Au inceput inscrierile la concursul “videograful anului” organizat de fotografi-cameramani.ro. Dupa cum bine stiti anul trecul am ocupat locul 1 la mai multe categorii printre care si la categoria “videografului anului 2013“. In acest articol am sa va prezint lucrarile mele care ma vor reprezenta in concursul de anul acesta. Regulile concursului au fost putin modificate fata de anul trecut, iar categoriile de concurs sunt mai putine. Citeste articolul integral pentru a afla cu ce filme particip anul acesta la videograful anului.


VIDEOGRAFUL ANULUI 2014

Cel mai bun cameraman de nunta din 2014


Simina + Cristian | Nu de multe ori sunt pus in situatia in care devin “filtru principal”, dar aceasta nunta pentru mine a fost mult mai mult decat atat. A fost o continua interactiune cu oamenii. Mi-am propus ca in acest material sa aprofundez din ce in ce mai mult legaturile speciale existente intre participanti. Pentru ca multi “cei din afara” nu au puterea sa inteleaga, eu raman la o singura parere si anume ca importanta persoanelor are cel mai memorabil rol in filmarea de nunta. Lasand detaliile tehnice, trebuie sa mentionez ca totul a decurs conform desfasuratorului de filmare. Sunt convins ca imaginile surprinse de mine va pot transmite mult mai bine decat ceea ce pot sa scriu in aceasta descriere


VIDEOGRAFUL ANULUI 2014

Cel mai bun editor de nunta din 2014


Probabil acesta este cel mai sensibil film de nunta realizat de mine in 2014. Puterea oamenilor de a transmite un mesaj ramane “un dar” ce putini il au. Mi-au ramas in minte urmatoarele vorbe: Cand pleci, sa te-nsoteasca piaza buna, ca un inel sticlind in dreapta ta, nu sovai, nu te-ndoi, nu te-ntrista. Purcede drept si biruie-n furtuna. Cand vii, paseste slobod, razi si canta. Necazul tau il uita-ntreg pe prag. Caci neamul trebuie sa-ti fie drag si casa ta sa-ti fie zilnic sfanta.


VIDEOGRAFUL ANULUI 2014

Cel mai bun Pre Wedding din 2014


Am petrecut 3 zile foarte frumoase in Cipru alaturi de Andreea si Ciprian, castigatorii nostrii. Multe felicitari din partea intregii echipe. Pe scurt, am lasat in urma trairi de care ne vom aduce aminte cu mare drag. Chiar daca am dormit foarte putin, pot sa spun ca totul a descurs conform scenariului.  Mai putin cele 7 ore de intarziere ale avionului. Treaca cu vederea. Glumesc. Filmarile de la filmul “Oamenii din viata mea” au durat 30 de ore. Am filmat in foarte multe locatii deosebite. Vremea a tinut cu noi… Cele 28 de grade la umbra au fost elixirul de care aveam nevoie. Impreuna cu, am conceput intreaga productie. Imi pare rau ca nu ne-am putut folosii tot arsenalul. Transportul cu avionul prezinta avantaje si dezavantaje. Un mare dezavantaj este bagajul. Bata-l vina. 🙂 Va las sa vizualizati teaser-ul filmului de nunta “Oamenii din viata mea”.


VIDEOGRAFUL ANULUI 2014

Cel mai bun clip Highlights din 2014


Un dar, un poate sau doar un a fost… Am realizat in Targu Jiu un clip de nunta care la baza are mesajul “continuitatii”. Mi-am propus ca in acest film sa scot in evidenta simplul fapt ca “totul” are o valoare sentimentala inegalabila. Povestea poate fi spusa in multe feluri, conexiunile dintre persoane pot fi construite la nesfarsit, dar privitorul va simtii mereu acelasi sentiment. Am lucrat cu mult drag pentru cei prezenti in acest clip. Mi-am dorit sa conturez intr-o linie cinematica, esenta mesajului transmis. Sunt multumit de intregul rezultat chiar daca a necesitat multe ore nedormite. Eu zic ca totul a meritat! Imi doresc sa ajung ca aceste filmari sa devina din ce in ce mai “filme”. Acolo vreau sa ma indrept… Am ramas placut surprins de faptul ca oamenii din Targu Jiu sunt foarte ospitalieri. Trebuie sa multumesc si eu personalului de la Casa Danielescu din Targu Jiu pentru suportul acordat.


