De ce oamenilor le este teama de camera video?

Citit de: 1764 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

In multele mele studii de bransa am realizat ca oamenilor le este teama de camera video. De ce? Am incercat sa inteleg acest fenomen. Am reusit in cele din urma sa imi dau seama de cel mai important aspect pe care oamenii il inteleg gresit. Alaturi de mine, ne educam… Citeste acest articol in care iti dezvalui un mare secret care te va ajuta sa nu ai teama de camera video.

De fiecare data se intampla ca oamenii sa isi schimbe atitudinea, mimica si comportamentul in fata unei camere video. Am stat de vorba cu mai multi oameni care mi-au spus: Madalin, dar ne spui tu cum sa stam si ce sa facem. Teama de camera video vine odata cu teama necunoasterii rolului. Fie ca vorbim de filmarea nuntii sau realizarea unei productii de nunta, nu trebuie sa ne gandim la un rol. Rolurile sunt jucate de catre actori… nu de oameni normali.

Trac

 

De aici porneste si urmatoarea mea explicatie. Oamenii au “trac” de camera video pentru ca videografii nu le comunica corect coordonatele unei colaborari sau actiuni. Ce vreau sa spun prin asta? Daca videograful este capabil sa iti transmita urmatorul mesaj: Nu am nevoie sa imi joci un rol! Am nevoie de naturaletea ta in actiunea aceasta….  atunci cu siguranta uiti de capacitatea camerei video de a filma.

Pregatire

 

Oamenii nu sunt pregatiti pentru cele mai bune alegeri cu privire la filmarea nuntii. Oamenii nu sunt pregatiti sa ridice standardul de highlights la nivelul scurt metrajului. De ce? Pentru ca videografii nu sunt pregatiti pentru o evolutie originala. Atata timp cat vei avea un exemplu pe care il urmezi cu strictete, este imposibil sa evoluezi. De multe ori, oamenii aleg sub indrumarea vagilor cunostinte precum: Gigel a lucrat cu Video profesional de nunta… lucram si noi cu ei. Atunci ai toate sansele sa ai teama de camera video.

Normalitate

 

Mergand pe ideea “Cine se aseamana se aduna” pot spune ca sunt un videograf de nunta norocos. Bunul mers al vietii a facut ca eu sa lucrez cu oamenii ce au inclinatii spre arta… care pun originalitatea pe primul loc. Te poti convinge singur vizualizand portofoliul meu. Pentru a nu profita prea mult de timpul pe care mi l-ai acordat.. vreau sa concluzionez fenomenul “teama de camera video”. Nu trebuie sa te gandesti ca nu esti capabil sa joci un rol! Trebuie sa te gandesti ca normalitatea ta.. inseamna existenta ta, farmecul, personalitatea si vibratia ta. De asta are nevoie un videograf de nunta profesionist pentru a reda trairile oamenilor.

Similare

Leave a Reply

6 Comentarii in "De ce oamenilor le este teama de camera video?"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
Ella
Cititor

Asa mi se intampla mie cand mai ma duc pe la o nunta. Cand apare nenea videografu ma ascund. Ce ai scris tu aici nu mai are legatura cu filmarea de nunta. Este o analiza a prezentului. Imi place. Bravo

Madalin Dumitru
Cititor

In Romania asa se intampla… In America oamenii sunt foarte normali la un eveniment de nunta. Nu stiu de ce oamenii isi hranesc teama de camera video.

Ella
Cititor

Pentru ca nu sunt actori si pentru ca vor prea mult sa iasa bine in cadre.

Madalin Dumitru
Cititor

Consilierea este principalul pas pe care trebuie sa-l faci. Doar asa vei elimina tensiunea pe care ti-o creezi.

Radu
Cititor

Cameramanul daca stie cum sa vorbeasca cu ei atunci nimeni nu se va mai fastacii in fata camerei.

Catalina
Cititor
Catalina
Oamenii se tem deoarece confunda conceptul de “transmitere ” cu cel de ” expunere”. In “bataia” camerei de filmat , oamenii devin vulnerabili pentru ca traiesc cu impresia ca spre deosebire de aparatul foto, p-asta n-o pacalesti 🙂 (total eronat, parerea mea, niciuna nici alta nu pot fi pacalite ). Un alt motiv al fricii de camera este si ZGARCENIA. Da! Atunci cand mirii decid sa-l angajeze pe nea Gica taximetristu care de fapt le-a reparat si televizoru si se pricepe sigur deoarece pe vremea lu Ceasca a filmat la nuntilor tuturor colegilor de pe sectie si era tare aprecizat… Citeste mai mult