Se va schimba stilul de montaj in filmarea de nunta?

Citit de: 111 ori

Majoritatea videografilor profesionisti de nunta din Romania au acelasi stil de montaj. Fie el mai alert sau mai lent, la baza are aceleasi principii. Personal, montajele realizate in prezent ma duc cu gandul la clipurile video prezentate la televiziune.  Ce inseamna asta? Asta inseamna ca in mai toate filmarile de nunta lipseste argumentarea. Ma uit la o filmare de nunta din care inteleg ca nunta a fost frumoasa, ca lumea s-a distrat… dar mesajul si personalitatea oamenilor nu imi sunt transmise.

Cred ca in urmatorii 5 ani, stilul de montaj dar si conceptele de filmare se vor schimba. Oamenii au nevoie de viziuni cat mai originale ale videografilor. Au nevoie sa inteleaga mesajele momentelor din filmarea de nunta. Nu cred ca o succesiune de cadre trase corect din punct de vedere tehnic pot transmite un mesaj. Ce mesaj? De obicei un scenariu de filmare are la baza un mesaj. Daca acest lucru nu exista, automat ca filmarea nu va transmite.

Concept

 

Chiar daca bransa videografilor se indreapta tot mai mult catre exagerari de gadget-uri , eu cred ca stilul actual de a realiza o filmare de nunta se va schimba. Sunt convins de puterea unora de a implementa conceptul de scurt metraj. Cat de bine sunt pregatiti oamenii pentru a intelege aceasta transformare, ramane de vazut.

Tu ce ai schimba la clipurile de nunta deja existente?

Tu ce parere ai?