Există mai mulți factori pe care îi poți implementa în afacerea ta foto video de nuntă pentru a te adresa unui număr cât mai mare de clienți.

Pentru a vinde servicii foto video ai nevoie înainte de toate de o ofertă de preț. Oferta nu este suficientă pentru a vinde. Ai nevoie de susținere, de putere de cumpărare, motiv pentru care există portofoliu. Portofoliul foto video nuntă are un rol foarte important în vânzarea acestor servicii. Oferta de preț cât și portofoliul sunt principalii 2 factori prin care un fotograf și un videograf pot vinde. Mai există 2 factori importanți pe care îi regăsiți în graficul de mai jos.

Grafic echilibrat în segmentul foto video nuntă

Portofoliu foto video nuntă - 25%
Preț foto video nuntă - 25%
Conținutul ofertei foto video nuntă - 25%
Timpul de predare al materialelor foto video de la nuntă - 25%

Portofoliu foto video nuntă

Portofoliul foto video de nuntă contează foarte mult în luarea unei decizii din partea clientului. Valoarea portofoliul este egală cu prețul prestației, conținutul ofertei și durata de livrare a fotografiilor și a filmului de nuntă. De multe ori, fotografii și videografii pun accent foarte mare pe portofoliu. Există mai multe riscuri pe care le poți evita echilibrând imaginea ta de ofertant.

Să presupunem că ai un portofoliul bogat în galerii și video-uri de o calitate excepțională. Nimeni nu ar avea ce să îți reproșeze, dar totuși nu vinzi. Cauza poate fi că ai neglijat ceilalți 3 factori foarte importanți din afacerea ta.

Portofoliu foto video nuntă - 10%
Preț foto video nuntă - 80%

Portofoliu foto video nuntă – 10%

În cazul în care portofoliul de nuntă atinge 10% trebuie să te aștepți la un dezechilibru ce îți poate îngreuna vânzarea serviciilor. În primul rând că nu ești transparent. În al doilea rând 10% punct de valoare înseamnă că tu nu prezinți o calitate prin care să susții oferta sau prețul serviciilor foto video chiar dacă sunt foarte mici.

Sigur că poți să mergi pe următoarea schemă pentru a susține un portofoliu de 10%.

Portofoliu foto video nuntă - 10%
Preț foto video nuntă - 50%
Conținutul ofertei foto video nuntă - 30%
Timpul de predare al materialelor foto video de la nuntă - 30%

Portofoliu foto video nuntă – 80%

Să fii susținut de portofoliul nu îți garantează un număr mare de vânzări. Este de apreciat că ai ajuns la un anumit nivel în rezultate însă trebuie să ții cont și de punctajul pe care îl ai la ceilalți 3 factori.

  • EX: Dacă ajungi să faci adevărate producții cinematice și fotografii autentice trebuie să ai mare grijă la durata post producției. Numărul clienților îți va scădea dacă tu predai în 3 ani o lucrare. Poți să nu vinzi deloc dacă nu cunoști puterea de cumpărare a clienților din segment. Chiar dacă producțiile tale au o valoare foarte mare și sunt încadrate în segmentul artei, iar prețul prestației tale trece pragul de 50k E, așteaptă-te să fie dificil să vinzi. Conținutul ofertei nu mai contează atât de mult în cazul în care rezultatele sunt autentice.

Preț foto video nuntă

Când vorbim de preț ne gândim la cât valorează munca noastră și totodată la cât ar putea clientul să plătească pentru serviciile foto – video de nuntă. Când vine vorba de valoarea serviciului foto video, mai mulți ofertanți se impiedică la stabilirea unui buget corect. Din păcate, ofertanții fotografi și videografi iau în calcul doar portofoliul sau doar conținutul ofertei când stabilesc prețul serviciilor.

Trebuie oferită o atenție sporită la stabilirea prețului. Acesta are un rol foarte important în vânzarea de servicii foto video.

  • EX: Dacă ai un preț prea mare pentru serviciile pe care le oferi, îți va fi foarte greu să vinzi. Reversul medaliei vine când ai un preț foarte mic. Vei avea un volum foarte mare de lucrări de la clienți de valoare mică. Să presupunem că lucrările tale fac parte din înalta clasă iar prețul este foarte mic. Nu îți imagina că vor veni șiroaie  de clienți să îți cumpere serviciile. Va părea ceva nenatural și totodată dubios ca un serviciu de lux să coste atât de puțin.

