Câte contracte garantăm pe lună fotografilor și videografilor?

garantie contracte lunare madvideo

Întâlnesc mulți fotografi și videografi care mă întreabă câte contracte lunare garantează platforma madvideo.ro.

Discuțiile se desfășoară cât se poate de direct sub forma: Ok, și dacă plătesc abonamentul ăsta anual, adică dacă eu plătesc, trec de cele 3 etape pentru a fi afișat, Madvideo câte contracte îmi garantează pe lună că semnez?

Pentru cei care nu au timp sau nu doresc să  citească tot articolul, am să ofer un răspuns cât se poate de scurt la întrebarea: Câte contracte garantăm pe lună fotografilor și videografilor?

Răspuns: ZERO!

Iată prin ce se diferențiază platforma madvideo de restul agregatoarelor.

 

Contracte foto video

De ce ZERO CONTRACTE? Atunci pentru ce plătesc?

Corect! Nu are rost să plătești un abonament sau un serviciu de promovare dacă îți pui o singură întrebare: Câte nunți, botezuri etc. am asigurate pe lună. Eventual, să te aștepți ca mâine deja să ai semnate 3 contracte din Madvideo.ro.

Principiul întrebărilor de genu nu este relevant, ba mai mult va stagna evoluția fiecăruia în parte și am să îți spun și de ce.

Conversia (Ceea ce tu numești contract semnat) se realizează dacă sunt îndeplinite mai multe cerințe. Tu, fiind videograf sau fotograf care a participat la nunți, botezuri etc. ar trebui să știi acest lucru.

Hai să înțelegem care sunt factorii care favorizează, decid conversia.

Vizibilitatea

Vizibilitatea (online, offline) este un factor foarte important care te poate ajuta să vinzi mai ușor sau/și mai mult. Madvideo.ro ca oricare altă platformă dedicată promovărilor de servicii foto video, poate fi o variantă de promovare.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că dacă serviciul tău este expus unui număr cât mai mare de potențiali clienți (trafic relevant, filtrat), șansele ca tu să convertești (să vinzi) sunt mai mari.

Portofoliu

Viziunea, abilitățile dar și amprenta pe care o ai asupra materialelor foto video realizate sunt elemente importante în rata de conversie.

Sunt fotografi și videografi care se înscriu la preselecție, iar la câmpul portofoliu ne ofera un link către galerii complete care au 3, 4 lucrări. Cum să ofere încredere un fotograf sau un videograf care a filmat / fotografiat în toată cariera 3, 4 nunți?

Nu ne oferă încredere nici nouă dar mai mult ca sigur nici clienților.

Oferta

Conținutul ofertei este foarte important pentru clienți. Clientul este cel care alege dacă convertește sau nu! Adică, clientul este singurul care decide dacă lucrează sau nu cu tine!

Există fotografi și videografi care măresc prețul sub pretextul că au o vizibilitate mai bună sau o calitate (văzută subiectiv) mai ridicată a filmărilor sau a fotografiilor.

Poți fi cel mai bun fotograf / cameraman și să nu convertești din cauza ofertei. Exemplu: (Oferi mirilor un film de nuntă de 13 minute din tot materialul) – Șansele de conversie scad!

De ce? Pentru că trebuie să te aliniezi cerințelor! Sau poți alege varianta în care investești într-o campanie de promovare cu un buget mare să poți informa cât mai multă lume de ceea ce faci tu.

Valabil și pentru fotografii de nuntă. Dacă le oferi mirilor doar 5 fotografii (de revistă) din toată nunta, șansele de conversie scad! Nu spun că nu există piață și pentru acești fotografi sau videografi! Spun doar că oferta se încadrează într-o minoritate și va fi foarte greu să convingi, să schimbi principii și să convertești.

Prețul

Prețul are o importanță foarte mare în rata de conversie (semnare). În toate cazurile, (conform statisticilor interne) oamenii au un buget prestabilit. Există totuși cazuri când oamenii sunt dispuși să pluseze (10% – 30%) pentru a achiziționa servicii foto video.

Un exemplu pentru a simplifica „prețul” este:

Un cuplu, își dorește un fotograf de nuntă însă bugetul este 500 euro. În acest caz, dacă ești un fotograf cu un preț mai mare de 650 euro (500 euro buget miri + 30%) șansele să convertești sunt minime!

Din fericire, campaniile de promovare nu pot fi targhetate pe veniturile sigure ale oamenilor.

Termenul de predare

Termenul de predare cu filmarea sau/și fotografiile de la nuntă, botez, este un alt factor care pentru mulți clienți reprezintă un avantaj sau un dezavantaj.

Există oameni care nu doresc să aștepte 6 luni până la primirea imaginilor de la nuntă indiferent de calitatea acestora!

Această tipologie de client va alege un fotograf / videograf care predă mai repede. Cu alte cuvinte șansele de conversie (de semnare a contractului) pot să scadă pentru cei care au un termen mare de predare și poate crește pentru cei care au o organizare mai bună a timpului și reușesc să predea mai repede.

Întâlnirea

Pentru că vorbim de servicii prestate, întâlnirea are un rol foarte important. Empatizarea cu omul viitor mire/mireasă poate duce către o vânzare mai ușoară a serviciilor.

Dacă ai citit aceste informații, cu siguranță ai înțeles că doar prin vizibilitate nu putem garanta conversii (contracte semnate).

Totuși prin vizibilitatea platformei Madvideo.ro îți putem oferi câteva avantaje în unele cazuri fără să plătești. Iată care sunt acestea:

  • Ai șanse ca oferta ta să fie văzută de mai mulți oameni.
  • În platformă există 15 oferte foto / 15 oferte video pe un județ. Ex: Cum arată ofertele fotografilor de nuntă din București. (selectează o dată)
  • Cele 15 oferte sunt structurate pe 3 categorii de preț (low – 500 euro preț maxim pentru serviciile foto video de nuntă, medium 500 – 1000 euro și high cu prețuri mai mari de 1000 euro) special gândite pentru a crește șansele de conversie.
  • Investim constant în SEO și în campanii de promovare Adwords și Facebook.

Dacă ești interesat de cifre și de vizibilitatea noastră în online, poți să folosești un tool gratuit prin care să vezi gradul de vizibilitate pe care îl avem în online.

Neil Patel are un tool foarte bun.

Semrush, Woo Rank și Moz sunt alte unelte foarte bune pe care le folosim și noi.

Dacă nu ai timp, chef sau nu te pricepi, poți căuta pe google.ro (în incognito) următoarele expresii pe care noi creștem organic.

  • fotograf nunta (+270 cuvinte cheie regionale / semantice și long thail-uri)
  • foto nunta (+120 cuvinte cheie regionale / semantice și long thail-uri)
  • filmari nunti (+270 cuvinte cheie regionale / semantice și long thail-uri)
  • video nunta (+120 cuvinte cheie regionale / semantice și long thail-uri)
  • cameraman nunta (+120 cuvinte cheie regionale / semantice și long thail-uri)

Citește și alte articole despre proiectul madvideo pe blog sau mergi la pagina de preselecție.

One thought on “Câte contracte garantăm pe lună fotografilor și videografilor?

  1. Toti au asteptari dar munca cat mai putina. Toti vor cat mai repede. Proiectul este extraordinar pentru cei care il inteleg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close