Ce camere video folosește un cameraman de nuntă?

Un cameraman de nunta isi poate achizitiona o gama foarte divesificata de camere video. Pentru a raspunde la intrebarea: Ce camere video foloseste un cameraman de nunta? am sa exemplific in primul rand categoriile cameramanilor. Asa cum am scris despre cameraman profesionist de nunta , asa voi incerca sa dezbat si acest subiect. Articolul are rol informativ si nu prezinta statistici tehnice ale camerelor video pe care un cameraman de nunta le foloseste la filmarea unei nunti.

In viziunea mea, aparatura difera foarte mult si de nivelul la care a ajuns un cameraman de nunta. Chiar daca in viziunea multora conteaza ce camere video foloseste un cameraman de nunta?, trebuie sa intelegi ca viziunea artistului este mult mai importanta decat aparatura utilizata. Categoriile cameramanilor de nunta se impart in 3 grupe.

Cameraman de nunta amator

 

Un cameraman de nunta amator nu isi va permite niciodata o investitie mare. Multi dintre acestia folosesc camerele video clasice. Camere video ce pot avea o vechime de 7 ani de la aparitia modelului pe piata. Repet, nu aparatura joaca cel mai important rol in rezultatul final. Un ofertant pasionat de ceea ce face, nu va ramane niciodata la acest nivel. De mentionat este faptul ca onorariile acestor cameramani nu depaseste 250 de euro. Dar, hai sa enumeram cateva modele de camere video ce inca sunt prezente la filmarile de nunta din Romania.

sony vx2100                                canon xl2                                       sony fx1

Cameraman de nunta mediu

 

Un cameraman de nunta mediu are posibilitatea sa investeasca mult mai mult decat un cameraman amator. Rezultatele acestora sunt mult mai bune decat cele ale amatorilor chiar daca unii dintre ei folosesc aceeasi aparatura pe care o foloseste si un cameraman de nunta amator. Acest tip de ofertant reprezinta serviciile medii din ro. Castigurile anuale ale unui cameraman de nunta mediu,  se invart in jurul sumei de 3.900 euro. Sigur, cu o buna promovare poate ajunge si la 6.500 euro. Dar, promovarea costa. Onorariile acestor ofertanti nu depasesc suma de 400 – 450 euro. Ce camere video foloseste un cameraman de nunta? mediu…

sony ex1r                                canon 600d                                       canon 7d

Cameraman profesionist de nunta

 

Odata ajuns in segmentul celor mai buni, automat ai cereri. Ca sa ajungi sa ai cerere trebuie sa ai o evolutie constructiva. Odata cu evolutia constructiva, onorariile tale vor creste. Daca onorariile tale cresc, automat si performantele vor fi din ce in ce mai mari. Este o vorba, daca ajungi sa fi bun, iti permiti aparatura top. Asa este. Clar, viziunea ta despre acest segment va identifica imediat avantajele folosirii unei camere video profesionale. Pe piata din ro se folosesc dslr-urile. Ofertele cameramanilor profesionisti pornesc de la 700 euro. Hai sa vedem ce camere video foloseste un cameraman de nunta? pro…

canon 5dmk2                              canon 5dmk3                             sony fs700

Remember: Nu fi interesat ce camere video foloseste un cameraman de nunta? Intereseaza-te ce stie sa faca cu o camera video. Videografia nu inseamna Fotografie. Informatia din acest articol reprezinta viziunea unui videographer despre aparatura folosita in filmarea de nunta. Tu ce ai alege? Filmare nunta cu dslr – PRO sau CONTRA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close