Exemplele vizuale distrug calitatea conceptului unei filmari de nunta

Citit de: 1318 ori

Cauta inteligent videograful de nunta

Află din acest video cum să cauți inteligent videograful de nuntă. Prezentarea acestui clip este realizată de Mădălin D. și are rol de informare cu privire la funcționalitatea platformei de videografi.

Am intalnit oameni care au venit la intalniri cu “temele facute”. Ce inseamna in viziunea clientului acest lucru? Multi considera ca prin prezentarea unor parti din alte filmari de nunta, videogaful va intelege mult mai usor ce are de facut. Eronat. Totul porneste de la faptul ca oamenii nu se concentreaza asupra nevoilor si dorintelor.

Sunt constient ca poate e mult mai usor sa vizualizezi 10 filmari, dupa care sa extragi parti care ti-au atras atentia. Insa, acestea nu trebuie sa influenteze conceptul unei filmari de nunta. De ce? Te las sa citesti acest articol in care iti spun ca exemplele vizuale distrug calitatea conceptului unei filmari de nunta.

Exemplul

 

Recent am fost la o intalnire ce avea ca scop pregatirea scenariului pentru best moments. Indiferent la ce nivel reusim sa cropam un scenariu de nunta, acesta este benefic in colaborarea cu oamenii ce nu detin abilitati actoricesti.

Bineinteles ca scenariul ma ajuta si pe mine foarte mult din punct de vedere al ergonomiei timpului. Revenind la intalnire, vreau sa va spun ca viitoarea mireasa a inceput sa imi arate mai multe filmulete de nunta realizate de diferiti cameramani.

Totul a inceput prin: Uite, aici imi place cum se vede rochia. Aici imi place cum sunt filmati parintii. Aici imi place cum se misca imaginea… Exemplele vizuale au continuat. Dupa o jumatate de ora in care am vizualizat filmari de nunta, fortat de situatie… imi venea sa inchid video-urile respective dupa primele 10 secunde de rulare.

Fara sa stau sa prezint greselile amatoricesti, am decis sa-i argumentez viitoarei mirese actiunea in care si eu indirect sunt implicat.

Foarte calm am inceput sa-i spun: Daca acum mergem in 10 magazine cu scopul sa ne imbracam si incepem sa cumparat lucruri mergand pe principiul “ca ce ne place cumparam”. La finalul cumparaturilor ne putem trezii ca aratam ca o sorcova.

De ce?

 

Pentru ca individual argumentate, lucrurile cumparate nu se pot completa intre ele. Asa este si in conceptul unei filmari de nunta, in cazul in care acesta exista. Nu putem aborda stilul filmarii in zeci de moduri. Acest lucru este valabil si in camera de montaj.

Discutia si exemplul dat au fost foarte utile. Oamenii au inteles ca pentru a realiza un clip de nunta ai nevoie de o argumentare corecta. Eu cred ca acest mod in care oamenii isi pregatesc viziunea despre ce vor se datoreaza foarte mult nivelului la care se afla videografia de nunta. Nu spun ca nu sunt videografi foarte buni. Ei exista, dar nu la inceput de pagina…

Degeaba exista oameni talenati in domeniul filmarilor de nunti, daca marele rulaj informational este facut de cei care inca vad conceptul in stil tv.

Similare

Leave a Reply

6 Comentarii in "Exemplele vizuale distrug calitatea conceptului unei filmari de nunta"

Anunta-ma
avatar
Filtreaza dupa:   noi | vechi | cele mai votate
Ella
Cititor

Mi se pare o prostie sa faci ceva din simplul fapt ca duci lipsa de informatie. Asa cum ai zis si tu oamenii sunt unici. De ce nu ar fi unica si filmarea de nunta? Nu ti s-a intamplat niciodata sa ti se ceara sa realizezi o filmare in acelasi stil pe care sa o mai fi facut?

Madalin Dumitru
Cititor

De multe ori se intampla sa ne achizitionam ceva din simplul fapt ca si ala are. Pacat. Eu cred in conceperea lucurilor originale si cred ca fiecare ins este in stare sa detina o personalitate puternica. Poate comoditatea este un factor principal care ii determina pe unii sa apeleze la asemenea metode. Si ca sa iti raspund la intrebare: Da de multe ori oamenii imi cer lucruri pe care deja le-am realizat. Ma bucur insa ca am puterea sa le explic ca este imposibil sa realizez aceleasi filmari.

Rose
Cititor

T R U E

Radu
Cititor

Eu cred ca te ajuta foarte mult atunci cand nu ai habar despre ce vrei. Decat sa ceri o banalitate mai bine te uiti si tu sa vezi ce au mai facut altii.

george
Cititor
george

Buget mic, pretentii mari. Dar si bugetul mic se mai poate ,,reduce”: mentalitate tipic romaneasca.