar daca piata va fi formata din cameramani profesionisti si nu amatori care sa copieze orice.

Radu
Cititor

Fiecare are stilul lui. De ce trebuie sa se schimbe stilul montajului atata timp cat oamenii sunt multumiti de ceea ce primesc?