Niciodata! Si in randurile de jos nu ma refer la vibratii, trepidatii, si alte cazuri accidentale. Este vorba de folosirea miscarii camerei ca stil de captare al imaginii. Ei, daca imaginea este statica, se permite alunecarea camerei care confera dinamica vizuala, dar, cand in jurul nostru este o agitatie generala, camera…sta, si urmareste. Totul depinde de dispozitivul de purtare al camerei. Daca este fixat in suport portabil cu contragreutate, camera poate insotii continuu actiunea, miscarea, deoarace se comporta ca un intreg facand parte din miscarea scenica. In acest caz exista miscarea liniara, si in nici un caz de rotatie.

Este greu de realizat. Si atunci fixam camera intr-un fel in cazurile in care stim ca se misca subiectii, si alta data aluneca camera, cand inregistram imagini statice. Sunt lucruri tehnice, care nu intereseaza pe nimeni.

Cameramanul, doar, el singur va cauta sa asigure cursivitate liniara a scenelor filmate. Doar el va cauta sa fixeze camera pe subiect, cand acesta se misca, si cauta sa confere dinamica imaginilor, miscand camera cand subiectul este static.

Toate astea sunt greu de inteles de catre laici. Dar profesionistii stiu despre ce este vorba.

O dinamica corecta, ritmul scenetic si narativ in imagini nu se poate realiza, decat cu ajustarea corecta a raportului de miscare reciproca intre camera si subiect.

In cazul filmariilor de nunta sunt diferite modalitati de apropiere si miscare dinamica in timpul filmarilor.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

La filmarile genului documentar, mai mult se misca camera, subiectul avand o dinamica moderata. In acest caz povestim prin imagini interlegate cu muzica si naratiunea prezentata alegoric.

Cand se misca camera in filmarea de nunta

In cazul filmului de nunta narativ, atat camera cat si subiectul se misca, ramanand ca operatorul sa stie a stabili, ritmul de urmarire. Caci in acest caz camera se subordoneaza subiectului. Doar nu putem spune miresei sa mai semneze odata. Sunt imagini  unice, irepetabile, care trebuie captate la nivel inalt, din prima. La o nunta este greu de urmarit subiectul liniar, camera trebuie sa fie coborata, ridicata, toate aceste miscari putand deranja. Cu toata technologia, este necesar profesionalismul cameramanilor pentru a contracara lipsa de stabilitate a actiunii. (Nu vorbesc de vibratia camerei)

Sfant este ca la un tangou operatorul sa poate „invalui” perechea, inconjurandu-i, iar la o hora, se plaseza in mijloc si se misca scena filmata. Cam aceasta este esenta, si diferenta dinamica intre camera si scena filmata.

Nu insist asupra conceptiei filmului, care imi va permite cand si cu ce viteza filmez. Prin scenariu deja am satbilit unde port camera pe suport, si cand filmez de pe trepied. Asa voi stii continuu cum sa ma pregatesc, si desigur voi avea si dispozitivele ajutatore la indemana.

Toate aceste pregatiri le pot face cunoscand desfasuratorul evenimentului si desigur dupa o prealabila discutie de armonizare cu clientii mei. Cand voi sti exact formatul final, genul, stilul, limbajul artistic, si bugetul alocat, atunci concep scenariul si stabilesc unde si cat, in ce sens se va misca camera.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Madalin DumitruRaduCarmenHD Video Production Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
HD Video Production
Cititor
HD Video Production

Ai dreptate dar situatiile de filmare la nunta sunt mult mai complexe.

Carmen
Cititor
Carmen

E prea tehnica informatia prezentata, dar e bine venita pentru cei care isi doresc sa se informeze.

Radu
Cititor
Radu

De ce clientii ar fi interesati de miscarea camerei?