Cameramanul profesionist de nunta este tehnicianul care poate realiza un film bun, frumos, cu un nivel artistic ridicat, si prezentand protagonistii in clipele cele mai frumoase lor. Nu inseamna ca daca ma consider cameraman profesionist de nunta a trebuit sa fac zeci de scoli. Adesea aceste scoli, sau cursuri mai mult strica. Esti tantat sa prinzi tehnica de la alti, de la instructor bunaoara. De multa ori ai o viziune „imprumutata” asupra evenimentului, ceea ce dauneaza rezultatului final. Dar, mai multe informatii despre cameramanul profesionist de nunta cititi in acest articol.

Profesinalismul deci nu tine cont de studii, desi poate sa aiba un efect benefic. Sunt multe lucruri teoretice care trebuie cunoscute. Dar finalmente profeionalismul are cea mai mare legatura cu practica la cald, prin filmari facute langa un coleg mai experimentat, sau lucrand intr-o echipa de profesionisti. Deci si profesia de cameraman tine de practica, de cunoasterea si manuirea camerei. Acest lucru nu se invata vizionand filme, fie ele foarte reusite, ci facand efectiv, filme, concepandu-le. Aceste aptitudini se dobandesc incet. Si in cazul nostru este valabil sloganul dupa care meseria se fura nu se invata.

Cameramanul profesionist de nunta

Necesita o deschidere totala la critica, venita desigur de la profesionisti, nu de la „chibiti” care daca tat-su i-a cumparat o camera de ultimul racnet deja se si crede mare cameraman. Cameramanii profesionisti de nunta nu se nasc. Ei devin, prin formare continua, autoeducare neintrerupta, modestie, si un sporit spirit asupra observarii celor intamplate in jurul lor. Deja am vazut ca nu este destula cunoasterea secretului filmarii de nunta, a relizarii scenariului, al montajului. Este cel putin la fel de important sa stiu sa vand marfa. In cazul meu filmul de nunta. Cameramanul profesionist de nunta trebuie sa-si cunoasca scopurile.

Si acest aspect trebuie invatat. Unde mai punem ca aici este importanta si o buna pregatire psihologica. Trebuie sa actionez asupra psihicului clientilor, la sentimentele de autoapreciere. Asa pot sa-i conving ca merita un film profesionist de nunta, chiar daca ii costa. Trebuie sa cunosc modurile de negociere, sa stiu cand pot sa plusez, sau cand sa bat in retragere, la obiectiile financire ale clientilor.

Intr-un cuvant un cameramanul profesionist de nunta trebuie sa aiba o pregatire multilaterala. Are o viziune larga, intelege filmul si are aptitudinea de a intelege si oamenii, are tact in contact cu clientii, dar si dezinvoltura in prezentarea propriei lucrari, aducand, gasind continuu argumente in avantajul sau.

Poate ca multi vor pune intrebarea: ce atata rabdare, tact. Doar ei au nevoie de film, si eu stiu costurile. Nu este deloc asa. In primul moment in care clientii observa ingamfarea, autoaprecierea excesiva, la noi, i-am si pierdut inainte sa le fi aratat ceva profesional. Cameramanul profesionist de nunta este instruit ca operator, si tot atat de bun cunoscator al fiintei umane, caci pe ei ii arata in filme nu? Trebuie sa cunoasca tendinta oamenilor de a se comporta diferit in anumite momente, ca au schimbari comportamentale bruste, neasteptate de multe ori. De aceea un profesionist va cauta cunoasterea cat mai buna a clientiilor, a dorintelor lor.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Ce s-ar mai putea adauga in concluzie?

Cameramanul profesionist de nunta este persoana aceea care umbla in jur cu o cutie, cauta sa nu jeneze pe nimeni, dar care dupa nunta le va preda filmul evenimentului, care sa acopere in totalitate viziunea lor asupra evenimentului. Cu asta se ocupa cameramanul profesionist de nunta.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma