Sincer nu imi place sa vorbesc despre clienti dificili in filmarea si fotografierea nuntii. Este un subiect de care ma feresc mereu. In viziunea mea, clientii dificili reprezinta o reala problema in evolutia unui cameraman de nunta sau fotograf de nunta. Respectul pentru ofertant nu exista si nu va exista, chiar daca un porfesionist stie ca respectul pentru clientul sau este pe primul loc. De ce ne ferim de clienti dificili in filmarea si fotografierea nuntii si care sunt cerintele acestora?

Motivul pentru care clientii adopta aceasta tehnica intr-o colaborare, nu o voi intelege niciodata. De ce clientii sunt dificili in filmarea si fotografierea nuntii … Pai, motivul ar fi simplu. Pentru a obtine un pret cat mai mic, acestia apeleaza la foarte multe metode neprofesionale. Toata aceasta incercare ii va transforma in clienti dificili. Multi dintre cameramanii si fotografii de nunta profesionisti vor respinge imediat o posibila colaborare cu acest segment de clienti. Am sa enumar mai jos criteriile unui client dificil in viziunea unui ofertant profesionist.

Clienti dificili in filmarea si fotografierea nuntii

  1. Modificarea ofertelor oficiale prezentate pe site-urile ofertantilor. Am primit un email in care potentialul client imi cerea o reducere cat mai mare pentru pachetul de pornire. Hop top, cine crezi ca iti va face o reducere? Nu fac reduceri pentru ca asa vrea clientul. Fac reduceri pentru ca asa vreau eu, iar reducerile sunt afisate pe site-ul oficial. Emailul primit era scris intr-o maniera destul de lingusitoare. Am sa citez: Buna, faci o treaba minunata.Ne place foarte mult ce am vizualizat pe site. Mi-a placut foarte mult filmarea aceea realizata cu 4 camere. Noi am vrea pachetul de pornire. Cel in care se filmeaza cu 2 camere. Dar, avem rugamintea sa fi doar tu prezent si o singura camera. Nu avem nevoie de 2 camere, de fly, rig si slide. In acest caz cat ar fi pretul final? Nu am raspuns mesajului. M-am simtit jignint. Punct. Un cameraman sau un fotograf profesionist de nunta inseamna un ofertant ce modeleaza imaginea nuntii tale. Nu este un ofertant prezent in spatele unei tarabe.
  2. Din categoria: clienti dificili in filmarea si fotografierea nuntii… Acum cateva zile, un coleg videographer mi-a povestit cum a intalnit cel mai dificil client. Deja eram foarte curios sa-l ascult. Clientul pornise o initiativa foarte dubioasa de genul: Nu vreau sa vi cu fly-ul tau, iti aduc eu unul, ce reducere imi faci? Nu vreau filmarea cu 2 camere pentru ca iti aduc eu un alt cameraman, ce reducere imi faci? Nu vreau luminile pentru ca le voi spune celor de la restaurant sa imi tina luminile aprinse, ce reducere imi faci? Da, din cate inteleg totul se rezuma la articolul pe care ti-l recomand sa-l citesti: Negocierea preturilor pentru filmare sau fotografiere de nunta.

Sustin serviciile unui cameraman si fotograf de nunta. Informatia prezentata in acest articol reprezinta o initiativa constructiva in vederea unor colaborari de succes. Raman la concluzia ca cel mai mare favor pe care ti-l poti face ca ofertant, este sa te feresti de clientii dificili. Moralul unui profesionist nu trebuie distrus de neinformarea clientilor. Lucreaza pentru cine iti apreciaza arta, nu pentru cine nu da doi bani pe tine. Nu uita, ocoleste clienti dificili in filmarea si fotografierea nuntii.

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma