Cameraman Nunta sau Echipa Productie. Probabil ca multi dintre voi nu stiti pentru ce servicii de nunta sa optati. In acest articol am hotarat sa va impartasesc avantajele si dezavantajele unei posibile colaborari cu un cameraman de nunta sau o echipa de productie.  Avantajul principal pe care il ai in colaborarea cu un cameraman de nunta este bugetul redus.

Analizand acest avantaj, am ajuns la concluzia ca uneori suntem prea saraci sa achizitonam servicii ieftine. Totusi, in viziunea multor persoane care sunt in cautarea unui cameraman de nunta, factorul principal este bugetul. Si uite asa am transformat acest avantaj intr-un dezavantaj. Dar, hai sa enumeram principalele dezavantaje in colaborarea cu un cameraman de nunta fata de o echipa de productie:

  1. Lipsa multi camerelor. Un cameraman nu poate filma cu mai mult de o camera video in timp real.
  2. Lipsa asistentului de imagine. Dupa cum stim deja, asistentul video poate fi de mare folos in multele situatii neprevazute in ziua nuntii. (ex. montarea optionalelor de filmat, argumentarea unor scene, improvizarea luminii artificiale si multe altele)
  3. Lipsa luministului. Luministul sau asistentul de imagine pot avea sarcina de a pregatii locatiile din punct de vedere al luminii.
  4. Lipsa sunetistului. Pentru a obtine sunetul dorit, nu vom capta niciodata sunetul inregistrat de camera video.

Nu am sa scriu in amanunt fiecare dezavantaj. Toate aceste aspecte necesita un buget foarte mare. In Romania sunt putine echipe de productie ce indeplinesc aceste cerinte pentru filmarea unei nunti. Se pare ca nici una dintre aceste solutii nu este prea avantajoasa. Varianta cameraman nunta este low buget dar nu foarte profi, iar varianta echipa productie este foarte costisitoare. Cum deja suntem obisnuiti de marile brand-uri, calitatea costa…

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma