Putini potentiali clienti cunosc metodele prin care un videograf ii poate deruta. In acest articol vei afla cum unii videografi deruteaza clientii printr-un numar impresionant de clipuri video.

De obicei cu totii ne indreptam catre balanta calitate pret, de aici porneste si idee precum ca… cu cat e mai mult cu atat mai bine, mai ales daca e la acelasi pret. Hello… nu e talcioc. Afla despre “strategia de piata” pe care unii videografi o folosesc fara ca tu sa iti dai seama.

Pentru ca puterea de cumparare a serviciilor de videografie este din ce in ce mai vulnerabila, anumiti videografi s-au gandit ca este momentul pentru “strategia de piata”.  O strategie neargumentata in segment dar care da mari roade in numarul de contracte semnate. Despre ce este vorba? Sa presupunem ca videograful x posteaza in portofoliul si oferta sa urmatorul serviciu. “… Beneficiati si de: Clip pregatire mireasa, clip pregatire mire, clip mers la nasi, clip drumul catre Biserica, clip de la starea civila, clip ceremonia religioasa, clip drumul catre local, clip cu dansul mirilor, clip cu furatul miresei si ca bonus un clip cu cele mai frumoase momente din nunta. Wow.. cum suna? Prea bine, nu? Pai.. daca stam putin sa gandim si sa analizam aceasta mega oferta nu prea suna atat de bine.

In primul rand ca ne referim la nunta, adica la ziua nuntii! Punct. Vorbim despre aproximativ 20 de ore in care nuntasii au actiunea bine stiuta iar echipa video trebuie sa surprinda toate momentele. Bun. Acum vine intrebarea: Cat de calitative sunt aceste n-spe mi de clipuri de la acest eveniment filmat in 20 de ore? Sa fim seriosi. Nu vreau sa par acru sau prea dur… dar in viziunea mea este doar o strategie ieftina de a atrage cat mai multi clienti neinformati. Nu cred ca un potential client informat ar putea accepta o asemenea oferta indiferent de pretul acesteia.

Si.. sa spun drept la baza nu sta durata ci informatia.

Despre durata si informatia video-ului de nunta am scris aici. Se povesteste in lumea cinematografiei ca devii geniu in momentul in care detii abilitatiile unui adevarat fotograf. Adica… daca un fotograf reuseste sa transmita un mesaj, o stare, printr-un cadru numit “poza”, atunci un videograf prin miile de frame-uri per minute… ar putea realiza adevarate capodopere.

Am vazut pe cateva forumuri, miresici care sustin cu tarie ca videograful x este o alegere mai buna pentru ca ofera mai multe clipuri cu momente din nunta. Sincer va spun ca nu imi pare rau de aceia care bat pe la usile editorilor cu materialele de la nunta in mana. Daca asta vrei… asta vei avea. Despre cat de sinceri sunt oamenii cu materilalele de la nunta am scris in acest articol, nu e cazul sa mai dezvolt si aici.

Revenind la mega ofertele videografilor, tin sa mentionez ca neinformarea potentialilor clienti a sustinut actuala “strategie de piata” a unor videografi. Eu cred cu tarie ca lucrurile trebuie vazute altfel. Eu cred ca “proiectul de nunta” este unul singur. Eu cred ca prin filmul de nunta poti atinge atributiile contractuale sau si morale. Eu cred ca proiectul ” Clipul nuntii” iti ofera toate posibilitatile de a a-ti sustine nivelul la care te afli. Restul depinde doar de cat de bine sunt informati oamenii cu privire la filmarea nuntii.

Pentru a sustine intr-un mod audio vizual acest articol, mai sus gasiti un clip de nunta unde toate etapele evenimentului au fost integrate intr-un singur proiect. Chiar avem nevoie de n-spe mi de clipuri? Lipsa “ochilor versati la edit” nu ofera dreptul de a deruta un potential client. De ce? Pentru ca si eu, tu, el, ea putem fi acel potential client.

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Cum poate fi derutat clientul prin numarul clipurilor de nunta?"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
gabriel
Cititor
gabriel

un lucru facut cu bun gust