VIDEOGRAFUL ANULUI 2014

Cel mai bun After Wedding din 2014


O lucrare, un film, o etapa de care am sa imi aduc aminte cu mult drag. Asa pot eticheta eu experienta pe care am trait-o alaturi de acesti doi oameni. Se spune ca fiecare om strange de-a lungul timpului amintiri din care se va hranii mai tarziu. Pot spune ca una dintre amintirile ce-mi va readuce zambetul pe buze, este Destiny’s Game. A fost dificil, riscant, tensionat dar si cu o miza uriasa. Scopul nostru a fost sa-i facem pe cei 250 de invitati sa aplaude si sa ramana uimiti la sfarsitul scurt metrajului. Povestea dintre cele doua personaje principale, Sorina si Cata nu se termina in prima parte a scurt metrajului Destiny’s Game 1. Va continua cu Destiny’s Game 2. A fost pentru prima data cand in Romania se face o astflel de productie de nunta. Aici ma refer strict la ideea noastra de a separa cele doua productii, dar in acelasi timp sa le oferim oamenilor o legatura logica intre filme.


VIDEOGRAFUL ANULUI 2014

Cel mai bun clip de botez din 2014


Probabil acesta este cel mai bun concept de botez realizat de mine in 2014. Sunt foarte fericit cand asemenea lucrari imi poarta semnatura. Raman insa, recunoscator fata de acesti oameni care mi-au oferit toata increderea. Ma bucur ca exista oameni care sa isi doreasca lucruri de buna calitate. Sincer, mi-ar placea ca la botezul copilului meu sa am un asemenea filmulet care sa imi aminteasca de “momentele frumoase ale vieti”. Conceptul, editarea si coloristica au fost realizate de mine, Madalin Dumitru. Filmarea a fost realizata cu ajutorul colegilor mei videografi: Dan Chiru, Sorin Militaru si George Chiru carora le multumesc foarte mult. Multumesc Florentiu, multumesc Alina ca mi-ati oferit aceasta sansa de a concepe “amintirile Medeei”

Juriul de anul acesta este format din cei mai apreciati videografi pro din europa si anume:

Leos Brabec

Castigatorul locurilor: 1 Cel mai bun videograf din Europa (2012), 3 Cel mai bun cameraman de nunta din Europa (2011);


Yulia Vopilova

Castigatoarea mai multor premii precum: Best Video Editor EEVA 2012, Best Wedding Clip EEVA 2012, Best Videographer EEVA 2012, Best Colorist, 2nd prize, EEVA 2012, The Best Walk, 2nd prize, EEVA 2012;


Sergio Duarte

Active member of EEVA (European Event Videographer Association), he is the recipient of awards for 2012 (Silver) and 2013 (Gold).
In 2013 (March) he was a speaker in the largest Portuguese Photography and Video Event (AFP Expofoto) and in March 2014 he was invited as Master in a 5-day forum (Forum Onboard), sponsored by EEVA between Rome and Barcelona.


Santi Veiga

Castigatorul urmatoarelor premii: 1st place – Best Videographer 2011 EEVA, Medalist – Best love story 2012, 1st place – Best Same Day Edit 2013, 3rd place – Best Colorist 2013, 2nd place – Best Pilot 2013, Top 25 Europa, 6th place 2011 EEVA, Top 25 Europa, 4th place 2012, Speaker Wedding Brasil 2012, Speaker Forum First Italia-Roma 2013, Jury Inspirations Photographers Brazil 2013, Award Inspirations 2014 Brazil, Speaker Foro de Fotografos 2014 Sevilla


Ruzal Akhmadyshev

Castigatorul urmatoarelor premii: The backstage from a show” award EEVA 2014, Best video editor EEVA 2013, Best wedding talk EEVA 2013, Best colorist EEVA 2012


Vito D’Agostino

Castigatorul urmatoarelor premii: BEST WEDDING HIGHLIGHTS VIDEO 3rd prize EEVA 2013, 2012/2013 TOP 25 EEVA, Member of the Executive National Association Videographers, Speaker “IV Festival of Photography 2014” – Italy, Speaker “IV Wedding Workshop 2014” – Italy, Speaker “Digital marry the” 2013 – Italy, Speaker “Italy Wedding Cinema” 2012 – Italy

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma