Aici ma refer la locul desfasurarii  mesei, stiind faptul ca mare parte a nuntii este petrecerea in cinstea protagonistilor, in cazul de fata, mirii. Este deci idicat sa cunoastem bine sala. Ma duc chiar de mai multe ori si zabovec ore in sir, in timp ce in capul meu se desfasoara scenarii, in diferite modalitati, unghiuri de filmare, de lumina, sau eventualele efecte sonore nedorite. Foarte important sa cunoastem iluminarea locala, existenta, ca aceasta vine din tavan, sau din lateral. Important de stiut in cazurile de lumina exterioara,  aceasta cat timp este suficient, daca este pe masura cerintelor noastre si eventual in ce fel putem contracara sau echilibra cu lumina artificiala.

Cunoasterea locatiei in filmarea de nunta

Cunoasterea locatiei in filmarea de nunta reprezinta factorul cheie in rezultatele pe care un videograf profesionist de nunta le poate obtine. In cotinuare este bine sa cunoastem intrarile, unde sa desfasoara accesul oaspetilor, unde circula personalul de deservire, si chiar unde este zona cea mai linistita, cu cele mai putine miscari in sala. Important sa ne interesam cum vor fi asezate mesele, in randuri laterale, cu ringul in mijloc, sau mese separate, eventual aranjate in cerc pentru ca, trebuie sa stim de unde, din ce unghi putem realiza cele mai bune inregistrari. De asemenea este bine de stiut unde vor fii asezate personajele cele mai importante, mirii, nasii. Daca vor avea lumina suficienta, daca nu cum putem rezolva iluminarea artificiala, discreta, care sa nu-i deranjeze, dar sa ne ajute pe noi. Este bine sa ne interesam unde este scena orchestrei, sau a muzicantilor stiindu-se faptul ca dansul se desfasoara intotdeauna cu fata spre ei, acolo se intampla lururile importante, interventiile unor protagonosti la microfon, deci care vor fii locurile, spatiile care ne convin, fara sa cautam atuci, sa ne inbulzim in multime cu camera, sau  sa fim incurcati de invitati.

Cunoasterea locatiei in filmarea de nunta – Factori decisivi pentru Calitatea filmului

Daca se poate este bine sa ne asiguram un mic spatiu separat, o camaruta, unde vom tine aparatura de lucru, “o camera tehnica” cum s-ar spune, unde mai punem la incarcat acumulatori, unde tinem calculatorul, pentru eventualele descarcari din memoria camerei, sau daca mai exista alte aparate auxiliare. Aceasta camera trebuie sa fie cat mai aproape, usor accesibila pentru membrii echipei, si sa prezinte siguranta.

Tot cu ocazia acestor documentari  vom parcurge de citeva ori traseul prin care intra mirii, oaspetii, dar si accesul personalului. Vom simula diferite moduri de filmare, folosind toate cararile, astfel ne vom da seama unde putem aseza cel mai avantajos camerele fixe, care va fi locul nostru de miscare in care fara sa deranjam, sau sa fim deranjati  putem efectua cele mai bune inregstarari. Cu aceasta ocazie stabilim si locurile celorlalti din echipa in functie de camerele disponibile.

Trebuie sa cunoastem de asemenea  intrarea, daca sunt scari pe care urca sau coboara protagoistii, deoarece se pot ivi situatii, ca trebuie sa filmam din urmarire, trebuie sa mergem cu spatele, dar si conditiile de lumina in aceste locuri. Actiunile cameramanilor pot fi constructive doar in cazul in care este bifata cunoasterea locatiei in fimarea de nunta.

Pentru ca preponderent vom inregistra cu sonor, este bine daca cunoastem  acustica salii atit goala, cit si plina, cu invitati, deci trebuie sa venim de mai multe ori in prealabil. Sa cunoastem eventualele surse exterioare de zgomot, precum provenienta, sau eliminarea acesteia.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

In consecinta pentru o filmare usoara, discreta, dar cu succes este indicat cunoasterea  locatiei, ca propria palma. Informatia despre cunoasterea locatiei in filmarea de nunta se adreseaza acelora care apeleaza la filmarea multi cam cu minim 4 camere.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Alina Gheorghe Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
noi vechi cele mai votate
Anunta-ma
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Stii, nu ma mira cum de realizezi asemenea filmari deosebite. Muncesti mult, esti atent la toate detaliile si asta face ca munca ta sa fie incununata de laurii succesulului.
N-am prea avut eu de-a face cu cameramani, dar sincer, nu stiu cati acorda asemenea interes asa cum faci tu. Esti un exemplu pentru toti cei care vor sa devina la randul lor cameramani. 🙂