Scriu acest articol pentru că nu sunt de acord cu cei care negociază prețul pentru filmarea evenimentului, fie el botez sau nuntă. În acest articol am să explic de ce nu sunt de acord și totodată de ce nu este bine să colaborăm cu persoanele care sunt interesate strict de un preț cât mai mic.

Metode prin care se negociază în videografie

Există 2 metode prin care cilenții ajung să negocieze cu tine prețul pentru filmare. Înainte să enumăr metodele de negociere, precizez că ofertanții video au o mare contribuție la negativă asupra segmentului. Dintr-un studiu recent, am aflat că 8 din 10 videografi negociază prețul pentru filmarea nunții sau a botezului. Nu vă mirați că nu sunt prețuri afișate pe site-uri. Oferta pare a fi negociabilă. Revenind la metodele de colaborare prin care clientul negociază prețul, acestea sunt:

„Arta nu se negociază!”

1. Metoda prin care clientul afirmă că are un eveniment foarte mic și cu un număr redus de persoane. Nu va fi nimic deosebit și totul va dura foarte puțin. Se presupune că nu ai de făcut prea multe lucruri pentru că evenimentul nu va dura mult și sunt puține persoane. După acest discurs clientul îți cere o ofertă personalizată, iar tu te simți nevoit să nu te duci să filmezi pe 1000 de euro un eveniment așa mic. Îi dai oferta și îi spui că prețul este de 800 de euro. Clientul îți spune: Dar este un eveniment mic, nici nu cred că ai ce filma și oricum nu îmi doresc ceva sofisticat. Bun! Dacă nu există pretenți atunci te poți duce și pe 600 de euro. Dar, întrebarea mea este: Dacă nu sunt pretenții de ce oamenii care filmează pe 100 de euro nu sunt contactați de acești clienți?

Și te duci și filmezi și îți confirmi că ești ceea ce accepți! Evenimentul fie el botez sau nuntă este de cu totul altă amploare decât imaginea pe care ți-a lăsat-o clientul. Și te întrebi: Pentru cine este 1-0? Îți spun eu, pentru client. Ajungi la editare și nu îți vine să crezi că te-ai dus să filmezi, iar acum editezi un super eveniment.

Fain și interesant este că după predare, clientul îți cere mai multe modificări ce nu țin de tehnic, pur și simplu consideră el că ceva nu e la locul lui, cum ar fi: Persoana x nu vreau să apară în cadrul ăla pentru că m-am certat cu ea. Și îi faci modificările dorite pentru că ești profesionist. Clientul cum are drepturi îți mai cere modificări la care nu te așteptați. Iar acum tu te întrebi: De ce nu am prețul pe site? De ce m-am dus să filmez acest botez eu?

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Îți devalorizezi imaginea făcând asta!

2. O altă metodă de a negocia prețul pentru filmare este aceea când clientul vine și îți spune că în altă parte a găsit mult mai ieftin sau că nu prea au buget pentru că nu sunt ajutați de nimeni și le este greu să finanțeze și partea video. Discuțiile merg până la șantaj emoțional din păcate. Nu știu pe ce principii cred unii oameni că se naște arta, dar trăgând pe omul ofertant nu faci altceva decât să devalorizezi colaborarea, rezulatul și imaginea ta!

Săptămânal sunt întrebat cât costă și dacă se poate negocia. Nu are rost să dau exemple în care brand-urile impun respect, iar clientul acceptă costul serviciilor. Cert este că s-a ajuns în pragul în care oamenii cred că „arta se poate negocia”.

Atât timp cât un site oferă transparentă și afișează prețurile serviciilor, de ce trebuie să existe negocierea? Mulți videografi, printre care și echipa noastră afișează prețururile care includ toate costurile. Vezi ofertele noastre pentru:

Filmare Botez Bucuresti pret

 

 

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma