Poate ca efectul cel mai putenic asupra evenimentului de nunta este dat de anotimp, de multe ori chiar prezenta lor este determinanta. Multi cauta ca evenimentul sa aiba loc primavara sau vara, poate tomna, iarna este cel mai putin preferat. Bineinteles ca daca ne luam dupa dragoste toate nuntile ar trebui sa aiba loc primavara. Dar aici, hotarator de multe ori este si preferinta mirilor, sau conceptia lor asupra cursului evenimentului. Este clar ca vara sigur putem realiza filmari in spatiu deschis, ca si primavara tarziu, sau la inceput de toamna.

Ca atare si pentru cineastul nuntii se schimba modalitatile de abordare dupa caz. Poate de aceea sunt cameramani, care realizeaza filme mult mai bune inauntru decat in aer liber. Si acest lucru este de inteles. Si cameramanul este inainte de toate om, cu sentimente care ii dirijeaza profesionalismul. Cum sunt operatori carora nu le place lumina rosie, tot asa este altul caruia nu-i place ciripitul primaverii. Si atunci fiecare va cauta sa lucreze in conditii care-i plac cel mai mult, pentru ca aceasta garanteaza succesul. Sunt cineasti de actiune, altii prefera genul dramatic, sau comedia. Asa si la cineastul de nunta. Cu toate ca majoritatea vor cauta sa rezolve sarcinile decurse dintr-o intelegere pentru realizarea unui film in orice conditii, totusi daca ei pot sa aleaga vor cauta sa lucreze in anotimpul preferat, cand lucreaza cu dezinvoltura, folosesc farmecul naturii in avantajul lor si a filmului.

Ca eveniment in orice anotimp se poate face un film foarte frumos, reusit. Dar trebuie cunoscute foarte bine efectele pozitive care ajuta filmul si cele negative, care trebuie evitate. Si fiecare anotimp are astfel de efecte, deranjante, dar si frumoase. Vantul, ploaia, soarele, zapada sunt fiecare cauze deranjante, sau benefice. Depinde de genul filmului, stilul, limbajul artistic visat de clienti si conceput de catre cineast. Unde mai punem ca si technic cameramanul este solicitat altfel in fiecare dintre anotimpuri. Caderea razelor sorelui, intensitatea umbrelor, asfintitul, pana si ploaia difera de anotimp. Cand se poate folosi unul, nu se poate introduce ca efect benefic celalalt. Pentru a vizualiza galeria noastra de filmari nunti, click aici.

Totul ar fi foarte simplu daca evenimentul ar avea loc la cununia civila, biserica, si la  petrcere. Dar, de fiecare data sunt deplasari de la o locatie la alta, si aceste deplasari, opriri prilejuiesc alte scene de filmare , care difera in functie de anotimp. Mai mult, cateodata se intimpla, sa fie momente  importante neasteptate, spontane, care aduc culoare evenimentului, si bineinteles ca trebuiesc incluse si in film. Ei, de aceea trebuie sa fie cameramanul acolo, chiar sa vaneze momentele iesite din comun, altfel tot filmul va fi un sir de imagini, ca la un documentar. (Am discutat deja ca nici la genul documentar filmul de nunta nu este chiar… documentar) Pana si specificul fiecarui anotimp il vom folosi in avantajul filmului. Tocmai in toiul shooting-ului intr-un parc vine o ploaie, uda invitati, uda tot, dar camera nu zaboveste,  inregistreaza, cineva ridica o floare spalacita, spre cer…ce imagine?!. Dupa scurta vreme-cei implicati nici  nu ajung la adapost si apare curcubeul, iese soarele de dupa norii grei, si fotografiile, filmariile continua. Sigur ca daca vrem sa introducem si aceste imagini in film iarasi trebuie sa regandim scenariul.

Dar merita! Ce film va iesi!

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ella Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Ella
Cititor
Ella

Vara, clar.