Cu siguranta onorariile videografilor profesionisti de nunta te fac sa crezi ca este o intreaga industrie in care se pot dezvolta afaceri cu profit ridicat. Analizand veniturile din videografia de nunta, ajungem la concluzia ca videografii pot incasa peste 10.000 € / an.

Incasarile acestora au adus la o suprasaturare a numarului ofertantilor de profil care se inmultesc ingrijorator. Dorinta oamenilor de a intra in aceasta bransa creeaza o iluzionare a potentialilor clienti. In spatele acestor asa zise profituri stau: investitia, timpul si resursele.

Timpul

In viziunea multora serviciul unui videograf este limitat la o zi de filmare si o editare standard ce nu necesita multe ore de stat in fata unui calculator. Avantajul unora este acela ca multi clienti nu apeleaza la servicii profesionale de filmari nunti. De ce? Am scris aici. Pasiunea te impinge sa aloci cat mai mult timp pentru rezultate. Business-ul te limiteaza sa oferi materialele clientului intr-un timp cat mai scurt.

Concluzia este ca timpul este factorul principal ce face diferenta intre rezultatele videografilor. Tot din categoria timpului pe langa post procesarea unei nunti face parte si acumularea de informatii si dezvoltarea profesionala a videografilor inainte de a profesa.

Investita

Un alt factor cheie ce poate fi inteles diferit in ambele situatii este investitia. Un videograf cu pasiune va face eforturi si sacrificii pentru a avea aparatura de top. Cei care vad un business in videografie se vor limita la investita minima in aparatura pentru ca veniturile sa fie cat mai mari. In categoria investitiei sunt incluse: workshop-urile in randul celor pasionati si dezvoltarea numarului de echipe pentru cei care o vad doar ca pe o afacere.

Resursele

Atat pe partea tehnica cat si pe cea informationala, resursele fac parte din modelarea rezultatelor unui videograf. Pasiunea te va impinge sa oferi cat mai multe resurse unui proiect. Uneori se intampla situatii in care clientul nu iti poate suporta costurile.

Resursele unui afacerist videograf se rezuma doar la numarul de lucrari. Pentru a concluzia informatia prezentata in acest articol trebui sa stii ca pentru a avea profit ai nevoie de originalitate. Ai nevoie de multa munca, rabdare dar si curaj.

In Romania se confrunta aceste doua categorii de videografi cu o balanta inclinata mult in favoarea videograf-ilor profesionisti de nunta ce au la baza profesiei: pasiunea.

Videografia intre pasiune si business a ajuns la stadiul in care toti videografii pro vor sa transforme aceasta pasiune intr-un business cat mai profitabil.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma