Clipul de nunta wedding highlight

Citit de: 945 ori

Este un stil cinematografic nou, care s-a nascut odata cu aparitia aparatelor in regimul full hd. Acest film fiind foarte scurt intre trei si zece minute, va contine bineinteles cele mai frumoase clipe din timpul evenimentului. Sa nu fiu inteles gresit, nu un film prescurtat, alcatuit din esenta filmului propriu zis de nunta, ci imagini filmate anume in acest scop. (Bineinteles ca pentru acest scop noile aparate fotografice Full HD de mare rezolutie sunt perfecte si filmul (filmuletul) realizat la vizionare va avea calitatea cinematografica in sensul direct al cuvantului.

Am spus filmulet, dar acest lucru nu inseamna ca este alcatuit, filmat, montat la repezeala, ca nu respecta regulile filmarii, pentru un scurt metraj, si nu ar fi folosite modalitatile artistice de captare. Clipul wedding nu este un preambul al filmului de nunta. Deloc. Este o lucrare separata, care prezinta evenimentul mai concentrat, mai in esenta,deschizand apetitul pentru filmul propriu zis de nunta.

Clipul wedding este o lucrare care va rezista, si singur va sta in picioare ca film sine-statator. Sunt cazuri cand nici nu se va face alt film, decat clipul wedding. Si acest clip a fost prima data la moda, abia dupa asta au venit altele mai lungi. Acum sunt cazuri cand se fac si filme de doua, trei ore, dar acestea mi se par prea diluate. De fapt mai mult se axeaza pe petrecere si dans, ca la un moment dat te si plictisesti vazand caci momentele esentiale tot atatea sunt cat pot intra intr-un film de patruzeci de minute.

Bineinteles ca trebuie sa ne conformam contractului, si daca clientii nostrii vor un film de cinci ore asa montam. Ca doar s-a filmat vreo treispe-paispe ore. Avem de unde monta. Depinde cum s-a stipulat in oferta noastra, ce pachet am promis ca punem la dispozitia clientilor. Acolo daca am stipulat si clipul wedding , facem clipul wedding. Chiar in decurs de ore in conditiile de astazi, pe cand filmul propriu zis va fi gata poate in saptamani.

(Vom mai vorbi despre o alta lucrare care va trebui sa fie gata inainte de terminarea evenimentului) la clip de regula lucreaza un alt cameraman decat la integistrarile pentru filmul de nunta clasic cinematografic. Si nici nu se poate altfel, deoarece acelasi operator nu poate lucra si cu camera si cu aparatul de fotografiat. Plus ca acolo se cer si alte aptitudini tehnice, imaginile trebuie salvate dupa fiecare inregistrare deci mai sunt goluri in lucru.

Dar si pentru clip se face un scenariu, si daca s-au reusit captarile necesare, poate fi montat foarte repede, nu necesita efecte vizuale si sonore asa de multe, fiind scurt. Atentie totusi! Cate vor fi, sunt necesare si trebuie sa fie foarte la obiect. Fiind un film scurt trebuie sa se vada esenta si nu aptitudinile noastre de a folosi efectele speciale, sau trucajele. Sigur ca si clipul wedding va fi insotit de coloana sonora, muzica de fond, si chiar si generic.

Clipul este o arta audiovizuala  separata care este menit sa prezinte o poveste intr-un suspin… de imagini. Pentru a vedea ce clipuri realizam noi, acceseaza acest link.

Nou din YouTube #Vlog

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma