In lectia 1 am sa vorbesc despre investitia pe care trebuie sa o faci pentru a putea sa activezi in bransa videografiei de nunta. Cu siguranta seriile de camere iti pot lua ochii.. dar nu te iluziona. Cu putin ajutor vei invata de la bun inceput sa investesti corect. Este foarte important sa pornesti cu dreptul pentru ca doar asa eviti timpi morti de cunoastere. Asadar, in prima lectia a workshop-ului de video nunta am sa vorbesc despre investitie.

Toata informatia scrisa de mine in acest workshop de videografie este transpusa in “timpul” publicarii. Peste ani se pot schimba lucrurile, asadar tratati textul ca atare. Investita propusa de mine pentru a realiza o filmare de nunta calitativa este urmatoarea:

  • 1 camera dslr (canon 6d sau mkII, mkIII) + carduri si acumulatori
  • 3 obiective: 14mm, 35mm si 85mm (va recomand obiectivele de la samyang)
  • 1 monopied (daca se poate sa aibe cap fluid manfroto)
  • 1 flycam (sunt prea multe modele sa va recomand eu un anume flycam)
  • microfon

 

Cat despre statia grafica, nu sunt eu in masura sa va dau sfaturi. Va puteti face o configuratie standard… nu aruncati banii pe geam pe nu stiu ce componente scumpe care se incing aiurea. Materialele le puteti prelucra pe orice calculator.

O sa fie intradevar o diferenta de viteza, dar asta nu trebuie sa va afecteze daca sunte-ti la stadiul de a incepe sa deveniti videograf de nunta. Retineti insa ca este foarte important sa aveti un monitor calibrat. Ceea ce percepeti pe un monitor necalibrat poate eticheta intreaga munca.

Este foarte important sa nu aruncati cu banii pe geam. Nu va achizitionati niciodata un produs pentru ca videograful x lucreaza cu acel obiect. Este cea mai mare greseala. Nimic altceva decat propria nevoie trebuie sa va motiveze sa lucrati cu un anume aparat, obiectiv etc. Nu riscati si nu va irositi finantele fara o argumentare corecta din punct de vedere a nevoilor din bransa.

Pentru o reusita trebuie sa pleci de jos pentru a cunoaste nivelul evolutiei. Corect este insa ca pentru o reusita ai nevoie si de un echipament minim pe care eu l-am recomandat mai sus.

De asemenea multi dintre voi se afla in situatia in care isi doresc sa filmeze cu 2 camere. Datele problemei se schimba foarte mult in filmarea cu 2 camere. In primul rand ai nevoie de cunoastere in filmarea cu o camera. Asa cum ziceam mai sus ca nu se merita sa investesti daca nu simti nevoia de mai mult, asa este si in cazul filmarii cu 2 camere. Cand simti nevoia sa scoti in evidenta tot ce detii informational dar tehnicul te limiteaza, atunci investi si in camera 2.

Camera 2 este un subiect pe care il voi dezbate intr-o alta lectie a workshop-ului de videografie nunta.

[blockquote text=”Articole relevante” show_quote_icon=”yes”]

13000€ INVESTITIA DE INCEPUT A UNUI CAMERAMAN DE NUNTA

 

Pentru ca filmarea la nunta sa devina rentabila ai nevoie de aparatura. Aparatura ce implica o anumita investitie. Fara sa calculam costurile taxelor scolare sau ale cursurilor de videografie, in acest articol prezentam investitia minima pe care un cameraman de nunta trebuie sa o faca pentru a putea onora proiecte din segmentul filmarilor de nunti.

Arsenalul unui cameraman profesionist de nunta este cu mult mai vast decat achizitia minima pe care eu o voi prezenta. De retinut este faptul ca orice videograf porneste de la o investitie minima de la care poate evolua in functie de nevoi sau cerere. De ce are nevoie un cameraman de nunta pentru a onora proiecte din segment? Citeste in continuare 

DE CE MULTI INTRA IN BRANSA VIDEO FOTO DE NUNTA?

 

Nu am facut pana azi o analiza care sa imi ofere un raspuns la intrebarea: De ce multi intra in bransa video foto de nunta? Mi-am alocat cateva ore in care m-am documentat despre noul val de persoane care intra in segmentul video foto de nunta. Care este singurul motiv pentru care piata videografiei si fotografiei de nunta este luata cu asalt? In acest articol vei afla acest raspuns in care am sa prezint cele mai influentabile aspecte ce-i determina pe multi sa intre in segmentul video foto de nunta. Citeste in continuare

APOGEUL FILMARILOR DIN TRECUT REPREZINTA MEDIA PREZENTULUI

 

Sunt momente in care ma uit peste lucrari vechi si foarte vechi pe care le-am realizat cu mult timp in urma. Nemultumit total de ceea ce vad, ma intreb ce a determinat segmentul videografiei sa evolueze atat de mult. Constienti in permanenta de lipsuri, timpul ne modeleaza si ne pregateste pentru noi viziuni despre filmarea de nunta. Curios este faptul ca ceea ce inseamna “mediu acum”, in urma cu 3 ani insemna “pro”. Citeste in continuare

CU CE CAMERA FILMEAZA MADALIN LA NUNTA?