Conținutul ofertei foto video

Conținutul ofertei foto video se referă în primul rând la timpul și resursele pe care le aloci nunților la care fotografiezi și filmezi și mai puțin la investiția în aparatură pe care trebuie să o amortizezi. Pentru că lucrăm cu oameni clienți ce nu pot fi fidelizați, trebuie să acordăm o atenție sporită la crearea ofertelor.

Iată ce se întâmplă în cazul în care conținutul ofertei are o valoarea mai mare sau mai mică de 25%.

  • EX: În cazul în care valoarea conținutului scade, atunci trebuie să crească punctajul pentru ceilalți 3 factori. Să presupunem că alegi ca fotograf sau videograf să fotografiezi și să filmezi doar la biserică pentru a justifica conținutul, prețul și timpul. Trebuie să analizezi în primul rând nevoia clientului, după care realizezi un conținut de ofertă. O valoare foarte mică a conținutului duce la o vânzare greoaie a serviciilor. O valoare mare a conținutului de multe ori reflectă un portofoliu de o calitate scazută.

Timpul de predare al materialelor foto video de la nuntă

Mulți dintre voi credeți că timpul de predare nu contează atât de mult din moment ce oferiți o calitate superioară a fotografiilor și a filmărilor de nuntă. Din multe măsurători făcute în ultimii 6 ani vă pot spune că oamenii clienți pun accent foarte mare pe timpul de livrare, aceștia acordând o importanță mai mare fotografilor și cameramanilor care predau într-un timp cât mai scurt.

De asemenea, prin timpul de post producție trebuie echilibrată într-un mod cât mai transparent imaginea ofertantului.

  • EX: Stabilirea timpului de predare este foarte imporant deoarece oamenii clienți își doresc materialele foto video de la nuntă cât mai repede. Vei avea de câștigat dacă vei preda într-un timp cât mai scurt. Cu siguranță vei avea de câștigat prin această formulă doar dacă conținutul, prețul și portofoliul au un punctaj bun. Există varianta să nu vinzi nimic chiar dacă predai și într-o zi tot materialul. Calitatea materialului și prețul acestuia contează la fel de mult ca timpul de post producție. Degeaba oferi materialele foarte repede dacă prețul prestației este de 50K E sau calitatea materialului este de nivel sub amator.

Citește în continuare:

Unde ne promovăm serviciile de filmări nunți în online Pentru că sunt mulți videografi de nuntă care alocă resurse financiare către promovarea în online, am decis să vă spun u...
Pentru ce cuvinte facem SEO în videografia de nuntă? În goana după realizarea conținutului rege, mulți videografi omit tool-urile, motiv pentru care în acest articol vă spun...
Filmare nuntă în Câmpina | Viziune, Creație & Rezultat Zilele trecute m-am dus la Câmpina să filmez o parte din nunta Andrei și a lui Daniel. Spun o parte din nuntă pentru că ...
Mesaj pentru toți videografii de nuntă care acum sunt la început de drum! In vlogurile pe care le fac imi spun parerea intr-un mod pozitiv despre videografia de nunta. De fiecare data cand ofer ...
Test reportofon ZOOM H1. Comparatii si Preturi In vlogurile pe care le fac imi spun parerea intr-un mod pozitiv despre videografia de nunta. De fiecare data cand ofer ...
10 Elemente esentiale in crearea clipului de nunta Iti doresti sa valorifici cat mai mult editarea clipului de nunta dar nu sti cum? Iti prezint in acest articol 10 elemen...
Cum sa editezi video 4k cu proxy pe un calculator slab De ce sa investesti in calculatoare de ultima generatie pentru a edita video 4k cand poti folosi proxy. Majoritatea vide...
Cum sa devii cel mai popular cameraman de nunta cu 0 Euro investitie Te-ai saturat sa investesti in google adwords sau nu iti permiti o asemenea promovare? Nu ai suficiente like-uri si fani...

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma