10 Elemente esențiale în crearea clipului de nuntă

Iti doresti sa valorifici cat mai mult editarea clipului de nunta dar nu sti cum? Iti prezint in acest articol 10 elemente esentiale de care trebuie sa tii cont la editarea clipului de nunta.

Scapa de concepte prestabilite de editare si dezvoltati viziunea prin originalitate. Majoritatea videografilor fac greseala sa foloseasca o singura tehnica de editare pe care o stapanesc cel mai bine. Nu te sfatuiesc sa imbunatatesti aceasta metoda. Din experienta iti spun ca este profitabila pe termen scurt, aceasta metoda avand „o moarte sigura si lenta”.

Cum sa dai valoare clipului de nunta tinand cont de 10 elemente esentiale.

Nu grabi editarea

Unul dintre cele mai nocive aspecte ce afecteaza editarea este graba. In momentul in care nu aloci suficient timp pentru editare, rezultatul nu este cel dorit. Pentru a valorifica materialul video asigura-te ca aloci suficient timp pentru editarea acestuia.

Pentru editarea unui clip de nunta am ajuns sa aloc aproximativ 12 ore de lucru. Cu siguranta poti ajunge sa editezi intr-o maniera pro daca iti dezvolti work flowul. Proxyurile iti reduc timpul de editare considerabil.

Nu pune veniturile financiare mai presus de rezultat

Clipul de nunta pe care il editezi nu poate fi valorificat de cati bani ai primit pentru realizarea acestuia. Rezultatul editarii videoului eticheteaza profesionalismul tau.

Clientii nu stiu si nici nu sunt interesati de cat a costat editarea clipului de nunta! Ei sunt interesati sa vada de ce esti tu capabil sa faci in acest segment al videografiei.

Concluzie: Respecta-te si editeaza conform parerii pe care o ai despre tine!

Asigura-te ca esti intr-o dispozitie buna

Despre dispozitie am vorbit la sumitul „Excelenta in creativitate”. In calitate de lector am spus ca dispozitia este unul dintre aspectele principale ce influenteaza calitatea rezultatelor.

Pentru a intra intr-o stare in care sa te joci cu viziunea ta asupra conceptului de editare ai nevoie de putere de concentrare. Nu edita clipul de nunta atunci cand esti obosit. Nu fractura timpul de lucru pentru ca nu vei da cel mai bun randament.

In cazul care vrei sa separi timpul de lucru, asigura-te ca lucrezi pe module de edit diferite. (Ex: Sound – Grup de edit; Sound FX; Colors)

Dezvolta module de editare

Modulele de editare stau la baza work flowului tau. Cu cat ai mai bine dezvoltate modulele de edit, cu atat vei da un randament mai bun. Cele mai cunoscute module de editare sunt pentru coloana sonora, sunetul auxiliar, taieturi, gramatica de film, naratiunea, colorizarea si grafica.

Incearca ca in baza conceptului de editare sa nu lipseasca nici un modul. In cazul in care nu poti sa acoperi toate modulele, incearca sa echilibrezi mesajul clipului prin amplificarea legaturilor.

Legaturile au un rol important in dezvoltarea naratiunii ce nu trebuie sa lipseasca din conceptul editarii tale.

Identifica editarea cu tipologia mirilor

Adaptarea la mesajul social pe care il transmiti prin editare ne face sa fim diferiti. Incearca sa transmiti valorile reale ale tipologiilor umane. Nu deforma conceptul din editare prin fortarea tehnicilor de editare.

Intotdeauna ce este simplu este placut ochiului. Pentru ca subconstientul clientului sa perceapa frumosul din video trebuie ca acesta sa fie in primul rand real.

Valorifica imaginilie prin colorizare

Intareste conceptul editarii printr-o colorizare adecvata. Coloreaza conform psihologiei culorilor. Invata cand si cum se foloseste colorizarea. Nu face greseala sa aplici filtre sau profile de culoare pe motivul: Uite ce bine se vede!.

Argumenteaza colorizarea fiecarui cadru editat. Fiecare ton de culoare poate transmite un anumit sentiment sau stare. Asigura-te ca filmul de nunta este colorizat corespunzator.

Nu grabi colorizarea filmului de nunta. Daca ti-au obosit ochii si nu mai ai putere de concentrare asupra culorilor, opreste-te si reia ziua urmatoarea cand esti odihnit.

Multi videografi folosesc abuziv luturi fara sa argumenteze tema colorizarii. Nu face si tu asta.

Investeste in coloana sonora

Devino un editor profesionist si cumpara-ti coloanele sonore. Eu stiu cat de important este sunetul in videoul de nunta de aceea te sfatuiesc sa lucrezi cu dezvoltatori de coloane sonore. Sunetul reprezinta un mare plus in editul de nunta daca este aplicat asa cum trebuie.

Foloseste Sound Fx pentru cat mai multe cadre. Doar printr-un sound fx argumentat corespunzator te poti juca cu starile.

Nu folosi melodii comerciale din topuri muzicale pentru a sustine imaginile editate. NU, nu este un trend sa folosim melodii de la radio.

Editeaza pentru miri si nu pentru colegii din segment

Cei mai multi videografi din segmentul nuntilor fac cea mai mare greseala. Editeaza videouri de nunta pentru a creste si a oferi credibilitate in randul videografilor de nunta. Nu face si tu aceasta greseala. Indiferent de calitatea materialului video, tu adreseaza-te clientilor tai.

Raporteaza totul la potentiali clienti si nu la colegii din segment. Nu fi interesat de cum a editat alt videograf. Nu folosi anumite metode de editare doar ca sa arati altor videografi cat de bine sti sa editezi. Adreseaza-te in totalitate clientilor tai.

Nu edita un clip mai mare de 3 minute

Nu face greseala sa oferi clientilor clipuri de nunta mai mari de 3 minute. Conceptul editarii va avea mult de suferit iar feed backul va fi unul mult mai slab.

In primul rand gandeste-te ca poti genera acel „wow” de care ai nevoie doar printr-un video de scurta durata. Nu durata unui clip reprezinta esenta mesajului ci viziunea arhitecturala a modulelor de editare.

Posteaza filmarea de nunta in maxim 10 zile

Un studiu intern realizat la madvideo.ro arata ca cel mai bun feed back il primesti in maxim 10 zile de la filmarea nuntii. Organizeaza-ti editarile in asa fel incat sa poti posta clipul de nunta in maxim 10 zile.

Raportul nostru arata ca cea mai buna prioada de a posta clipul de nunta este intre 7-10 zile. Indiferent la ce nivel ai ajuns, respecta-ti informatia pe care o detii despre videografia de nunta. Eficienta postarii iti va oferi o crestere majora de rank in videografia de nunta.

7 thoughts on “10 Elemente esențiale în crearea clipului de nuntă

  1. Nu inteleg de ce clipul de nunta trebuie sa aiba doar 3 minute, eu una as vrea ca, clipul meu sa dureze 10 minute sa prezinte toate detaliile frumoase si sa exprime emotia noastra. Nu conteaza ce ii transmite altuia ci ceea ce imi transmite mie ca si mireasa.

    1. De ce ai vrea un clip de nunta sa dureze 10 minute? Nu mai bine sa ai momentele esentiale in clipul de nunta, oricum in filmul final o sa ai toata nunta:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close