 

Putin enervat de ideea de a obtine totul imediat fara sa trecem pragul unor standarde, astazi ma trezesc cu doua telefoane “capcana”. Raspund: Alo.. Aud: Buna ziua, cu ce camere filmati la nunta? In primul rand spuneti-mi pe ce data aveti evenimentul.

La modul cum a abordat posibila colaborare, deja sunt indisponibil. Ii raspund domnului ca nu aparatura conteaza ci rezultatele pe care noi le obtinem cu ceea ce avem. Dezechilibrul informational intre receptoare merge si mai departe de atat. Citeste un articol in care nu iti voi spune cu ce camera filmeaza Madalin la nunta. Citeste in continuare

FILMARI LA NUNTI SI BOTEZURI ARTA SAU AFACERE

 

Arta sau afacere Si-si! Filmari la nunti si botezuri. Si in aceasta ordine. Pentru ca totusi in primul rand este arta. O arta de filmari la nunti si botezuri? Da. O arta ridicata la un nivel in care poate sa satisfaca nevoia de frumos al oamenilor, si mijloc de purtator  al prezentului pentru viitor. Un cameraman oarecare poate face filmul de nunta dar greu va reusi sa faca si o afacere din aceasta activitate.

Am mai discutat ca in zilele noastre este lesne sa aiba oricine o camera buna, sau un aparat de fotografiat mai destept, si sa se apuce de filmari. Dar ca sa devina cineva un cameraman profesionist are nevoie de pregatire, de viziune, si mult timp pertecut in spatele camerei. Si nu oricum ci filmand, si apoi analizand si cautand solutii la lipsurile artistice aparute. Artistice am scris si nu din gresala.

Daca nu are un cameraman si deschidere catre arta, va putea realiza filme, dar lucrarile lui vor fi seci, fara vlaga, si culoare. Impropriu totalmente pentru un eveniment, care doar rareori pote fi prezentat ca un documentar, din contra este mai degraba unul artistic. Are nevoie deci de un cameraman cu puternice veleitati artistice. Citeste un articol despre arta sau afacerea filmarilor la nunta si botez. Citeste in continuare

CAMERAMAN VIDEOGRAF CINEAST DE NUNTA

 

Ei, cine ar putea fi si acest personaj? Cameraman, Videograf, Cineast de nunta. In conceptia mea cameramanul, videograful sau cineastul de nunta este intrepatrunderea a doua profesii: cameramanul, si operatorul de film.

Deci cineastul de nunta este mai mult decat fiecare individual, este o combinatie profesionala, care aduce nu numai o mare experienta, dar, totodata si fantezia dublata, posibilitatea de a vedea filmarea in intregime de la inregistrare. Citeste un articol in care am scris despre cameraman videograf cineast de nunta. Citeste in continuare

VIDEOGRAFIA

 

In detrimentul de technica prin expresia videograf de obicei ne referim la videograful care face filme de eveniment: nunta, botez, zi onomastica, taiere de panglica, si altele, legate de un grup restrans de oameni. Este un cameraman cu aptitudini mai dezvoltate spre a inregistra imagini care sa-i prezinte pe oameni in bucuriile lor, traind clipe fericite, cateodata aratand chiar si durerea caci si asta este caracteristic omului.

Poata pune cineva intrebarea: bine, bine, dar de ce nu poate filma oricine acest eveniment daca are o camera. Sau macar oricine cu pregatire de cameraman. Va asigur ca nu poate. Meseria de videograf este total diferita de camaramani, de studio, sau de operatorii de imagine dintrun film de duzina. Citeste in continuare

UN CAMERAMAN PROFESIONIST DE NUNTA ARE NEVOIE DE PREGATIRE TEHNICA

 

Cea mai importanta parte premergatoare a filmarii oricarui eveniment reprezinta pregatirea tehnica. Aici nu vom vorbii de starea aparaturii, deoarece la un bun tehnician astea sunt in permanenta in stare perfecta de functionare, bateriile incarcate, corpurile de iluminat impachetate, cu becuri controlate, si gata de intrebuintare. De ce un cameraman profesionist de nunta are nevoie de pregatire tehnica? Citeste in continuare

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Workshop Videografie de Nunta – Investitia #1"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Alexandru Nazarie
Cititor
Alexandru Nazarie

Nu imi pare rau de nimic.