Este un component relativ nou la evenimentele organizate de noi. Ca sa intelegem ce rol poate avea in economia filmului de nunta, prima data trebuie sa clarificam cine este de fapt animatorul? Este o persoana cu multe aptitudini, cu un talent iesit din comun ca dansator, poate cantaret, balerin, si om de orchestra, o persoana care gaseste iesire dintr-un moment care si-a pierdut interesul. Animatorul se va ingriji ca evenimentul nici macar sa nu se apropie de plictisitor, de pierderea veseliei poroprii unei asemenea ocazii. Citeste un articol in care am scris despre animatorii din filmare nunta.

Aceste aspecte odata clarificate, putem usor sa ne dam seama de rolul animatorului intr-o nunta. Mai greu sa gasim rolul lui in filmul nostru de nunta. Pentru ca nunta are fluctuatii ca nivel de distractie, pe cand  in filmul nostru vom dirija noi, ca operator, ca videograf ritmul filmului, avand deja si multe exemple filmate care ne conduc. Unii camaremani chiar sunt deranjati de prezenta animatorului, pentru ca – gresit – cateodata se considera ca ei sunt centrul filmului de nunta.

Animatorii din filmare nunta

Nici pe deaparte nu este asa. Nu conteaza in imaginile evenimentului ce importanta i se atribuie animatorului, dar noi va trebui sa stim cum vom folosi figura. Daca stau si ma gandesc animatorul poate aduce o culoare, ca o figura de stil, mai aparte. Nu va trebui sa filmam totul unde apare animatorul, nici nu trebuie sa introducem toate imaginile colectate. Dar putem folosi figura inveselind filmul, animatorul poate introduce in dans si veselie alaiul, care va simti atmosfera debordanta dictata de muzica, si aratata de animator.

Este bine daca in prealabil stabilim si cu animatorul programul dupa care va conduce distractia, astfel voi sti ce se intampla in anumite momente ale evenimentului. Animatorul poate stii in orice moment si modificarile eventuale in desfasurarea evenimentului. Propune melodiile care urmeaza, el incepe fiecare dans, el introduce programele de distractie, invitatii speciali, asadar daca ii stim continuu locul si rolul atunci vom realiza mai usor imaginile necesare filmului nostru.

Animatorii din filmare nunta – Asta nu inseamna ca numai pe ei ii vom filma. Din contra, pe ei ii vom filma foarte putin, si camera mai mult se va plimba pe miri, pe nasi, socri, tot ce este interesant in a creea legaturi si dialoguri intre persoane.

Toti vor dansa condusi de animator, dar in filmul nostru se va vedea o distractie bine incinsa, parca toti s-ar misca la unison. Sigur ca unde este cazul apare si animatorul in film, dar abia in trecere, eventual subliniaza o scena, sau inchide o alta. Daca avem sansa sa mergem a doua oara sa filmam un eveniment unde este invitat acelas animator, deja suntem mai in siguranta, vom respecta ritmul evenimentului dictat pe viu, si organizarea filmului va fi mult mai usor.

Animatorii din filmare nunta

Sunt cazuri cand si animatorul face parte din echipa noastra, in astfel de situatii sigur ca este mai usor sa ne coordonam activitatea. Dar si in aceasta situatie animatorul va cauta ca fiecare nunta sa aiba o imagine proprie, aparte, si atunci si filmul pote fi asa, trebuie sa urmarim numai firul evenimentului.

In inchiere punctez ca animatorul este un partener al camerei, dar nu-l va influenta. Camera – poate am mai spus – totdeauna trebuie sa-si pastreze suveranitatea fata de toate efectele evenimentului, ca sa poata prezenta momentul unicat, chiar personalizat in care clientii traiesc clipele mirifice.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma