Cât costă serviciile unui cameraman să îți filmeze nunta?

Sunt sigur ca sunt multe persoane care cauta un raspuns la intrebarea: Cat costa filmarea la o nunta ? E ieftin domne’ am sa raspund. Am scris intr-un articol mai vechi, despre preturile filmarilor de nunta, unde trageam urmatoarea concluzie. Statutul unui cameraman de nunta nu este atat de ieftin asa cum se crede. Preturile actuale din piata nu reflecta nici macar 10% realitatea. De ce sustin acest lucru? Esti curios sa afli cat costa filmarea la o nunta?

Iti prezentam ofertele si preturile pentru serviciile de filmari nunti.

Vezi lista preturi Filmari Nunti

Iti afisam ofertele disponibile din ziua nuntii tale

Pentru o analiza corecta a subiectului despre cat costa filmarea la o nunta, voi selecta 5 categorii de cameramani nunti. Inainte de clasificare, pot spune ca preturile generale pentru filmarea de nunta pornesc de la 50 de euro si pot ajunge la 5000 de euro. Acum, hai sa aflam care sunt cameramanii de nunta care ofera aceste servicii si cat costa filmarea la o nunta.

50 €

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’10’]

Acest segment de cameramani de nunti predomina in provincie. Poate cuvantul „provincie” este interpretat ca fiind un cuvand dur. Dar nu este deloc asa. Ofertantii din aceasta categorie sunt foarte multi la numar.

Normal, si filmarile de nunta ce se incadreaza in acest buget, sunt foarte multe. Din fericire, acest segment nu detine piata. Aproximativ 15 % din filmarile de nunti au acest buget. Aceasta clasificare se rezuma doar la filmarile full ale unui eveniment. Nu vorbim despre filmarea cununiei civile in alta zi. Vorbim despre filmarea intregii nuntii.

Acum, iti dai seama si tu ca nu poti emite pretenti la acest pret. Curiozitatea m-a impis sa ma informez despre acesti cameramani. Hai sa vedem cum arata oferta unui cameraman de nunta de 50 €. Filmam la nunti ieftin. Oferim filmari digitale la nunti. Efecte digitale pe video si muzica pe fundal sonor. Filmare nelimitata care se preda pe cd-uri.

Nu voi comenta la adresa acestor oferte. Ele exista, deci se cumpara. Cat costa filmarea la o nunta, 50 euro. Acest segment e un fel de spam al videografiei. Dar, hai sa mergem mai departe si sa uitam de aceste preturi.

250 €

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’10’]

Aceasta categorie de filmari nu este prea departe de categoria filmarilor de nunta de 50 euro. Poate, acesti cameramani au un nivel mai mare de lucru, atata tot. Rezultatele sunt asemanatoare, din pacate. In schimb, ofertele acestora sunt prezentate intr-n mod diferit. Acestia sustin ca realizeaza filmari nunti DV pe suport dvd. Macar atat.

Ca tot ziceam ca nu zic nimic de prima categorie de preturi. Dar, cum sa oferi filmarea unei nunti pe cd? Si , eventual scri cu pixul: Nunta noastra. Acum, intervine vestea proasta.

Aceasta categorie de ofertati detine piata filmarilor de nunta din Romania. In cazul in care iti doresti doar o amintire, e suficient. In cazul in care iti doresti ca din filmarea nuntii tale sa rezulte: arta… probabil mai trebuie sa pui un zero la sfarsitul acestui pret. Exagerez putin. Filmarile de nunta calitative pornesc de pe la 1000 de euro.

500 €

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’10’]

Am ajuns unde imi doream. Citind despre cat costa filmarea la o nunta, am ajuns in categoria filmarilor de nunti profesionale. Acum sa nu te gandesti ca daca iti achizitionezi o oferta de genul, gata vei avea cinematografie de nunta. Nu, clar. Din aceasta categorie fac parte cameramanii profesionisti de nunta. Cei drept, situati in partea de jos a acestui segment.

Aceasta oferta de pret este optiunea de baza. Adica de la acest onorariu pornesc serviciile pentru filmarea nuntii. Aceste servicii sunt intalnite cel mai des in filmarile de nunta in Bucuresti.

Multi cameramani de nunta prezenti pe madvideo.ro au ca acest pret de pornire pentru filmari nunti Bucuresti. Eu personal recomand aceste servicii. Din punct de vedere audio vizual sunt corecte. Marele dezavanj insa al acestei oferte este lipsa filmarii multicam. Despre filmarea nuntii cu 2 camere am tot scris. Te poti informa.

1.000 €

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’10’]

Chiar daca pentru multi potentiali clienti aceasta suma este enorma, eu va pot spune ca este printre putinele oferte din piata videografiei care se mertita sa o achizitionezi. In acest buget vei beneficia de filmarea cu cel putin a doua camere. In scurta analiza am realizat ca preturile videographer-ilor pro din Romania pornesc de la 700 de euro.

Filmarile de nunta realizate in acest buget sunt filmate cu aparate dslr. Filmarea cu dslr-ul, un alt mare avantaj. In acest segment, putem vorbii despre cinematografia de nunta. Aici exista, concept, creatie dar si o puternica informatie din partea ofertantului. Nu sunt foarte multi cameramani profesionisti care isi pot mentine acest pret.

Calitatea filmarilor de nunta este primul aspect ce ii mentin in topul celor mai populari cameramani de nunta de la noi. Cred ca acest criteriu este valabil in orice segment.  Din acest segment face parte si oferta mea de baza.

5.000 €

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’10’]

Putinele oferte de acest gen eticheteaza nivelul la care poate ajunge un cameraman de nunta. In ofertele de acest gen, ofertantii pun la dispozitia clientului, unele foarte puternice in realizarea filmului de nunta.

Reamintesc cateva dintre acestea: echipa de productie, echipa de sunetisti, lumini, sisteme de stabilizare, filmarea cu macara, filmarea sedintei video in alta tara. Concept, regie, scenariu etc. Clientii care achizitioneaza aceste servicii sunt foarte rari. Numarul acestora nu depaseste de 5 pe an.

De obicei acesti clienti sunt oameni bine indoctrinati si informati despre videografie in general. Sunt clienti care stiu ce sa ceara unui ofertant. Informatia despre cat costa filmarea la o nunta reprezinta viziunea unui videographer de nunta. Nu uita… informeaza-te despre cat costa filmarea la o nunta.

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” border_style=” thickness=’1′ up=” down=’20’]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close