Cuvintele mele in filmarea de nunta

Citit de: 768 ori

In randurile urmatoare vom vorbi despre cuvintele mele in filmarea de nunta. In gandirea generala aceste inregistrari sunt niste insiruiri de imagini care imortalizeaza nunta. Nici pe departe nu este asa! Poate ca nu orice eveniment pote fi prezentat ca de vis – desii totul depinde de creator – filmarea de nunta este provocarea oicarui oprator (cameraman, videograf, cineast) Poate ca dupa fantezia autorilor, a nuntasilor filmul se rezuma la mireasa, la mire, socrii, muzicanti, si cam cinci ore de dans prezentate in film. La mine nu este asa. Citeste un articol in care iti prezint cuvintele mele in filmarea de nunta.

Cuvintele mele in filmarea de nunta

Ca tipuri de film de nunta cunosc documentarul, cinematograficul, si narativul. Sec, stiu, foarte sec. Dar acestea sunt definitiile. Dupa ce incep sa dezvolt aceste concepte veti vedea diferenta, si avantajul, sau culoarea fiecarui tip. Sigur ca se asteapta conotatile imediat, nu pot sa le fac inainte sa tratez importanta deciziei creatorului, in sensul tipului de film.

Momentul de pornire nu este momentul in care am luat camera in mana, ci mult mai inainte. Noptile in care nu am dormit, visand, in bezna somnului technici de filmare la un eveniment, care apare in ceata, fara lumina, cu zgomote asurzitoare. Stiu ca trebuie sa inregistrez marturia unei aventuri in care protaginistul principal va spune „DA”. Nu-i cunosc, poate ca nici nu trebuie, poate asa vor ei, dar eu sunt prezent cu camera.

Ești în căutarea serviciilor de filmări nunți? Te putem ajuta!
Suntem cea mai mare echipă de cameramani de nuntă ajunși la stadiul de videografi și cineaști ce oferim servicii profesionale de filmări nunți.
Vezi echipa

Eu sunt Madalin Dumitru, cameramanul.

Mai mult! Eu sunt operatorul….Si mai mult: EU SUNT NARATORUL.

Mai incolo videograful,…poate cineastul….

Dar finalmente noi trebuie sa facem un film despre o nunta.  Un eveniment unic in viata oricui, de care protagonistii vor sa fie mandrii, si ca atare vor sa fie imortalizat, inregistrat pe film. Sa aiba ce arata urmasilor, ca sa vada si ei la batranete in zilele ploioase de toamna.

Si stand de vorba cu ei, (personajele principale) incet, incepem sa ne dam seama cam ce tip de film trebuie sa concepem.

Ei, aici ne lovim cateodata si de goluri in mijloacele nostre de exprimare.

Avem dotarea technica, aparatura auxiliara, operatorii, scenaristul care este in stare sa puna pe hartie scriptul?  Mai stam la taifas cu cei implicati, adica mirii, socrii, muzicantii,.. este bine sa avem date … mai controlam echipamentul, si finalmente vom decide tipul filmului de nunta care va fi potivit in cazul nostru.

Si, poate vom fi atent la oferta bugetara, sau la cerinte artistice (oare cati clienti cer si asa ceva), sau timpul de executie, dar trebuie sa fie clar ca decizia ne apartine. Cunoscand  trecutul protagonistilor, asteptariile lor de la acest eveniment, toate acestea coroborate cu mijloacele noastre de exprimare putem stabili tipul cel mai potrivit de film care sa-i multumeasca.

Am ajuns deci sa discutam despre tipurile de nunta, ceea ce nu se poate face in trei randuri. Mai inainte am aratat ca fiecare nunta are specificul ei, care permite anumite stiluri de filmare si prezentare, dar totul se subscrie dorintei protagonistilor, in cazul nostru: mirii.

Putin cate putin din cuvintele mele in filmarea de nunta

Vom incerca deci sa aflam eventualele lor preferinte, daca nu se poate, ramane ca noi cunoscand „fundalul” nuntii, dorintele mirilor, si dotarea noastra sa decidem: va fi documentar, sau film cinematografic. Poate narativ. Si acestea reprezinta doar o mica parte din cuvintele mele in filmarea de nunta.

Oho! Intrebari grele.

Similare

Leave a Reply

2 Comentarii in "Cuvintele mele in filmarea de nunta"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
Alina Gheorghe
Cititor
Alina Gheorghe

Eu daca as fi mireasa si daca ar urma ca tu sa ma filmezi, ti-as descrie cine suntem noi, pasiunile noastre si sufletul nostru. Apoi as merge pe mana ta, pentru ca perceptia ta de artist este cea corecta. Eu fiind o femeie lipsita de gandire poetica, poate ca nu as reusi sa-ti impun povestea corecta. Mi-ar placea sa vad ce anume iti inspiram noi, mirii. 🙂

Janin
Cititor

Uneori cuvintele tale sunt prea grele pentru a fi intelese de oricine. Artistii uneori nu reusesc sa se faca intelesi? Dar tu ce crezi?

wpDiscuz