Am avut ocazia sa vizualizez o filmare de nunta filmata in 1993. Asa am hotarat sa imi exprim parerea despre evolutia filmarii de nunta. Conceptul de nunta s-a schimbat radical. Traditiile nu mai exista. Ce este nunta defapt? Emotia pe care am simtit-o in momentul cand am vizualizat acea filmare, nu se compara cu nimic. Evolutia existenta este pe drumul cel bun?

Diferenta dintre un cameraman profesionist de nunta ce excela in acel timp, difera foarte mult de ofertantii din zilele noastre. Vorbim de filmarea nuntii cu o camera VHS. Felicitari celui care a filmat. Nu mi-a lasat nici o clipa senzatia de „kitch”. Aparitia programelor de editare nu a fost bine inteleasa. In zilele noastre sunt la moda sorcovele: Inimioare si luminite. Se merge pe principiul: Cine are cele mai multe efecte digitale, acela este cel mai priceput. Aceasta dezinformare totala a fost creata de ofertantii amatori ce au intrat in acest segment indocrinati de „nevoie”. Mai nou efectele de imagine obtinute in ae, nu lipsesc din filmele multora. Unele sunt foarte bine realizate, altele sunt adevarate sorcove. Asa cum am scris si in alte posturi, nevoia te impinge sa faci orice cat mai rapid. Nevoia nu te impinge la performanta si corectitudine. Primul material pe care eu il prezint, este o filmare de nunta realizata in 1993. Locatia: sat: Billa, jud. Giurgiu, Romania.

Evolutia filmarii de nunta

Asa arata o filmare care, pentru cei prezenti in ea valoarea sentimentala este imensa. Sincer sa va spun, mie imi place foarte mult ce am vazut. Nu stiu sigur insa, daca sunt captivat de filmare sau de perioada in care a fost filmat. Imi place naturaletea oamenilor care ii transforma in oameni frumosi. Cu toti stim cat de grea este „viata la tara”. In ciuda vietii simple pe care o au, zambetele si distractia curata prind o alta dimensiune. Chiar daca filmarile costau enorm. Chiar daca ajungeai greu la un cameraman. Chiar daca filmarile erau realizate cu o singura camera. Chiar daca nu exista montaj. Chiar daca…  Tin sa felicit persoanele care au avut aceasta initiativa de a angaja un cameraman pentru nunta lor.  Acum, hai sa urmarim o filmare de nunta realizata in zilele nostre pentru a exemplifica mai bine evolutia filmarii de nunta.

Facand comparatia intre cele doua filmari, am ajuns la concluzia ca un contrast mai puternic, nu exista. Nu voi spune niciodata ca una este slab filmata iar cealalta este bine filmata. Contrastul dintre cele doua este dat de emotia transmisa si nu de calitatea imaginii. Astazi putem realiza filmari nunti hd, filmare nunta cu 2 camere, filmarea nuntii cu macara. Din punct de vedere tehnic a evoluat enorm. Dar nunta ca si eveniment a evoluat? Au fost preluate din occident multe traditii ce nu ne reprezinta. Sper ca evolutia filmarii de nunta sa nu se rezume la aparatura. Mi-ar placea ca prioritar sa fie conceptul de filmare.

Iată ce îți putem oferi

 

Fimări Cinematice de Nuntă

Videografii Madvideo.ro dețin toate resursele necesare pentru ca filmarea nunții să fie pe placul dumneavoastră. Mergem pe principiul că originalitatea și cunoștințele pe care le deținem în domeniul filmărilor de nunți vă oferă garanția unei colaborări de succes.

Vezi prețuri filmări nunți

Fotografie de Nuntă

fotograf nunta madvideo

Vezi prețuri foto nunți

Fimări Cinematice de Botez

Filmăm povestea din ziua botezului și o edităm într-o maniera proprie pentru ca timpul să nu devalorizeze această amintire. Știm că prețul pentru filmarea botezului este un factor important în alegerea cameramanului.

Vezi prețuri filmări botezuri

Fotografie de Botez

fotograf botez

Vezi prețuri foto botez

Leave a Reply

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
Anunta-ma