In zilele noastre exista o gama diversificata de camere video sau DSLR-uri. Marimiile acestor dispozitive sunt din ce mai mici si sunt tot mai usoare. Tocmai de asta, acum e mult mai simplu sa realizezi cadre din unghiuri dificile, sau sa adaptezi camera in locuri stramte. Dezavantajul, poate sa apara in momentul cand vrei sa obtii o stabilitate cat mai buna, fiind foarte usoare, le stapanesti mai greu. Un alt punct minus ar putea fi accesibilitatea greoaie cand vine vorba de utilizarea manuala. Cu toate astea, daca ti cont de cateva reguli, nu vei avea probleme. Camera in fimarea de nunta reprezinta factorul principal in rezultatele pe care le oferi clientilor. Citeste integral un articol in care iti vorbesc despre importanta miscarilor de camera in filmarea de nunta.

Importanta miscarilor de camera in filmarea de nunta

1. Foloseste-ti ambele maini

Incearca sa ti camera cu ambele maini, si concentreaza-te la filmare, eventual ia cu tine un asistent de imagine care sa se ocupe de lumini, microfoane, sau alte elemente la fel de importante. Aparatul trebuie sa se sprijine pe mana stanga, in timp ce, mana dreapta o folosesti la controlul functiilor.

Daca folosim o camera video, nu un dslr, poate fi mult mai usor sa utilizam viewfinder-ul (vizorul), astfel in lumina puternica, vedem cu usurinta fiecare detaliu, si creem si o stabilitate mai buna, camera sprijinindu-se si de fata noastra. Un alt avantaj este economisirea energiei din acumulator.

Experimenteaza mult inainte de a te angaja intr-o filmare importanta, si gaseste cea mai comoda poztie pentru inregistrat. Camera in filmarea de nunta trebuie sa ofere puncte cheie de statie.

2. Daca circumstantele iti permit, foloseste obligatoriu un trepied sau monopied fluid

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Oricat de atent sa fi, sau oricat de stabil sa te ti de camera, poate sa intervina ceva care sa dezechilibreze camera. Asadar cel mai sigur e, daca folosim un trepied sau poate un monopied (exista si solutii avansate de steadycam dar aici deja vorbim de un alt nivel). In cazul in care vrei sa folosesti un trepied, trebuie sa te asiguri ca punctele de statie cat si incadratura au fost bine argumentate.

Exista nenumarate tipuri de trepiede, mai mici sau mai mari, pentru a-ti usura munca. Tot un tip de trepied foarte util este cel Spider, avand picioare flexibile, incat poti sa il ageti de un gard, de o creanga, sau de orice sustinere, si o sa fi extrem de surprins de ce imagini vei realiza.

Uneori totusi, din pricina neprevazutului preferi sa iti iei camera in mana, si sa fi sigur ca ai o mobilitate garantata. Chiar si asa, atunci cand gasesti o oportunitate, foloseste-te de obiectele din jur, asezand camera intr-un mod stabil.

Trepiedul – auxiliar important pentru miscarea de camera in filmarea de nunta

Un alt beneficiu al trepiedului, este faptul ca nu necesita un cameraman permanent pentru controlarea camerei, deci ai posibilitatea, poti monta cat mai multe camere in pozitii fixe, in timp ce tu filmezi cu o alta camera mobila. Asa vei avea mai multe unghiuri, si te va ajuta la montaj.(Atentie insa atunci cand montezi mai multe camere din unghiuri diferite, asigura-te ca niciun aparat nu intra in cadrul de inregistrare al celeilalte camere). Nu este o solutie profii, dar iti poti dezvolta viziunea despre filmarea multi cam.

3. Evita zoom-ul

Zoom-ul este util atunci cand vrem sa prindem un prim-plan apropiat, de la o distanta mare, dar incearca sa eviti folosirea lui in timpul filmarii, deoarece vei obtine un efect nenatural ochiului uman. Pentru filmarea cu dslr-ul trebuie sa folosesti obiective fixe. Doar asa vei putea beneficia de o imagine cat mai buna.

Regleaza zoom-ul apoi porneste inregistrarea la cadru, si tot asa, dar asta doar in conditia in care nu te poti apropia de subiect. Filmarea cu un zoom marit, va fi mult mai sensibila la miscari, si poate vei fi surprins, ca orice tremurat minor, se va vedea extrem de urat cand vei vizona filmul, chiar daca obiectivele pe care le folosesti au stabilizator de imagine. Aici nu vorbim de foto!

Invata, experimenteaza mult, si pune accent pe un rezultat bun chiar in timpul filmarii, ca apoi sa iti fie mai usor la procesarea imaginiilor. Miscarea de camera in filmarea de nunta reprezinta amalgamul de cadre care formeaza un concept. Pentru a imbunatatii partea de post productie, trebuie sa oferim o cat mai mare importanta miscarilor de camera in filmarea de nunta.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma