Pentru ca multi oameni nu fac diferenta dintre cameraman si videographer, am hotarat ca in acest articol sa clarificam aceste neintelegeri. In urma articolelor scrise de colegii mei de nisa, se pare ca nu s-a obtinut rezultatul dorit. Acela de a informa corect potentialul client. Articolele acestora sunt foarte bine scrise. Problema este a oamenilor pentru ca nu le citesc. Am sa prezint mai jos diferenta dintre cameraman si videographer.

Textul pe care il voi scrie reprezinta viziunea unui videographer despre statutul de cameraman sau videographer. Cameramanul de nunta este persoana care iti filmeaza nunta si eventual monteaza filmarea la un nivel mediu. Nimeni nu sustine ca acesta nu poate fi un profesionist. Multi dintre acestia au studii avansate in acest domeniu. In viziunea mea, cameramanul de nunta reprezinta ofertantul ce nu a putut sa tina pasul cu evolutia videografiei de nunta. Marea diferenta dintre cameraman si videographer este redata de modul in care se percepe acest serviciu. Cu riscul de a ma repeta, mentionez ca un cameraman este un foarte bun profesionist in filmarea unei nunti. Dar nu este suficient pentru un rezultat cinematic.

Diferenta dintre cameraman si videographer

Un cameraman de nunta este un bun specialist din punct de vedere tehnic. Un videographer este definit print-un amalgan de cunostine in domeniul: montajului, conceptului, regiei, sunetului, editarii … Imi pare rau ca segmentul in care suntem ofertanti nu este bine dezvoltat din punct de vedere informational. Mi-ar placea ca oamenii sa se informeze. Mi-ar placea ca oamenii sa nu aiba regrete la incetarea unei colaborari. Dar, de ce oamenii nu se informeaza despre diferenta dintre cameraman si videographer? Eu cred ca singurul motiv pentru care lumea nu se informeaza este faptul ca nunta este un moment ce se realizeaza o singura data in viata. Se pare ca videografia de nunta evolueaza mult mai greu decat fotografia. Oamenii detin mult mai multe informatii despre statutul unui fotograf de nunta.

Pentru a concluziona: Indiferent cu cine colaborati la nunta: fie el cameraman sau videographer… Trebuie sa va informati. Cea mai buna alegere doar voi o puteti lua. Nimeni nu poate decide pentru voi. Vizualizati cat mai multe portofolii si informati-va din timp.

Similare

Leave a Reply

Fii primul care comenteaza!

avatar
  Subscribe  
Anunta-ma