De fiecare data cand montez, ma intreb cat de bine este cunoscut fenomenul de creatie? Ce stari si cunostinte genereaza efectul starii creative? Am decis sa scriu un articol in care vorbim despre un “filtru”, un element cu rol de nucleu in conceptul filmarii de nunta. De aici am preluat si ideea de puterea a 10-a, o stare, un efect ce sustine conceptul filmarii de nunta. Sunt sigur ca multi nu cunosc acest efect, de aceea voi scrie deschis despre conceptul filmarii de nunta la puterea a 10-a.

Pentru a avea rezultate originale in filmarile de nunti ai nevoie sa consumi o cantitate mare de stari. Trebuie sa razi, sa plangi, sa gandesti la trecut si sa speri la viitor. Ce inseamna acest lucru? Pornind de la ideea ca subiectul filmului este un cuplu care genereaza actiuni, stari si momente, tu… adica eu… videograful de nunta, trebuie sa am versata putere de a amplifica. Puterea artistului de a amplifica o stare tine strict de “talent” si viziune… in nici un caz de cat de bine este reglata o camera sau cat de bine este realizata o miscare de camera.

Mesaj

 

Pacat insa ca sunt foarte putini oameni care sa realizeze concepte bazate pe mesaje… Avem nevoie de lucrari care sa devina “istorie”, avem nevoie de o activitate profesionala care sa construiasca urmatoarea etapa a generatiei. Avem obligatia de a creea, nu de a consuma. Ca si videograf de nunta, ma simt responsabil de toate lucrarile pe care eu le realizez.

Pentru a nu ma demoraliza, prefer sa nu onorez lucrarile pentru care mesajul este un subiect necunoscut. Nu sunt motivat de partea financiara. Scopul meu nu este sa strang bani in urma filmarilor de nunti! Scopul meu este sa fiu util segmentului in care activez.

Cand drumul evolutiei tale nu este unul usor, iar admiratia oamenilor vine dupa o lunga perioada de sacrificii… atunci cu tot respectul trebuie sa arati ca esti acelasi om care isi doreste sa ajute si sa evolueze in lumea lui. Imi doresc sa fiu unic in ceea ce fac! Imi doresc sa am aceeasi putere de argumentare cand vine vorba de conceptul filmarii de nunta. Un concept de nunta care ma face sa inteleg ca un ton de culoare transmite o stare… un tempo te conecteaza la vis sau trecut…

Concept

 

Nu imi doresc sa fiu un cameraman util pentru cei care isi doresc banalitate. Nu onorez lucrarile lipsite de esenta. Imbratisez insa, cu mult drag si interes… tot ce pare imposibil. Chiar daca multi cred ca filmarea de nunta este un job de 2 lei, exista un rest care crede si vede cu totul altceva… In incheierea acestui post, am sa scriu propria-mi definitie despre conceptul filmarii de nunta la puterea a 10-a.

Conceptul filmarii de nunta la puterea a 10-a, inseamna:

  • Sa traiesti de 10 ori mai intens decat privitorul.
  • Sa te feresti de tot ce inseamna usor, banal.
  • Fiecare tempo sa iti transmita impulsurile starilor din trecut.
  • Fiecare ton de culoare sa lege armonia creata de caracterele oamenilor.

Similare

Leave a Reply

1 Comentariu in "Conceptul filmarii de nunta la puterea a 10-a"

avatar
  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Oana I
Cititor
Oana I

Ai toata aprecierea mea pentru tot ceea ce faci. Realizezi niste filmari pline de emotie. Am sa te recomand cu multa caldura. Felicitari pentru inclinatia pe care o ai.