Nimeni nu s-ar fi asteptat ca segmentul videografiei de nunta poate fi locul ideal pentru plagiatori. Ce inseamna sa plagiezi? Cartea spune: „a plagia este un mod particular de a fura, actiunea de a trece in mod ilegitim ceva din proprietatea cuiva în proprietatea ta”. Multi cameramani de nunti spun ca e foarte bine ca exista acesti videografi pagiatori de tehnic si identitate pentru ca asa acest segment se va dezvolta mult mai rapid. Ce spun eu? Citeste integral acest articol in care vorbesc despre cei lipsiti de „putere”…

Sunt foarte multi cameramani la inceput de drum care isi creeaza „un idol”, adica urmaresc constant activitatea unui videograf profesionist si incearca in cel mai rapid mod sa-i calce pe urme. Nu am nimic impotriva acestor initiative venite din partea unor „necunoscatori” ai domeniului video de nunta. Problema apare in momentul in care vezi ca cineva, atli zeci.. copiaza timp de cativa ani.. tot ce faci. De la identitate vizuala pana la sound-uri, chiar si teme de site.

Blog

 

Dupa cum stiti deja eu sunt primul videograf blogger de nunta care a inceput sa puna bazele unui blog dedicat persoanelor interesate de filmarea nuntii. Anul trecut m-am confruntat cu o situatie delicata si anume. Un videograf de nunta din tara imi copia toate articolele. Daca eu stateam si dezbateam un subiect, a doua azi aparea si pe blogul lui.

Acelasi subiect si aceeasi parere ca si a mea. Dragut nu? Ba chiar ar merita si laude nu? Acesta a fost primul care a dat tonul la plagiat. Astazi constat cu dezamagire ca alti cativa videografi de nunta imi preiau articolele fara sa fiu macar informat. Eu stiu ca in momentul in care preiei un articol, corect este ca specifici sursa informatiei.

Trecand peste aceste mici – mari regrete ale dezvoltarii de nisa, constat ca „inversunarea” unora de a te „intrecre” in marea competitie imaginara a devenit un real interes. Mereu am fost de parere ca fiecare videograf de nunta este special in felul lui.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Ii apreciez pe toti cei care gandesc, muncesc si incearca. Stiu ce inseamna acest segment al videografiei de nunta de aceea sincer nu imi pot da seama de ce „plagiatorii” sunt atat de bine vazuti.

Documentare

 

Poate ca nu suna prea bine ce urmeaza sa spun, dar cred ca tot ceea ce se intampla astazi in videografia de nunta se intampla din simplul fapt ca oamenii nu se documenteaza. Legea comunicarii ne spune ca in momentul cand exista o parte dezinformata, aceasta poate fi usor de manipulat. Nimeni nu dicteaza pentru cei care au nevoie de servicii video de nunta.

Nimeni nu iti spune: Uite nu e bine asa. Nu il lua pe cameramanul x pentru ca nu e bun… ial pe videograful y pentru ca face treaba mult mai buna. Singurul meu sfat pe care il ofer tuturor indiferent ca sunt videografi de nunti sau viitori miri.

Nu spuneti niciodata: Nunta noasta va fi filmata de cel mai bun cameraman de nunta! sau Sunt cel mai bun cameraman de nunta! Din categoria nereguli in bransa videografiei de nunta este si: Atentie la portofoliul unu cameraman de nunta, articol pe care il poti citi aici.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma