Este importanta durata filmarii de nunta?

Citit de: 1179 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

Cat de importanta este durata filmarii de nunta o aflam din urmatorul sondaj creat special pentru a va face o parere despre alegerile altor persoane care sunt sau au fost interesate de “durata filmarii de nunta”. In acest articol am argumentat viziunea mea despre durata filmului de nunta. Totodata am lasat publicul cititor sa voteze liber parerea lor despre cat ar trebui sa aibe o filmare de nunta.

Am observat ca tot mai multa lume nu stie ce oferta sa aleaga cand vine vorba de durata filmarii de nunta. Lipsiti de la lectiile informationale oferite de majoritatea videografilor pro, clientii ajung sa se intrebe: Oare ce e mai bine pentru noi? Am sa incerc pe scurt sa va fac o descriere pentru fiecare durata in parte. Mentionez ca informatia scrisa reprezinta viziunea mea ca videograf de nunta.

30 Minute

 

In aceasta durata se poate livra un concept sau un mic rezumat al nuntii. Chiar daca pare o durata de timp mica comparativ cu cele de 3 sau chiar 4 ore, va pot spune ca nu este deloc asa. Stilul filmarii, al editarii si in primul rand prezenta unui concept narativ face ca rezultatul unei asemenea productii sa se indrepte catre “cinematografia de nunta”. Argumentarea cadrelor filmate se face dupa alte ghidaje. Existenta unui desfasurator de filmare organizeaza intreaga echipa de productie. Drept sa spun, nu sunt multi carora sa le surada ideea de “Film de nunta” cu o durata de 30 minute. In acest caz lasam sondajul creat sa ne ofere mai multe informatii.

1 Ora

 

Ne indreptam tot mai mult spre realism cand suntem pusi in fata unui film de nunta cu o durata de 1 ora. In aceasta durata ai timpul necesar sa poti relata intr-un stil video jurnalist toate momentele unei nunti. Cele 30 de minute suplimentare ne descatuseaza de drasticul “concept” care ar trebui respectat cu sfintenie. Eu cred ca in acest interval de timp se poate relata cel mai bine: Spatiul, timpul si actiunea din ziua unei nunti. Cu siguranta ca sunt foarte multe persoane care nu pot intelege sau pur si simplu nu sunt de acord cu aceasta durata. Insa, pentru acestia exista posibilitati multiple de a opta pentru filmari cu durata de 3, 4 ore sau chiar mai mult.

2 Ore

 

Acest interval de timp este varianta mai lunga a unui proiect de 1 ora. In aceasta grupa de montaj se aplica libera alegere a editorului in taierea sau adaugarea cadrelor filmate. Mentionez ca un rol foarte important in durata filmarii de nunta este numarul de camere si stilul de filmare. In cazul in care se livreaza 2 ore dintr-o singura camera, atunci rezultatul va avea multe brese video gramaticale. Nu spun ca e gresit pentru ca totul se rezuma la un buget. Daca pret calitate rezulta satisfacator atunci nu avem dreptul sa justificam calitatea materialului la nivelul filmelor de alt buget.

> 3 – 4 Ore

 

Am incadrat aceste sectiuni intr-o singura descriere pentru ca rezultatele acestora sunt foarte asemanatoare. Ce putem face in aceasta durata editata? Se poate face un sincron in cazul in care filmarea se va realiza cu mai multe camere. Se pot face corectii de sunet si imagini. Se pot insera sunete pentru a amplifica actiuni. Aceasta durata de timp limiteaza foarte mult imaginatia videografului.

Plecand de la indeea ca trebuie sa predai acest numar de ore filmate, toata atentia videografului sta in actiunile live ale nuntii. Nimeni nu va risca sa piarda momente sau timp pentru a crea. Procesul de creatie al unui videograf necesita mult timp… timp ce poate fi fatal in calitatea rezultatului final. Asadar in acest numar de ore, majoritatea filmarilor sunt standard.

Am creat acest articol in speranta ca oamenii sunt dornici de informatie. Imi place sa cred ca cei care se straduiesc sa obtina noi informatii despre filmarea nuntii lor, trebuie sa fie rasplatiti printr-o consiliere cat mai subiectiva.

Similare

Leave a Reply

3 Comentarii in "Este importanta durata filmarii de nunta?"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
Ira
Cititor

1 ora este suficient zic eu. Am casetele de la nunta mamei care au 9 ore. Nu s-a uitat nimeni la ele.

Fia Video
Cititor
Fia Video

o ora jumate eu zic ca este mai mult decat suficient

Alexandra
Cititor
Alexandra

Dupa parerea mea 1 ora este suficient pentru ca 2-3 ore dureaza prea mult. Este doar parerea mea.