Mai nou ma gandesc serios sa scriu un roman despre incrancenarea dintre cameramani sau fotografi. Pana atunci vreau sa deslusim misterul “increderii”. Cineva candva imi spunea: Sa nu ai increde in nimeni. Era mama mea. De mic am tot auzit: Sa nu ai incredere in nimeni. Mai tarziu insa am aflat ca increderea se castiga cel mai greu. Tot mai tarziu am aflat ca ajungi sa fi apreciat doar daca oferi incredere. Pentru ca sunt videograf de nunta, am sa incerc sa adaptez situatii si intamplari ce fac referire la incredere.

Increderea in cameramanul de nunta este cel mai important factor ce poate genera succes de ambele parti. Dar, oamenii sunt sinceri? Oare, cameramanul este deschis in fata unei noi experiente? Oare mirii sunt sinceri cu ei cand vine vorba de filmarea de nunta? Tot mai multe exemple din jur ma fac sa cred ca totul devine din ce in ce mai fals, chiar daca vorbim de prestari servicii.

Automatizare

 

Unde sunt profesionistii de alta dat’? ar spune un batran rapus de uzura anilor. Nu cunosc trecutul, dar cu siguranta atunci existau mult mai multe elemente ce inchegau colaborari. In primul rand ca exista respect. Cand vorbesc de respect ma refer la ofertanti educati, scoliti si clienti care apreciau munca prestatorilor. Acum? Ce a ramas? A ramas un serviciu de filmari nunti pe care ajungem sa-l facem din ce in ce mai mecanic, manipulati de tot ce inseamna gadget.

Eu cred ca omul din spatelor proiectelor de filmari nunti trebuie sa fie un om scolit, educat cu simturi si viziuni versate. Omul din spatele proiectelor trebuie sa fie pionul care vede acolo unde altii nu pot vedea nimic. Talentul este cuvantul ce trebuie sa ne eticheteze intreaga activitate profesionala. Revenind la subiectul articolului, tind sa cred ca tot mai putin oameni sunt cinstiti in fata colaborarilor dintre cameramani si clienti.

Cati dintre cameramani sunt dispusi sa zica? Nu pot sa iti realizez aia pentru ca ma depaseste? Cati dintre oameni sunt dispusi sa recunoasca si sa fie cinstiti in fata cameramanului si sa zica: Nu avem atatia bani pentru optionalul acela. Intotdeauna am apreciat oamenii sinceri. Drumul vietii a tinut cu mine pentru ca am avut ocazia sa lucrez cu multi oameni foarte sinceri.

De multe ori s-a intamplat ca oamenii sa nu isi permita anumite optionale in filmarea nuntii. Sinceritatea acestora m-a facut sa inteleg ca sunt om si ca trebuie sa ajut. Sa ajut in adevaratul sens al cuvantului.

Nivel

 

Indiferent de nivelul la care se afla un cameraman sau de preturile practicare de acesta, este bine sa existe sinceritate. Nu imi doresc o involutie. Imi doresc o informare corecta in care clientii si cameramanii sa formeze un intreg. Un intreg care isi va urmarii interesul! Nu un intreg spart in doua parti care isi urmaresc individual interesul.

Referitor la: Ceva deosebit… am auzit urmatorul dialog:

Client: Filmarea se va vedea hd nu?

Cameraman: Ceva deosebit, se vede clar, se vede bine.

Va las pe voi sa trageti concluziile. Mirii fac mai multe greseli in ziua nuntii fara voia lor. Am scris un articol cu cele mai populare greseli pe care oamenii le fac in ziua nunti, pe care il poti citi aici.

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Cine si ce ne mai ofera incredere in zilele noastre?"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Stile Vision
Cititor
Stile Vision

Fiecare isi vede interesul lui.