Pregatirea filmarii de nunta

Voi trata in randurile ce urmeaza partea poate cea mai importanta a filmului de nunta, si anume inceputul lui, introducerea, in care spectatorul isi da seama despre cine, cand si cu ce ocaziesunt prezentate personajele. Putem incepe cu o fata, (poate mireasa), care sta in parc si viseaza: apare mirele, niste clipe frumoase (in aceste imagini sunt imbracati, normal de strada, mai tarziu apar visand impreuna, vine un buchet mare de flori, titlul si asa mai departe). Trebuie sa avem grija ca exprimarea noastra prin mijloacele filmului sa fie clara, la obiect, chiar daca va fi metaforica dar sa se inteleaga ce vrem sa spunem. Citeste despre pregatirea filmarii in video nunti.

Video nunti – Pregatirea filmarii de nunta

Putem concepe un inceput de video nunti si daca folosim niste poze vechi, chiar din copilarie ale mirilor. Daca aceste poze sunt alb-negru cu atat mai bine. Aici sa zicem ca mama miresei se uita la poza,  dupa cateva secunde in „slow -motion” apare o fata in rochie de mireasa, mai apoi imaginea mirelui cum o asteapta visand, si de jos incet se ridica titlul. Exprimarea trebuie sa fie exacta, curata, la obiect, si scurta. Nu insiruim diferite imagini, care, poate au legtura cu nunta, dar nu exprima exact ce dorim. Daca nu ne-am decis asupra inceputului, degeaba incercam sa prezentam mirii in mai multe ipostaze, ca vom crea confuzie.Si oricum in continuarea filmului va fi vorba de ei. Deci in imaginile de inceput nici nu este obligatoriu sa fie prezenti protagonisti. Aceste imagini trebuie sa arate exact despre ce va fi vorba in film, eventual data, locul.  Inceputul trebuie sa fie lin, usor, nu trebuie sa venim cu imagini greoaie, unde spectatorul trebuie sa ghiceasca ce se va intampla. Am vorbit ca putem folosi si imagini metaforice, dar atentie: numai daca cunoastem bine acest procedeu, altfel putem strica tot filmul chiar cu inceputul. Pentu ca o nunta se refera la doi oameni, doua personaje reale putem gresi usor cu imagini metaforice, si atunci mai bine sa povestim la propriu, si sa lasam imaginile figurative.

Cunoscand protagonistii vom sti exact ce inceput se potriveste, si cum vom trata mai departe filmul. Trecerea mai departe din inceput trebuie sa fie lina, fara sa se „rupa” naratiunea video-ului de nunta.

Daca am conceput un scenariu pentru video nunti, atunci am descris si inceputul, ca sa stim ce sa filmam. Intrarea in sala, frontispiciul biserici, aleea catre sala de petrecere. Ca titlu putem folosi chiar invitatia, sau cineva citeste invitatia, dupa care se uita in zare si din departare se apropie incet titlul.

Despre muzica de fond, efectele audio si eventualele interventii vocale, alta data.

Video nunti – Pregatirea filmarii de nunta

Ajunge  daca am spus ca inceputul constituie partea in care facem cunostinta cu protagonistii, si ipostazele in care ii vom vedea in continuare. Asta inseamna ca de la inceput va trebui sa reiasa clar, ca va fi vorba de video nunti, video botezuri, sau de orice alt eveniment. Deja stim desfasurarea fimului, deci vom avea grija ca inceputul nostru sa fie in nota filmului. Daca facem un inceput spectaculos, si dupa aceea urmeaza niste imagini plictisitoare deja s-a rupt filmul nostru. Este bine sa introducem spectatorul incet in viltoarea imaginilor, sa incepem frumos, dar sa avem posibilitatea sa ridicam dinamica filmului, sa avem ritmicitate in evenimentele prezentate.

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Pregatirea filmarii de nunta "

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Janin
Cititor

Si oare cati inteleg ca si filmarea la nunta este o arta?