Cea mai importanta parte premergatoare a filmarii oricarui eveniment reprezinta pregatirea tehnica. Aici nu vom vorbii de starea aparaturii, deoarece la un bun tehnician astea sunt in permanenta in stare perfecta de functionare, bateriile incarcate, corpurile de iluminat impachetate, cu becuri controlate, si gata de intrebuintare. De ce un cameraman profesionist de nunta are nevoie de pregatire tehnica?

Un cameraman profesionist de nunta are nevoie de pregatire tehnica

Daca deja am studiat locatia si cunoastem pretentiile protagonistiilor putem incepe pregatirile tehnice.  Si acest lucru il vom face din timp. Inseamna  stabilirea necesarului de aparatura.  Vom stabili cu cate camere fixe/mobile, cu ce iluminare locala, cu ce  fel de ajutor sonor, sau chiar de estompare lucram.  Asa vom stabili si numarul  de cameramani, si ceilalti tehnicieni, care ne ajuta. Este bine daca – in cazul posibil desigur – vom lucra cu studio de regie (care poate fi chiar camera tehnica), unde deja se poate observa totul ca si pe film, persoana de aici poate dirija cameramanii, deoarece el vede detalii, doar nu este ocupat cu manevrarea camerei. El vede daca se cere un prim plan, plan general,etc. Cu aceasta ocazie se stabileste rolul cameramanilor, studiind locatia la fata locului. Trebiue sa stie fiecare locul lui, cu sarcini stabilite. Cine filmeaza mirii, cine pe ceilalti invitati, si eventual cine face inregistrari in culise, la pregatirea bucatelor culinare, muzicantii (orchestra).

Daca am reusit sa ne informam si despre desfasurarea evenimentului, vom stabili, cine va filma la pregatirile miresei, cine la mire, cum vor urmarii cameramanii evenimentele premergatoare intrarii in locatia propriu-zisa. Trebuie asigurata si posibilitatea de miscare a camerei mobile, cu masina. Cand un operator este nevoit sa se miste cu ajutorul  invitatilor nu va realiza o inregistrare de succes, va pierde faze importante, care nu se mai intorc. Deci vedem ca, in echipa intra si un sofer cu masina cu tot. Ca doar nu luam si volanul cu camera pe umeri. Sau, daca poate face asa ceva, acesta nu este un cameraman profesionist de nunta.

In prealabil tot echipamentul va fi dus la locul filmarii, aranjat in camera tehnica rezervata staffului. Membrii  vor stii in permanenta locul fiecarei  camere, a incarcatoarelor, a camerei de rezerva. Aici se vor stabili in detaliu sarcinile individuale pe tot parcursul evenimentului, care trebuie acoperite. In limita posibilitatilor este de dorit ca membrii echipei sa tina legatura prin casti, astfel pot colabora mai bine, pe parcurs, vor sti pozitia fiecaruia, ca sa se inlocuiasca la nevoie. Daca membrii  lucreaza de mult impreuna lucrurile vor merge mai bine. Daca timpul si conditiile la fata locului permit, as face niste filmari de proba cu figuranti, simulind anumite momente ale evenimentului. Acest lucru ne ajuta sa vedem daca spatiile de miscare vor fi  suficiente, unde este bine sa lucram cu trepied, cum este lumina, etc. Caci aceste lucruri sunt cele, la care putem avea surprize in timpul evenimentului, dar atunci nu mai este timp de corectare, si putem pierde momente imortante.

Un cameraman profesionist de nunta

Este bine sa se stabileasca de la inceput cine va coordona toata filmarea. Ar fi sarcina regizorului, cel care sta in camera tehnica, si urmareste inregistrarile, chiar face o premontare, dar nu totdeauna exista aceasta persoana. Si atunci va coordona cineva dintre cameramani, cel care filmeaza principalii protagonisti, are deja o viziune de ansamblu, si poate stablii sarcinile celorlalti.

Cred ca s-a inteles deja ca un asemenea  eveniment nu se poate filma , cu o singura camera, fara asigurarea iluminarii, sau fara o captare corecta a  sonorului.  Dotarea deci este importanta. Dar sa nu uitam: “Un bun meserias poate lucra si fara scule.”

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Totusi nu la filmarea unei nunti.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Madalin DumitruCruel Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Cruel
Cititor
Cruel

Ma bucur pentru faptul ca,ai oferit informatii despre tehnicile de baza,care ii sunt necesare unui profesionist. In acest articol am descoperit ca munca unui profesionist nu este atat de usoara, precum se vede din exterior si ca trebuie sa ne adaptam indicatiilor, pe care acesti profesionisti le impun, pentru a iesi ceea ne dorim.

Madalin Dumitru
Cititor

E bine sa asculti sfaturile unui profesionist. Doar asa vei afla daca chiar ai nevoie de serviciile acestuia. Multumesc pentru comentariu.