Citirea discurilor cu filmarea de nuntă

Nu de mult s-a intamplat sa am o mica reclamatie referitoare la citirea discurilor cu filmarea de nunta. Putin ciudat dar in acelasi timp foarte posibil ca un disc sa intampine anumite erori la citire. In acest articol vom vorbi despre citirea discurilor cu filmarea de nunta. Care sunt formatele discurilor si modelele unitatilor optice care ne pot creea probleme.

Pentru a sustine acest articol am sa va dau un exemplu de experienta prin care am trecut. Am terminat de montat filmarea unei nunti. Ma duc sa predau clientilor filmarea. Se uita acestia pe coperti, foarte incantati, toate bune si frumoase. Toata discutia noastra s-a terminat cu multumiri din partea ambelor parti. Cu alte cuvinte, ei incantati de materialul primit, eu multumit. Dupa aproximativ 3 luni ma suna si imi spun: Sti Madalin, noua nu ne merg bluray-urile cu filmarea nuntii. Ii intreb: Pe ce unitate optica le-ati verificat? Iar ei imi raspund: Pe un dvd player pe care tocmai l-am achizitionat. Le-am spus ca nu are cum sa vada filmarea nuntii in format full hd decat pe un bluray player si nu un dvd player. A trebuit sa ma duc eu cu un bluray player ca sa le dovedesc oamenilor ca filmarea nuntii lor ruleaza perfect. Atunci au aparut si scuzele.

Stiu ca pe piata din Romania sunt putini ofertanti de cuvant, dar sa iti susti parerea neargumentata in fata unui specialist suna putin rautacios. Deci sa ne intelegem oameni buni, asa cum scrie in oferta preturi filmari nunti afisata in site, discurile dvd sunt citite de unitatile optice dvd player si discurile bluray sunt citite de unitatile optice bluray player. Pe discul dvd transferam 1h din filmarea nuntii la rezolutia 720×576 la un bit rate constant de 8500 si aspect ratio 16:9. Formatul materialului final este mpeg. Pe discul  bluray transferam 1h 50min din filmarea nuntii la rezolutia 1920 x1080 la un bit rate de 25000 si aspect ratio 16:9. Formatul materialului final este m2t. sau mkv.

Mai sunt cazuri cand rulam discul dvd cu filmarea nuntii pe un dvd player iar acesta nu poate citi formatul. De obicei dvd player-ele foarte vechi au aceasta problema. Unul dintre principalele motive ar fi ca citirea se face pe regiuni. Cel putin asa era acum multi ani cand a fost lansat dvd playerul. In cazul in care vrei sa rulezi materialul pe un calculcator nu vei avea nici un fel de impediment. Singurul disconfort pe care ti-l poate creea este acela de a-ti rapi 5 minute sa faci update la codecurile video.

Informatia prezentata in articolul Citirea discurilor cu filmarea de nunta are rolul de a te documenta cat mai bine si a evita problemele care pot aparea la citirea discurilor cu filmarea nuntii tale.

One thought on “Citirea discurilor cu filmarea de nuntă

  1. Stiu ca eu sunt mic, mic cu ceea ce fac, dar acum cred ca sunt si mai mic. Uite si eu am avut probleme cu citirea dvd-urilor atat pe calculator cat si pe DVD. Si din cauza mea, dap, si din cauza ‘clientului” care avea calculator de pe vremea lui ceasca. Mersi ca mi-ai spus cum sa fac un dvd si poate o sa trec si eu pe bluray la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close