Apogeul filmarilor din trecut reprezinta media prezentului

Sunt momente in care ma uit peste lucrari vechi si foarte vechi pe care le-am realizat cu mult timp in urma. Nemultumit total de ceea ce vad, ma intreb ce a determinat segmentul videografiei sa evolueze atat de mult. Constienti in permanenta de lipsuri, timpul ne modeleaza si ne pregateste pentru noi viziuni despre filmarea de nunta. Curios este faptul ca ceea ce inseamna „mediu acum”, in urma cu 3 ani insemna „pro”.

Consimtamantul oamenilor de a aloca bugete din ce in ce mai mari pentru creatii unice, a facut din anumiti cameramani de nunta adevarati profesionisti capabili sa se modeleze in orice conditii. Chiar sunt curios unde se va ajunge cu videografia de nunta? Probabil ca se va ajunge in pragul in care oamenii sa realizeze adevarate productii cinematice. Insa, mai cred ca masele de oameni clienti se vor impartii in moduri inegale si anume:

Prima parte de oameni ce va reprezenta „marea cerere” care vor apela in continuare la serviciile „low buget”. Aceste servicii nu vor murii niciodata din punctul meu de vedere. De ce? Pentru ca marele consum reprezinta achizitionarea produselor cat mai ieftine. Imi este greu sa cred ca o masina de lux se va vinde mult mai bine decat o masina modesta.. in tara noastra. Plus ca aici intevine foarte mult si nevoia de aceste servicii. Daca nu exista „nevoie de pro” la ce folos? Cu toata stima acord incredere si dau dreptate celor care au incredere in aceste servicii.

Apogeul filmarilor din trecut reprezinta media prezentului

A doua parte insa, este reprezentata de oamenii care au inclinatii spre arta. Spun asta pentru ca este foarte greu ca oamenii sa inteleaga rezultatul unui film de nunta cinematic. Nu este un punct in minus ci doar o imagine a realitatii. Marea majoritate nu este pregatita informational pentru a face diferente intre servicii. De aici, involuntar porneste si sustinerea „low bugetului”. Fara acces la prea multa informatie, pretul devine un criteriu esential in alegerea cameramanului de nunta. Si aici dau dreptate intregului fenomen.

Din pacate sau din fericire, totul nu se rezuma doar la costuri. Indiferent de onorariile videografilor sau costurile de realizare ale filmarilor de nunti, eu cred ca cel mai important factor in rezulat ramane implicarea oamenilor pentru care filmam.