Intotdeauna mi-au placut momentele surprinse in alb si negru! Imi exprima totul clar dar totusi atat de vag! Adevar- minciuna, trecut- realitate, fericire- durere; un amalgam de ganduri si stari interioare subiective pentru fiecare dintre noi. Fotografia si filmarile in alb si negru sunt unice! Elegante! Pure! Retina ta este cu mult mai atenta asupra mimicii, mesajului transmis, emotiilor- contrar momentelor in care culorile te distrag de la ESENTIAL.
Amintind de fotografia alb- negru, aceste filme sunt in mod voit filmate cu camere setate pe negativ, intentia fiind in general de ordin expresiv. Lipsa culorilor poate fi o aluzie vizuala la o atmosfera sumbra, la un mesaj aparte -unul social, chiar politic- dar in acelasi timp poate constitui un mijloc exceptional  de obtinere a unor imagni cu un pronuntat caracter artistic tocmai prin dozarea atenta a efectelor de clar- obscur. In istoria cinematografiei regasim tendinta de a introduce in filmele de acest gen o pata de culoare fie si pentru cateva secunde, un element compozitional colorat- un obiect, un personaj- procedeu cu o bogata incarcatura simbolica.
Filmul in alb si negru- filmul vietii fiecaruia dintre noi. O privire realista, o comunicare cu ego-ul nostru; Filmarile in alb si negru sau filmul amintirilor noastre, fericirilor si momentelor mai putin placute, al tuturor calatorilor pe acest drum care ne-a apartinut din totdeauna si nu de multe ori am stiut ce sa facem; si am atins gri-ul, unde pata de culoare era prea greu de vazut pentru un ochi obisnuit, deloc format in ale artei frumosului…dar iata ca se poate! Si culoarea s-a imprastiat peste tot in imaginile de pretudindeni, in filmele noastre pe care le revedem cu drag, acaparand totul imprejur si cu greu mai gasesti oameni carora sa le surada ideea unui scenariu concretizat in alb- negru- superficialii… Mi-a placut mereu jocul de cuvinte, mi-a placut mereu acea pata de culoare facuta de mine insami, mi-a placut sa o creez dupa negativul meu iar acesta reprezinta, din punctul meu de vedere, ESENTIALUL!

Filmarile in alb si negru – conceptul de simbolism

Iti recomand sa privesti doua imagini din filmarile in alb si negru, aceleasi: culoare – nonculoare. Vei ramane uimit(a)! Creeaza-ti propriul film alb-negru- amintire vie pentru eternitate!
Asadar, tind sa cred ca este mult mai istovitor pentru un videographer sa transpuna emotiile tale intr-un film lipsit de culoare, de elemente ajutatoare care vrei- nu vrei iti distrag atentia. Umbrele, contrastul, obscurul si claritatea- despre asta e vorba- sunt la limita si la voia artistului. Extremele se intalnesc si doar talentul, profesionalismul si rabdarea transforma totul intr-un material video ce-ti reflecta personalitatea! Articolul ” Filmarile in alb si negru – conceptul de simbolism ” face parte din categoria „De stiut”.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma