Care sunt riscurile predarii brutului cu filmarea de la nunta

Citit de: 1116 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

Pentru ca multi videografi de nunta nu stiu care sunt riscurile predarii brutului cu filmarea de la nunta, am sa prezint dezavantejele unei asemenea actiuni. Exista multi clienti care nu stiu de ce vor brutul cu filmarea de la nunta. Altii sunt determinati in alegerea videografului in urma acestui aspect. Cat de relevanta si cat de utila este informatia bruta dar si care sunt riscurile predarii brutului, mai pe larg in acest articol.

In primul rand trebuie sa clarificam pentru toata lumea ce inseamna brutul unei filmari de nunta. Brutul consta in filmarea originala captata de camera video. In zilele noastre videografii filmeaza cu dslr-ul iar materialul original pe care o camera video dslr il capteaza arata asa.

 

 

In imaginea prezentata mai sus putem observa o insiruire de clipuri video pe care camera dslr le-a captat. Cati dintre potentialii clienti stiu acest lucru? Va spun ca majoritataea oamenilor au impresia ca vor primii prin predarea brutului un film de x ore care nu este editat din punct de vedere tehnic. Total gresit. Dupa cum vedem si in imaginea de mai sus, informatia captata de o camera dslr la o nunta poate avea si cateva zeci chiar sute de astfel de clipuri. Sunt curios acum cati dintre potentialii clienti isi mai doresc si filmarea bruta.

Pentru ca ne-am familiarizat cu acest aspect, acum vreau sa va prezint care sunt riscurile pe care le poate intampina un videograf odata cu predarea brutului. Sunt convins ca multi nu stiu, dar odata cu predarea unei filmari brute, iti vei preda automat si drepturile de autor asupra materialului. In urma unei astfel de predari te poti astepta la ce e mai rau. Scopurile oamenilor in general nu sunt tocmai nobile, asa ca ce sa vezi? In urma cu cativa ani mi-am gasit montaje de nunta pe alte site-uri de profil. Cum asa? Mirele a intrat in bransa videografiei de nunta. Ca si materiale de promovare a folosit clipurile realizate de mine cu mentiunea ca detine brutul filmarii. Pot spune ca poate devenii o afacere destul de profitabila aceasta predare a brutului pentru unii. Pentru ca am fost nevoit sa iau masuri in aceasta privinta am hotarat ca odata cu predarea brutului sa scot si filmarile evenimentului din portofoliul meu. Costurile pentru predarea brutului sunt destul de ridicate, iar oamenii inteleg gresit cand vine vorba sa plateasca drepturile de autor. In cazul in care iti doresti o dezvoltare in acest segment este bine sa iei la cunostinta informatia prezentata de mine in acest articol despre predarea brutului cu filmarea de la nunta. De la setari de camera pana la tehnci de filmare le vei oferii unor oameni care pot cu usurinta sa se foloseasca de ele. Totul depinde doar de tine!

La una dintre discutiile pe care le-am avut zilele trecute cu un potential client despre predarea brutului, acesta imi spune ca un alt videograf ii va oferi si brutul fara nici un cost. Serviciul video avea o valoare de 300 euro iar toata aceasta discutie intre client si ofertat se desfasura in cadrul targului de nunta. Pararea mea este ca majoritatea ofertantilor video + foto + dj de la targ sunt in stare sa promita orice pentru a vinde. Cu siguranta increderea oferita dovedeste inca o data de ce unii nu pot trece pragul de 300 euro.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

Anunta-ma
avatar