Editarea unui eveniment filmat de catre un alt videographer

Editarea unui eveniment filmat de catre un alt videographer este un subiect destul de rar abordat. Recunosc ca de-a lungul timpului m-am lovit de aceasta problema, iar in ceea ce urmeaza am sa incerc sa-mi spun parerea despre aceasta situatie. M-am simtit ca un „intrus” in momentul in care am inceput editarea unei nunti filmata de catre un coleg de breasla. Totul mi se parea ca nu este la locul lui si in plus nu puteam patrunde in atmosfera nuntii.

Cu aceasta ocazie mi-am dat seama ca este destul de greu ca stilurile a doi videograf-eri sa se asemene in proportii mari,  astfel incat,  tu ca persoana care editezi dupa un alt videographer sa poti intelege  100 % ceea ce a vrut sa obtina el  si astfel ia nastere aceasta problema.  Cu siguranta nu treceam prin aceste momente daca filmarea imi apartinea. Sincer,  in ultimul timp am incercat sa evit cat de mult am putut acest lucru, deoarece cred ca nu este benefic pentru nici una dintre parti. Cum toata lumea stie, partea de editare conteaza foarte mult in realizarea unui material calitatiav, dar totusi sa tinem cont ca pentru acest lucru iti trebuie sa ai cat mai multe cadre calitative, cu toate tipurile de incadraturi surprinse. Sunt intrutotul de acord ca problema pare sa se diminueze  in momentul in care videographer-ul este un om format in totaliate de tine  pentru ca omului respectiv ii imprimi stilul tau si viziunea ta. Acest lucru nu este usor de realizat  deoarece necesita foarte mult timp,  investitie in omul respectiv si nu in ultimul rand, lucru in echipa. In concluzie,  eu sfatuiesc potentialii clienti sa se intereseze cu privire la persoana care va filma, dar si la persoana care va edita evenimentul.  Asadar, pentru o reusita deplina eu cred ca trebuie  ca aceeasi persoana care filmeaza sa si editeze.

O singura exceptie care poate duce la rezultate corecte este ca cei doi sa lucreze in echipa, iar argumentarea filmarii cat si a montajului de nunta sa fie la un anumit nivel impus de standardele echipei.