In 2014 am asistat ingrozit la un numar impresionant de workshop-uri de videografie destinate tinerelor sperante din ro. Marele val de seminarii a dezechilibrat toata piata videografiei de nunta. De ce? Pentru ca asocierea indirecta a initiatorilor cu videografii cursanti nu a fost gandita de nimeni, s-a ajuns ca in 2015 piata videografiei de nunta sa ia o intorsatura neasteptata. Citeste un articol in care iti voi spune ce cred eu despre workshop-urile de nunta…

De la bun inceput mentionez ca ideea de workshop este o idee geniala! Pe scurt cursantii de la workshop-urile de videografie s-au lansat peste noapte ca ciupercutele dupa ploaie. Eu nefiind un potential client, imi dau seama cu usurinta de imaginea unui prestator. Din pacate sau din fericire potentialii clienti nu pot analiza imaginea ofertantului.

Pe scurt vreau sa spun ca toti cursantii de la workshop-uri sunt acum videografi celebri cu pagini de facebook care mai de care cu “y” in coada. Ca tot a venit vorba de videography… initiatorii proiectelor de tip workshop nu au luat in considerare faptul ca noile nume propulsate pot devenii un impediment sau mai bine zis o concurenta directa in scurt timp de la terminarea workshop-ului.

Strategia workshop-urilor de nunta nu a dat si nu va da roadele bine meritate pentru ca in viziunea mea nici un ofertant din RO nu a ajuns la nivelul la care sa prezinte informatia pe care o detine.

Succes

 

Nimeni nu este in masura sa spuna: Uite asa e bine! Teoria relativitatii confirma afirmatia mea. Ma duc la un workshop daca am intentii! Realizez un workshop daca am intentii. Adevaratele seminarii se realizeaza in circuite inchise! Niciodata un “zen” nu iti va prezenta reteta succesului indiferent de costul acesteia. Dar… te poate face sa cumperi o strategie de marketing care se va dovedii odata cu evolutia ta ca a fost o simpla “iluzie”.

Am scris un articol despre cine si de ce se duce la workshop intr-un articol pe care il poti citi aici.

Pe la usi inchise se zvoneste ca lumea organizatoare nu sta foarte bine la capitolul filmari nunti 2015. Este logic sa fie asa. Daca incurajezi piata pe un stil, stilul practicat de tine nu va mai avea nici o valoare. Deci, cu alte cuvinte vei fi si tu in randul altora. Chiar daca ai pornit din pozitia de lider la initierea unui workshop, drumul pana la esec este foarte scurt.

Timpul si evolutia noilor videografi dovedeste ca brandurilor fara marketing le este din ce in ce mai greu sa-si mentina pozitiile de popularitate.

Sursa

 

Eu cred ca un videograf bun nu merge niciodata pe ideea ca mai are de invatat de la altii. Eu sunt convins ca toata puterea unui videograf exista in el! Iar, cand un videograf are putere, devine un videograf de urmat.

Retetele succesului in videografia de nunta exista in fiecare dintre noi. Totul incepe cu vreau sa fac si continua cu asta mai am de facut pana acolo. Si, referitor la cei care sunt interesati de un workshop by Madalin Dumitru, va anunt ca nu intentionez sa realizez asemenea seminarii niciodata. Sunt de parere ca totul tine de voi… Aveti toate resursele necesare pentru a devenii videografi celebri. Nimeni nu va poate ajuta mai mult decat o puteti face voi.

Mintea si scopul sunt elementele “mama” din evolutia voastra. Lasati gadget-urile si senzorii. Arta filmarilor de nunta inseamna propria voastra traire. Nimic mai mult!

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Ce cred eu despre workshop-uri?"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Laurentiu
Cititor
Laurentiu

Foarte frumos spus! Imi plac foarte mult articolele tale. Se simte si se vede originalitatea. mult succes in continuare!